Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajście w ciążę a pcos
Odpowiedz

Zajście w ciążę a pcos

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Slonce Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie wczoraj wykryto u mnie powiększone jajniki z drobnymi pęcherzykami. Chciałam się dowiedzieć jak starać się o dziecko czy to jest realne ? Mam 58 dzień cyklu dostałam tabletki duhaston 2 razy dziennie rano i wieczorem na wywołanie miesiączki czy jak pojawi się miesiączka to uda się w tym momencie zajść w ciążę dodam że byłam dwa miesiące temu u ginekologa i nic nie było a wczoraj byłam i wykrył te pęcherzyki mam nadzieję że to nic straconego mam nadzieję że mi się uda doradzie mi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 17:01

• misska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, robiłaś badania krwi, amh ? Masz potwierdzone owulacje ? Zawsze masz takie nieregularne cykle? W przypadku pcos bardzo prawdopodobne ze nie masz naturalnych owulacji i potrzebna będzie stymulacja. Duphaston wywoła okres, powinnaś pójść na monitoring zeby sprawdzić czy masz owulacje albo zrobić testy owulacyjne i w zależności od tego czy będzie owulacja czy nie lekarz powinien ustalić co dalej

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od tego jaki masz fenotyp PCOS.
    Długie cykle często są bez owulacyjne. Fajnie jakbyś miała np możliwość położenia się na oddział w szpitalu na 4 dni tam cię przepadają od A do Z później uzupełnisz swoje wyniki jeszcze dodatkowymi badaniami. Typu AMH plus monitoringi cyklu.
    Polecam również fertistim saszetki do picia mi przy PCOS genialnie skrócił cykle i mam super owulacje w 16 dniu cyklu a tak to miałam około 21 dnia i zdarzały się tez cykle bez owulacji

Slonce lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Slonce Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ogólnie jeszcze się nie badałam tylko stwierdzone mam pcos i pierwszy raz zdarzyło mi się nie mieć miesiączki . Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne w listopadzie w styczniu jak byłam u lekarza to nic nie było a teraz jak byłam bo myślałam że w ciąży jestem to się okazało że to pcos dał mi na wywołanie duhaston i powiedział że jak się nie pojawi to dopiero zacznie coś działać wykrył liczne pęcherzyki w jajnikach nie wiem czy czasami nie zmienić lekarza
    Dlatego przyszłam tutaj poradzić się i się dowiedzieć jak to jest przy staraniach o dziecko .a te fertistim jest na receptę czy można bez problemu go dostać ?

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez recepty. Trudno go dostać obecnie podobno od kwietnia wejdzie ulepszona formuła.
    Zrob sobie komplet badan hormonalnych razem z DHEA-S jak będzie podwyższony to świadczy również o PCOS. Tylko to musisz robić między 2-5 dc .
    Ja tez miałam cykl bezowulacyjny w październiku/listopadzie trwał 56 dni i wtedy się dowiedziałam ze mam prawdopodobnie PCOS. Leżałam w szpitalu 4 dni na badaniach i tylko się potwierdziło

Slonce lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Slonce Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhym to widzę że długa droga przede mną
    A coś możesz mi więcej o tym o pisać jak ty majalas z tym jakie dokładnie badania ci robili? Czy lekarz opowiedział ci o tym czy sama wzięłaś się za działanie ?

• JoannaWK Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam

Starania o pierwsze bobo.
    Aktywnie od 05.2022
    Stwierdzone PCOS
    Inozytol od 09.2022

⏸️💪 19.11.2022
  • OvuFriend

Wysłany: 11 września 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz zdiagnozowane PCOS? Otrzymaj abonament Premium do aplikacji OvuFriend lub darmowy voucher na wybrane badania! 🎁

Jeśli masz medycznie stwierdzone PCOS potwierdzone jednym z poniższych:
    ➡️diagnozą / opinią lekarską na piśmie,
    ➡️wypisem ze szpitala,
    ➡️USG jajników z opisem,
    ➡️ badaniami laboratoryjnymi.

… koniecznie odezwij się do nas na [email protected] w tytule wpisując „MAM PCOS”. Odpowiemy jeszcze tego samego dnia i przydzielimy Ci prezent. ❤️

Ważne: jeśli na wcześniejszych etapach, udostępniłaś nam swoje wyniki badań - zignoruj ten komunikat.

Czekamy na Wasze wiadomości! 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ