X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki krwi - interpretacja
Odpowiedz

Wyniki krwi - interpretacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 123aga Nowa

Wysłany: 27 listopada 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem tu nowa, jak któraś z Was znajdzie chwilę to prosiłabym o info co myślicie o moich wynikach :) mam 31 lat, staramy się od kilku miesięcy, badania nasienia dopiero przed nami.
    Jeśli o mnie chodzi, w usg wszystko prawidłowe, lekarz ostatnio stwierdził że prawdopodobnie cykl był bezowulacyjny i mam drobnopęcherzykowe jajniki, możliwe że to PCOS. Wizytę mam dopiero 12.12 ale nie wytrzymam do tej pory 😁 W nawiasie zakres referencyjnych dla fazy cyklu (badania w 3 dniu cyklu).

AMH 5,35 ng/ml (0,334-7,834 ng/ml)
    TSH 0,76 uIU/ml (0,35-4,94 uIU/ml)
    FT3 2,66 pg/ml (1,58-3,91 pg/ml)
    FT4 1,01 ng/dl (0,7-1,48 ng/dl)
    anty-TPO 0,52 IU/ml (0,00-5,61 IU/ml)
    anty-TG 0,87 IU/ml (0,00-4,11 IU/ml)
    FSH 4,88 mIU/ml (3,03-8,08 mIU/ml)
    LH 3,26 mIU/ml (1,8-11,78 mIU/ml)
    Estradiol 54,6 pg/ml (21-251 pg/ml)
    Progesteron 0,22 ng/ml (poniżej 0,1-0,3 ng/ml)
    Prolaktyna 32,54 ng/ml (5,19-26,53 ng/ml)
    Testosteron 41,66 ng/ml (13,84-53,35 ng/ml)

I teraz moje pytania (wiem że najlepiej powie lekarz ale do 12.12 jeszcze tak daleko 😁), może z własnych doświadczeń jesteście w stanie coś podpowiedzieć.
    Czy niski stosunek LH/FSH=0,67 przy reszcie wyników jest zły?
    I czy podwyższona prolaktyna faktycznie może wskazywać na PCOS?
    Z góry dzięki

• zaipe43 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarossa revenge demo przeniesie Cię do świata emocji w Polsce za pomocą wersji demonstracyjnej popularnego slotu. Oferuje nie tylko ekscytującą atmosferę, ale również hojne bonusy, które pomogą Ci w drodze do bogactwa. Jasna grafika, dobrze rozwinięte postacie i dynamiczna rozgrywka sprawiają, że gra jest naprawdę niezapomniana. Zakręć bębnami, poszukaj więcej okazji do hazardu i aktywuj funkcje specjalne, które pomogą Ci trafić główną wygraną.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ