Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajście w ciąże a torbiel na jajniku dermoidalna (skórzasta)
Odpowiedz

Zajście w ciąże a torbiel na jajniku dermoidalna (skórzasta)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ktoras z Was zaszla w ciaze majac taka torbiel czy raczej najpierw usowala a pozniej starala sie o dzieco?

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja miałam torbiel 5 cm lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące niestety nim zażyłam pierwszą tabletkę torbiel pękła straszny ból ale dałam rade teraz w środę byłam u lekarza i powiedział że płyn który miałam w brzuchu sie wchłonął ...cieżko zajść w ciąże gdy ma się torbiela ale lepiej go wyleczyć by nie przeszkadzał bo może powodować nawet poronienie zatem lepiej go wylecz ja miałam tabletki ovulastan forte brałam przez 3 mies ...teraz biorę costagnus kwas foliowy olej z wisiołka i Wit B6 ja wiem że chcesz dziecko ale lepiej tego się pozbyć

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lekarz powiedział że po tabletkach mam pęcherzyk już 14 mm więc zajście po odstawieniu tabletek jest możliwe

2x1nxuun3b4lqpi4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ