Za mały pęcherzyk
-
nick nieaktualnyPo długich staraniach niespodziewanie pojawiły się II. Najpierw beta słabo przyrastala, potem był spadek.
31dc beta 187
33 dc 269
36 dc 238
Powiedzieli, że mam odstawić progesteron, najpewniej ciaza biochemiczna.
Usg 39 dc może jest pęcherzyk 2mm, ale nie są pewni.
Mam się spodziewać poronienia.
Nie przyszło. 46dc (6+4) beta 3151. Usg pęcherzyk 6 mm.
Szok. Lekarz włącza proga. Szanse 50/50.
Czy miała któraś podobną historię? Ostatni tydzień czekałam na krwawienie. Nie spodziewam się cudow, ale progesteron włączyłam, czyli gdzieś tam się łudzę. Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia. Ja kolejny tydzień czekam na rozwój wydarzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2022, 19:30
-
paprotka17 wrote:Po długich staraniach niespodziewanie pojawiły się II. Najpierw beta słabo przyrastala, potem był spadek.
31dc beta 187
33 dc 269
36 dc 238
Powiedzieli, że mam odstawić progesteron, najpewniej ciaza biochemiczna.
Usg 39 dc może jest pęcherzyk 2mm, ale nie są pewni.
Mam się spodziewać poronienia.
Nie przyszło. 46dc (6+4) beta 3151. Usg pęcherzyk 6 mm.
Szok. Lekarz włącza proga. Szanse 50/50.
Czy miała któraś podobną historię? Ostatni tydzień czekałam na krwawienie. Nie spodziewam się cudow, ale progesteron włączyłam, czyli gdzieś tam się łudzę. Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia. Ja kolejny tydzień czekam na rozwój wydarzeń.
Możliwe, że były dwa pęcherzyki i jeden sie nie utrzymał (stąd chwilowy spadek bhcg) ale drugi będzie sie dobrze rozwijał. To najbardziej optymistyczna wersja i oby tak było. Jest też możliwe, że będzie puste jajo lub słaby zarodek, który bedzie sie rozwijał zbyt wolno. Wtedy ta bhcg często tak skacze, raz rośnie raz maleje ale w końcu sie zatrzymuje na pewnym etapie. Ewentualnie ten pęcherzyk, który widział gin jest pęcherzykiem rzekomym (pseudopęcherzyk), który czasami jest widoczny przy ciąży pozamacicznej. Jest wiele możliwości jak widać. Na pewno trzeba monitorować sytuacje😊
Mimo wszystko wierze, że u Ciebie ten pierwszy scenariusz sie spełni i trzymam kciuki za pozytywne wieści 🤞🍀24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyKaJa wrote:Możliwe, że były dwa pęcherzyki i jeden sie nie utrzymał (stąd chwilowy spadek bhcg) ale drugi będzie sie dobrze rozwijał. To najbardziej optymistyczna wersja i oby tak było. Jest też możliwe, że będzie puste jajo lub słaby zarodek, który bedzie sie rozwijał zbyt wolno. Wtedy ta bhcg często tak skacze, raz rośnie raz maleje ale w końcu sie zatrzymuje na pewnym etapie. Ewentualnie ten pęcherzyk, który widział gin jest pęcherzykiem rzekomym (pseudopęcherzyk), który czasami jest widoczny przy ciąży pozamacicznej. Jest wiele możliwości jak widać. Na pewno trzeba monitorować sytuacje😊
Mimo wszystko wierze, że u Ciebie ten pierwszy scenariusz sie spełni i trzymam kciuki za pozytywne wieści 🤞🍀
Edit. Skończyło się pustym jajem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 11:35
-