Zajście w ciążę a pcos
-
Witam mam pytanie wczoraj wykryto u mnie powiększone jajniki z drobnymi pęcherzykami. Chciałam się dowiedzieć jak starać się o dziecko czy to jest realne ? Mam 58 dzień cyklu dostałam tabletki duhaston 2 razy dziennie rano i wieczorem na wywołanie miesiączki czy jak pojawi się miesiączka to uda się w tym momencie zajść w ciążę dodam że byłam dwa miesiące temu u ginekologa i nic nie było a wczoraj byłam i wykrył te pęcherzyki mam nadzieję że to nic straconego mam nadzieję że mi się uda doradzie mi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 17:01
-
Hej, robiłaś badania krwi, amh ? Masz potwierdzone owulacje ? Zawsze masz takie nieregularne cykle? W przypadku pcos bardzo prawdopodobne ze nie masz naturalnych owulacji i potrzebna będzie stymulacja. Duphaston wywoła okres, powinnaś pójść na monitoring zeby sprawdzić czy masz owulacje albo zrobić testy owulacyjne i w zależności od tego czy będzie owulacja czy nie lekarz powinien ustalić co dalej
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple
👨🏻🦲31
Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie
IVF 🤞
° Listopad'22 start stymulacji
° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅
"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫 -
Wszystko zależy od tego jaki masz fenotyp PCOS.
Długie cykle często są bez owulacyjne. Fajnie jakbyś miała np możliwość położenia się na oddział w szpitalu na 4 dni tam cię przepadają od A do Z później uzupełnisz swoje wyniki jeszcze dodatkowymi badaniami. Typu AMH plus monitoringi cyklu.
Polecam również fertistim saszetki do picia mi przy PCOS genialnie skrócił cykle i mam super owulacje w 16 dniu cyklu a tak to miałam około 21 dnia i zdarzały się tez cykle bez owulacjiSlonce lubi tę wiadomość
-
Hej ogólnie jeszcze się nie badałam tylko stwierdzone mam pcos i pierwszy raz zdarzyło mi się nie mieć miesiączki . Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne w listopadzie w styczniu jak byłam u lekarza to nic nie było a teraz jak byłam bo myślałam że w ciąży jestem to się okazało że to pcos dał mi na wywołanie duhaston i powiedział że jak się nie pojawi to dopiero zacznie coś działać wykrył liczne pęcherzyki w jajnikach nie wiem czy czasami nie zmienić lekarza
Dlatego przyszłam tutaj poradzić się i się dowiedzieć jak to jest przy staraniach o dziecko .a te fertistim jest na receptę czy można bez problemu go dostać ? -
Bez recepty. Trudno go dostać obecnie podobno od kwietnia wejdzie ulepszona formuła.
Zrob sobie komplet badan hormonalnych razem z DHEA-S jak będzie podwyższony to świadczy również o PCOS. Tylko to musisz robić między 2-5 dc .
Ja tez miałam cykl bezowulacyjny w październiku/listopadzie trwał 56 dni i wtedy się dowiedziałam ze mam prawdopodobnie PCOS. Leżałam w szpitalu 4 dni na badaniach i tylko się potwierdziłoSlonce lubi tę wiadomość
-
OvuFriendMasz zdiagnozowane PCOS? Otrzymaj abonament Premium do aplikacji OvuFriend lub darmowy voucher na wybrane badania! 🎁
Jeśli masz medycznie stwierdzone PCOS potwierdzone jednym z poniższych:
➡️diagnozą / opinią lekarską na piśmie,
➡️wypisem ze szpitala,
➡️USG jajników z opisem,
➡️ badaniami laboratoryjnymi.
… koniecznie odezwij się do nas na [email protected] w tytule wpisując „MAM PCOS”. Odpowiemy jeszcze tego samego dnia i przydzielimy Ci prezent. ❤️
Ważne: jeśli na wcześniejszych etapach, udostępniłaś nam swoje wyniki badań - zignoruj ten komunikat.
Czekamy na Wasze wiadomości! 🙂 -