wyniki tsh ft3,ft4 prosze o pomoc.
-
Znaczy, że toczy się w tarczycy jakiś proces chorobowy i tarczyca wytwarza przeciwciała przeciwko sobie.. Ale może to być przejściowe, albo efekt np. po zdjęciu rentgenowskim.. Musisz skonsultować z lekarzem. Albo zrobić ponowne badanie za ok. 1,5 mies. i zobaczyć co się będzie działo.
-
No u mnie jest 0,8 zdaje się i raczej takie normy są stosowane w większości laboratoriów.. Zresztą świadczą też o tym wyniki z pozostałych hormonów..
Zależy w jakich jednostkach podają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:50
-
Kby mówić o Hashimoto tych przeciwciał musi być zdecydowanie więcej (ponad 500). O cukrzycy mówi się gdy jest niewiele powyżej normy.
Mój wynik aTPO to skromne 1212,7 (rekord przychodni to prawie 5 tyś), więc tą 18-nastką nie masz się na prawdę co przejmować
Jeśli nie towarzyszą Ci inne objawy wskazujące na którąś konkretną chorobę - bóle, obrzęki i sztywność stawów (zwłaszcza po wstaniu), ograniczenie ruchomości, wieczne zmęczenie (pomimo przesypiania 12 godzin dziennie), to na prawdę nie ma powodów do obaw
Twoje wyniki są jak najbardziej prawidłowe
Oczywiście jeśli aż tak się tym przejmujesz możesz iść do endo, czy po prostu zwykłego lekarza rodzinnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:20
Morisek28 lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Jest na forum wątek o Hashimoto (a nawet 2) i wątek o chorobach autoimmunologicznych. Tam możesz trochę o tym poczytać
Bo żadnych innych objawów nie masz?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualnyPiękne masz wyniki. Nie panikuj! Nie czytaj w necie za dużo bo zgłupiejesz. TSH książkowe ft3 i 4 tak samo. A przeciwciał masz tyle co nic. Ja ich miałam 400 gdzie norma była do 40. Wtedy jest hashimoto i wtedy można panikować U Ciebie jest super. Także zapraszam na forum endometriozo - torbielowe bo widzę, że to jest Twój podstawowy problem. Uszy do góry i do dzieła
Morisek28 lubi tę wiadomość
-