Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajście w ciąże a torbiel na jajniku dermoidalna (skórzasta)
Odpowiedz

Zajście w ciąże a torbiel na jajniku dermoidalna (skórzasta)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ktoras z Was zaszla w ciaze majac taka torbiel czy raczej najpierw usowala a pozniej starala sie o dzieco?

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja miałam torbiel 5 cm lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące niestety nim zażyłam pierwszą tabletkę torbiel pękła straszny ból ale dałam rade teraz w środę byłam u lekarza i powiedział że płyn który miałam w brzuchu sie wchłonął ...cieżko zajść w ciąże gdy ma się torbiela ale lepiej go wyleczyć by nie przeszkadzał bo może powodować nawet poronienie zatem lepiej go wylecz ja miałam tabletki ovulastan forte brałam przez 3 mies ...teraz biorę costagnus kwas foliowy olej z wisiołka i Wit B6 ja wiem że chcesz dziecko ale lepiej tego się pozbyć

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lekarz powiedział że po tabletkach mam pęcherzyk już 14 mm więc zajście po odstawieniu tabletek jest możliwe

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ