X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zapalenie pęcherza po stosunku w dni płodne
Odpowiedz

Zapalenie pęcherza po stosunku w dni płodne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) kilka miesięcy temu podjęliśmy decyzję o staraniu się o dziecko, więc postanowiłam odwiedzić urologa ze względu na nawracające zapalenia pęcherza. Okazało się, że mam piasek w nerkach, który podrażnia mi moczowody, pęcherz, cewkę itd, główne zalecenie to picie duuużej ilości wody, dostałam antybiotyk, canephron na piasek i multiuri. 3 miesiące stosowania się do zaleceń i brak zapalenia pęcherza nawet po kąpieli w morzu utwierdziło mnie w przekonaniu, że znalazłam sposób na te dziadostwo. W tym miesiącu tydzień przed owulacja znowu miałam objawy zapalenia pęcherza, więc wzięłam dwie saszetki monuralu (fosfomycyna), żeby nie brać furaginy i nie tracić cyklu starań i było wszystko OK. W weekend miałam dni płodne, więc poszaleliśmy i dziś już zaczęłam odczuwać objawy zakażenia pęcherza. Lekarz rodzinny wypisał augmentin, podobno bezpieczny w razie ewentualnej ciąży... Obawiam się czy branie antybiotyku na etapie zagnieżdżania się ewentualnego zarodka jest bezpieczne? Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

• OwaOrzeszkowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobny problem, po stosunku praktycznie zawsze miałam zapalenie pęcherza. Pomogła mi jedna prosta rzecz. Koleżanka poradziła mi żeby po każdym stosunku zrobić siku, nawet kilka kropli. I powiem szczerze- pomogło🙃 nie pamiętam kiedy miałam przeziębiony pęcherz, a kiedyś było to nagminne.
    Wypróbuj i daj znać czy u Ciebie tez działa😉

25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰

24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
    28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, bo tez dawniej po kazdym stosunku czulam pecherz i pomoglo oddawanie moczu po syosunku. Poza tym moj urolog doradzil mi rezygnacje z wanny na rzecz prysznica, co tez pomaga, i picie na codzien zurawinowych herbatek i bardzo duzuch ilosci wody. Od 4 lat nie mialam juz zapalenia pecherza😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ