Wysoki estradiol - interpretacja
-
Hej Staraczki! 🙋♀️ zaczynam diagnostykę bo też staramy się dłuższy czas o ciążę i nic. Martwi mnie, że mogę mieć dominację estrogenową
Wyniki: 3 dc estradiol 70. Podobno świadczy o tym, że owulacja będzie szybciej w takim cyklu. U mnie była 17 dc a poprzednie owulacje 13-15 dc..
7 dpo 365 estradiol. Progesteron 15. Co te wyniki mogą mówic według Was? Czy mam nadmiar estrogenów i przez to się nie udaje? Proszę o interpretację, bo jestem bardzo zaniepokojonaStarania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Tylko dodam, że przedział zalecany w labie, dla fazy lutealnej: estradiol 60- 232, progesteron 4-14,5.
Więc ten estradiol bardzo za duży😣 będę bardzo wdzięczna za opinie , bo u lekarza będę dopiero za jakiś czas a test ciążowe negatywne. Miłego dnia!Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
A może jednak ktoś tu się boryka/borykał z bardzo wysokim poziomem estradiolu? 🤔🤓
Czy dobrzy lekarze tym się przejmowali z Waszego doświadczenia i czy są leki na jego obniżenie? Wyczytałam, że taki nadmierny estradiol zmniejsza receptywnosc endometrium - co uniemożliwia implantację. Ogólnie może przyczyniać się do innych chorób esteogenozaleznych ... Dajcie znać dziewczynyStarania o pierwsze 👩🏻🍼
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Dejzi, ostatnie USG miałam jak brałam AH. Teraz nie wiem 😔 kończę 8cs i w następnym cyklu sprawdzę. Ale nie mam okresów strasznie obfitychStarania o pierwsze 👩🏻🍼
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Letynia wrote:W którym dniu cyklu najlepiej iść na wizytę, żeby sprawdzic grubość endometrium?
Grubość jest różna w zależności od fazy cyklu, mi zawsze gin sprawdza okoloowulacyjnie, w pierwszej fazie cyklu jest cieńsze, w drugiej powinno rosnąć, i zacząć się złuszczać na okresLetynia lubi tę wiadomość
-