X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wywołanie miesiączki a dni płodne
Odpowiedz

Wywołanie miesiączki a dni płodne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • strigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston jak dla mnie to tylko wywoływania krwawienia.
    Niestety nie miałam ani cyklu, endometrium miałam tak małe jak kobieta po menopauzie, do tego PCOS, mnóstwo torbieli, ogólnie SYF straszny.
    Dopiero po odstawieniu duphastonu, schudnięciu, włączeniu metformaxu, euthyroxu, kwasu foliowego - mam swoje miesiączki.
    Byłam w szoku, że po odstawieniu aromka na czas nieobecności męża, mam swój okres.
    Leczę się w klinice niepłodności, miałam wizytę w poniedziałek (14dzień cyklu) 3-7 dzień brałam aromek. Wizyta z pięknym pęcherzykiem i endometrium na usg, dostałam zastrzyk ovitrelle, teraz czekamy 2 tygodnie na wynik starań.
    Nie łudzę się, że teraz zaskoczy, ale informacja, że mam cykl jest pocieszająca :)

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Powoli tracę cierpliwość i chęci na cokolwiek.
    Wymuszone stosunki po zastrzykach, dramat. Humory, nie tylko moje.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ