Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wysoki cukier a starania o dziecko
Odpowiedz

Wysoki cukier a starania o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo wyszła mi 99. Badalam w laboratorium 2 razy. Planujemy starać się o dziecko. W ciąży taki poziom świadczyłby o cukrzycy. Jakie są wskazania w obecnej sytuacji? Internista mówił ze nie widzi przeciwwskazań i nic nie kazal robic/badac. Mówił ze najwyżej w ciąży będę musiala być na diecie lub brać insulinę. Ale troche sie obawiam przede wszystkim ze taki cukier miałby negatywny wpływ na dziecko . Czy teraz mogę cos zadzialac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:42

• Kataleya Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja choruje na cukrzyce 17 lat i uwazam ze twoj poziom cukru 99 jest ksiazkowy, po posilku u zdrowego czlowieka wychodzi jakos 140 gdybys miala juz w granicach 50 i 200 to swiadczyloby o tyn ze cos sie dzieje w organizmie co prawda wiem ze dla kobiet starajacych sie o dziecko poziom glukozy powinien byc nizszy ale ciegle niedocukrzenia sa tez niebezpieczne i dla ciebie i w codzinnym funkcjonowanii bo musisz si3 zawsze czyms slodkim ratowac takze uwazam ze nie masz sie czym martwic naprawde uwiez mi ja sie staram 4 lata niestety

• Robak Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wystarczyć Ci ograniczenie cukrów w diecie lub aktywniejszy tryb życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 17:15

za85tzc.png
  • Firlejka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze poziom cukru na czczo wynosi w granicach normy czyli 90-98, w obu ciążach było podobnie. Po prostu taka moja uroda. Dodam, że obie moje ciąże pod względem poziomu cukru we krwi były w normie, a krzywe cukrowe idealne. Uważam że nie masz się póki co przejmować.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto jest poczytać sobie o karnozynie: https://karnozyna.com/

Niektóre badania sugerują, że karnozyna może mieć wpływ na poziomy glukozy we krwi, co może być korzystne dla osób z cukrzycą.

Dobrze jest suplementować bo wraz z wiekiem ilość karnozyny w organizmie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 10:49

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ