Wyrwanie 2-ch zębów dzień przed owulacją
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny! Od razu przepraszam, jeżeli powielam temat, ale na pierwszy rzut nie znalazłam. Otóż muszę usunąć 2 zęby : 7-kę (stan zapalny) i 5-kę. Mam ciężki przypadek, ponieważ korzenie jednego z zębów znajdują się tuż przy nerwie, dlatego umówiłam się z profesorem, który jest specjalistą w tej dziedzinie. Sęk w tym, iż akurat w dzień wizyty mam najbardziej płodny dzień, a następnego dnia - owulację. Poczytałam trochę w internecie i wiem, iż krew po usunięciu zębów może być niebezpieczna dla płodu w pierwszych tygodniach rozwoju. Nie wiem, czy "zabierać się" do roboty, czy też czekać na następny okres w marcu. Dodam, że to będzie nasze pierwsze podejście. Może na forum będzie jakaś dziewczyna-stomatolog czy ginekolog, która podpowie w temacie? Dziękuję.
-
większą krzywdę zrobisz sobie teraz czekając z usunięciem zębów
bo jak masz stan zapalny to automatycznie masz dużo bakterii we krwi przecież.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 15:32
Anoolka, Annushka, Unlike lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wejdź na wątek zdrowe zęby i dziąsła w ciąży
Annushka, Unlike lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i idę, oczywiście, do dentysty! Dorzuciłam jeszcze do usunięć ostatnią ósemkę - akurat 3 dni temu zaczęła boleć, więc mam nadzieję, że to będzie koniec! A swoją drogą, to mam okropne te zęby, bo prawie każdy leczony kanałowo (mimo że jest tam niby dobrze wyleczony)ma zmiany jakieś dziwne! Już straciłam w zeszłym roku jeden ząb przez te zmiany! Mam nadzieję, że przed 40 nie będę musiała mieć sztucznej szczęki!
-
to może zmień stomatologa?
-
nick nieaktualny
-
to wiadomo że musisz usunąć ale dalsze leczenie i opieke może będzie miał lepsza niż ten
Annushka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wita,m dziewczyny. 3 czerwca będę miała usuwana 8mkę dolna chirurgicznie. Owulacja wypada 2 czerwca. Czytając wasze opinie wywnioskowałam żeby poczekać do następnego cyklu ze staraniem się o dzidziusia. na pewno dostane antybiotyk po zabiegu tak jak rok temu. Boję się troszkę bo w lutym straciłam mojego Anioła w 10 tyg ciąży i nie chce przezywać tego koszmaru ponownie. Lekarz zalecił 3 miesięczną przerwę o staranie się, i oczywiście beta hcg musi spać aktualnie poziom hormonu wynosi 4,37 i też muszę skonsultować z ginekologiem czy mogę już zacząć działać z mężem.
-