X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki krwi - interpretacja
Odpowiedz

Wyniki krwi - interpretacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 123aga Nowa

Wysłany: 27 listopada, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem tu nowa, jak któraś z Was znajdzie chwilę to prosiłabym o info co myślicie o moich wynikach :) mam 31 lat, staramy się od kilku miesięcy, badania nasienia dopiero przed nami.
    Jeśli o mnie chodzi, w usg wszystko prawidłowe, lekarz ostatnio stwierdził że prawdopodobnie cykl był bezowulacyjny i mam drobnopęcherzykowe jajniki, możliwe że to PCOS. Wizytę mam dopiero 12.12 ale nie wytrzymam do tej pory 😁 W nawiasie zakres referencyjnych dla fazy cyklu (badania w 3 dniu cyklu).

AMH 5,35 ng/ml (0,334-7,834 ng/ml)
    TSH 0,76 uIU/ml (0,35-4,94 uIU/ml)
    FT3 2,66 pg/ml (1,58-3,91 pg/ml)
    FT4 1,01 ng/dl (0,7-1,48 ng/dl)
    anty-TPO 0,52 IU/ml (0,00-5,61 IU/ml)
    anty-TG 0,87 IU/ml (0,00-4,11 IU/ml)
    FSH 4,88 mIU/ml (3,03-8,08 mIU/ml)
    LH 3,26 mIU/ml (1,8-11,78 mIU/ml)
    Estradiol 54,6 pg/ml (21-251 pg/ml)
    Progesteron 0,22 ng/ml (poniżej 0,1-0,3 ng/ml)
    Prolaktyna 32,54 ng/ml (5,19-26,53 ng/ml)
    Testosteron 41,66 ng/ml (13,84-53,35 ng/ml)

I teraz moje pytania (wiem że najlepiej powie lekarz ale do 12.12 jeszcze tak daleko 😁), może z własnych doświadczeń jesteście w stanie coś podpowiedzieć.
    Czy niski stosunek LH/FSH=0,67 przy reszcie wyników jest zły?
    I czy podwyższona prolaktyna faktycznie może wskazywać na PCOS?
    Z góry dzięki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ