Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wywołanie miesiączki a dni płodne
Odpowiedz

Wywołanie miesiączki a dni płodne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • strigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston jak dla mnie to tylko wywoływania krwawienia.
    Niestety nie miałam ani cyklu, endometrium miałam tak małe jak kobieta po menopauzie, do tego PCOS, mnóstwo torbieli, ogólnie SYF straszny.
    Dopiero po odstawieniu duphastonu, schudnięciu, włączeniu metformaxu, euthyroxu, kwasu foliowego - mam swoje miesiączki.
    Byłam w szoku, że po odstawieniu aromka na czas nieobecności męża, mam swój okres.
    Leczę się w klinice niepłodności, miałam wizytę w poniedziałek (14dzień cyklu) 3-7 dzień brałam aromek. Wizyta z pięknym pęcherzykiem i endometrium na usg, dostałam zastrzyk ovitrelle, teraz czekamy 2 tygodnie na wynik starań.
    Nie łudzę się, że teraz zaskoczy, ale informacja, że mam cykl jest pocieszająca :)

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Powoli tracę cierpliwość i chęci na cokolwiek.
    Wymuszone stosunki po zastrzykach, dramat. Humory, nie tylko moje.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ