X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wsparcie psychiczne
Odpowiedz

wsparcie psychiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pączusiowa Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam strasznego doła od wczoraj i potrzebuję pewnej rady. Staram się bezskutecznie o dziecko od 3,5 roku. Mnóstwo badań, lekarzy, inseminacji, teraz czas skorzystać z in vitro...Coś co mnie najbardziej trapi to to, że caly czas ukrtwam ten problem przed prawie wszystkimi, i co najgorsze, przed wlasnymi rodzicami, ktorzy są mi bliscy, ale nie moge pokonac psychicznej bariery, aby opowiedziec im o wszystkim, zwlaszcza mamie(ma bardzo specyficzny charakter i boje sie o jej zdrowie jakby zareagowala na to wszystko, bo u nas w rodzinie bylo dosc problemow zdrowotnych. Do tego dochodzi pewna natarczywosc z jej strony, ktora moglaby mi dodatkowo przeszkadzac w staraniach). Ale caky czas mam wyrzuty sumienia, że tak bliskie mi osoby o niczym nie wiedzą 🫣😭 Czy ja robie dobrze że tę informacje zachowuje dla siebie?

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto porozmawiać z psychologiem, jeśli to Cię martwi ☺️ on na pewno naprowadzi Cię co powinnaś zrobić jak wszystko mu opowiesz 😃

• Kessa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz ochotę, to możesz do mnie napisać na priv. U nas o ivf wiem tylko ja, mąż i dr prowadzący. Może złapiemy jakiś kontakt :)

Pączusiowa lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • malinka31 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz obowiązku przed nikim się tłumaczyć, nawet przed rodzicami.
    Nie musisz im opowiadać o problemach ze staraniami, bo "to są rodzice". Tym bardziej jeśli Twoja mama jest natarczywa itp - czasem lepiej jak wie mniej osób :) ja też swoim rodzicom nie mówię wszystkiego, czy to w życiu prywatnym czy odnośnie córki. A jeśli ta chęć podzielenia się z rodzicami jest tak naprawdę poszukiwaniem kogoś komu mogłabyś się wygadać i porozmawiać o swoich uczuciach i problemach to może jakas przyjaciółka? Psycholog też jest dobrym pomysłem :) na pewno pomoże spojrzeć na to z innej strony. Trzymam kciuki! ;)

age.png
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączusiowa wrote:
    Hejo dziewczyny! Jestem tu nowa. Mam strasznego doła od wczoraj i potrzebuję pewnej rady. Staram się bezskutecznie o dziecko od 3,5 roku. Mnóstwo badań, lekarzy, inseminacji, teraz czas skorzystać z in vitro...Coś co mnie najbardziej trapi to to, że caly czas ukrtwam ten problem przed prawie wszystkimi, i co najgorsze, przed wlasnymi rodzicami, ktorzy są mi bliscy, ale nie moge pokonac psychicznej bariery, aby opowiedziec im o wszystkim, zwlaszcza mamie(ma bardzo specyficzny charakter i boje sie o jej zdrowie jakby zareagowala na to wszystko, bo u nas w rodzinie bylo dosc problemow zdrowotnych. Do tego dochodzi pewna natarczywosc z jej strony, ktora moglaby mi dodatkowo przeszkadzac w staraniach). Ale caky czas mam wyrzuty sumienia, że tak bliskie mi osoby o niczym nie wiedzą 🫣😭 Czy ja robie dobrze że tę informacje zachowuje dla siebie?

Wyslalam Ci zaproszenie na priv :)

• Pączusiowa Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja tu nowa i nie wiem gdzie tu są wiadomosci🫣

• Kessa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączusiowa wrote:
    kurcze dziewczyny ja tu nowa i nie wiem gdzie tu są wiadomosci🫣
    Wejdź w SPOŁECZNOŚĆ i tam " przyjaciółki" - dodałam Cię, tylko musisz przyjąć zaproszenie i wtedy będzie można wysyłać wiadomości do siebie.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Dziewczyn na pewno dostaniesz duże wsparcie, ze swojej strony również polecam rozmowę z psychologiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ