X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wynik FSH
Odpowiedz

Wynik FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem pewna że są tutaj osoby mające wiedzę na temat wyników badań hormonalnych. Wykonałam dwa w 3 dniu cyklu... Zrobiłam je z powodu ciągłego bólu piersi niezależnie od dnia cyklu oraz "czegoś" w prawej pachwinie,., ciezko mi ocenić co to ale czuje jakbym miała w środku coś ograniczającego moje ruchy... ciezko jest mi np zrobic przysiad bo cos przeszkadza... ale do rzeczy... Mam 27 lat i jedno dziecko ktore urodziłam 8 lat temu... Moje wyniki to FSH 10.91 mIU/ml
    LH 3.73 stosunek LH/FSH 0.3 Czy wyniki są dobre patrząc na moj wiek i FSH?

daisy813
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy813 wrote:
    Witam. Jestem pewna że są tutaj osoby mające wiedzę na temat wyników badań hormonalnych. Wykonałam dwa w 3 dniu cyklu... Zrobiłam je z powodu ciągłego bólu piersi niezależnie od dnia cyklu oraz "czegoś" w prawej pachwinie,., ciezko mi ocenić co to ale czuje jakbym miała w środku coś ograniczającego moje ruchy... ciezko jest mi np zrobic przysiad bo cos przeszkadza... ale do rzeczy... Mam 27 lat i jedno dziecko ktore urodziłam 8 lat temu... Moje wyniki to FSH 10.91 mIU/ml
    LH 3.73 stosunek LH/FSH 0.3 Czy wyniki są dobre patrząc na moj wiek i FSH?

Nie wiem jak odnosić sie do wieku z tymi wynikami. Wiec wypowiem sie ogolnie z tego co wiem ;)
    Stosunek LH/FSH masz za mały -powinno byc ok 1. FSH masz wysokie co moze oznaczać zmniejszoną rezerwę jajnikową... A jak długie masz cykle i ile trwa u Ciebie faza lutealna?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 27 dniowe... znaczy mam teraz od około pol roku... całe zycie tak naprawde okres miałam rożnie... potem przez 4 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne Dorin i mysle ze to wlasnie przez to miesiączka sie uregulowała do tych 27 dni... 26... ostatnie 2 cykle 24 dni ale mysle ze to ze względu na dwutygodniowy wyjazd do Grecji... Chyba że się mylę:/
    Swoje cykle zaczelam obserwować od paru miesiecy... czasami w połowie czuje kłucie w jajnikach... występuje także śluz... temperaturę mam zamiar zaczac dopiero mierzyć... Ciezko jest mi określić wlasnie dlatego tą fazę lutealna:/ Z moich obserwacji wynika że od dnia największej ilości śluzu mija 10-14 dni do dnia wystąpienia miesiączki a raczej plamienia ktore trwa góra dwa trzy dni...

daisy813
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy powinnaś zbadać jeszcze progesteron (7dpo) i prolaktyne. Z wynikami do ginekologa. Fsh powinno być niższe, ale jednorazowy wynik może nie być brany pod uwagę. Z bólami piersi też najlepiej do gin podejdź...!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje pilik... zrobie reszte badań

daisy813
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!

ds022el.png

u4uGp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ