WYSOKI ESTRADIOL
-
Mój wynik estradiolu w 13 dc (faza owulacyjna) wynosi 418 pg/ml przy normach w f. owulacyjnej [41,0-323] pg/ml.
Czytałam, że to może świadczyć o guzach, nowotworach na jajnikach a także o 2 dominujących pęcherzykach (w mojej rodzinie jest duże prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej). Co sądzicie o takim wyniku? inne wyniki:
TSH - 3,490 norma [0,270 - 4,200]
FSH - 4,10 norma: f. owulacyjna [4,7-21,5],
LH - 14,70 norma: f. owulacyjna [14-95,6], -
nick nieaktualny
-
Jak to ginka powiedziała że mam zespol policystycznych jajników.I obie nie wiedzieliśmy czy jest ta owulacją czy nie ma.Stwierdziła że mam bardzo silne jajniki bo walczą.Ja na monitoringi nie chodzilam.Chodzilam raz na jakiś czas i za każdym razem mi mówiła że owulacji jeszcze.nie było.Głową do góry.Miałam również podwyższona prolaktyny.Leczylam ją tylko w.tamtym roku przez 2miesiace dupkiem.Bo to mi przepisala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:11
-
Strazaczka1990 wrote:Jak to ginka powiedziała że mam zespol policystycznych jajników.I obie nie wiedzieliśmy czy jest ta owulacją czy nie ma.Stwierdziła że mam bardzo silne jajniki bo walczą.Ja na monitoringi nie chodzilam.Chodzilam raz na jakiś czas i za każdym razem mi mówiła że owulacji jeszcze.nie było.Głową do góry.Miałam również podwyższona prolaktyny.Leczylam ją tylko w.tamtym roku przez 2miesiace dupkiem.Bo to mi przepisala.
Strazaczka a jakie miałaś inne objawy policystycznych jajników? -
Sylwia_80 wrote:Ale, wysoki poziom estradiolu moze świadczyc albo o dwóch dominujących pęcherzykach ( polecam monitoring), albo o tym że jest jeden i jest on przejrzały już. Może tez być wtedy, gdy masz niską rezerwe jajnikową / AMH/, co z praktyce oznacza że trzeba sie spieszyc z robieniem dzidziusia bo jak AMH spadnie bardzo to bedzie ciężej.
U mnie w rodzinie duże prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej więc wolę myśleć pozytywnie ale badania i tak wykonam dzięki za wpis Sylwia. -