X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wynik FSH
Odpowiedz

Wynik FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem pewna że są tutaj osoby mające wiedzę na temat wyników badań hormonalnych. Wykonałam dwa w 3 dniu cyklu... Zrobiłam je z powodu ciągłego bólu piersi niezależnie od dnia cyklu oraz "czegoś" w prawej pachwinie,., ciezko mi ocenić co to ale czuje jakbym miała w środku coś ograniczającego moje ruchy... ciezko jest mi np zrobic przysiad bo cos przeszkadza... ale do rzeczy... Mam 27 lat i jedno dziecko ktore urodziłam 8 lat temu... Moje wyniki to FSH 10.91 mIU/ml
    LH 3.73 stosunek LH/FSH 0.3 Czy wyniki są dobre patrząc na moj wiek i FSH?

daisy813
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy813 wrote:
    Witam. Jestem pewna że są tutaj osoby mające wiedzę na temat wyników badań hormonalnych. Wykonałam dwa w 3 dniu cyklu... Zrobiłam je z powodu ciągłego bólu piersi niezależnie od dnia cyklu oraz "czegoś" w prawej pachwinie,., ciezko mi ocenić co to ale czuje jakbym miała w środku coś ograniczającego moje ruchy... ciezko jest mi np zrobic przysiad bo cos przeszkadza... ale do rzeczy... Mam 27 lat i jedno dziecko ktore urodziłam 8 lat temu... Moje wyniki to FSH 10.91 mIU/ml
    LH 3.73 stosunek LH/FSH 0.3 Czy wyniki są dobre patrząc na moj wiek i FSH?

Nie wiem jak odnosić sie do wieku z tymi wynikami. Wiec wypowiem sie ogolnie z tego co wiem ;)
    Stosunek LH/FSH masz za mały -powinno byc ok 1. FSH masz wysokie co moze oznaczać zmniejszoną rezerwę jajnikową... A jak długie masz cykle i ile trwa u Ciebie faza lutealna?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 27 dniowe... znaczy mam teraz od około pol roku... całe zycie tak naprawde okres miałam rożnie... potem przez 4 miesiące brałam tabletki antykoncepcyjne Dorin i mysle ze to wlasnie przez to miesiączka sie uregulowała do tych 27 dni... 26... ostatnie 2 cykle 24 dni ale mysle ze to ze względu na dwutygodniowy wyjazd do Grecji... Chyba że się mylę:/
    Swoje cykle zaczelam obserwować od paru miesiecy... czasami w połowie czuje kłucie w jajnikach... występuje także śluz... temperaturę mam zamiar zaczac dopiero mierzyć... Ciezko jest mi określić wlasnie dlatego tą fazę lutealna:/ Z moich obserwacji wynika że od dnia największej ilości śluzu mija 10-14 dni do dnia wystąpienia miesiączki a raczej plamienia ktore trwa góra dwa trzy dni...

daisy813
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy powinnaś zbadać jeszcze progesteron (7dpo) i prolaktyne. Z wynikami do ginekologa. Fsh powinno być niższe, ale jednorazowy wynik może nie być brany pod uwagę. Z bólami piersi też najlepiej do gin podejdź...!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • daisy813 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje pilik... zrobie reszte badań

daisy813
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!

ds022el.png

u4uGp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ