Zapalenie przydatków?!
-
Czy któraś z Was miała? Jakie były pierwsze objawy?
Proszę o pomoc, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek. Jestem po okresie, a od 3 dni dziwnie boli mnie podbrzusze, trochę jajniki, mam jakby parcie na pęcherz, ale sikam normalnie. Nie wiem co się dzieje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVeri wrote:Czy któraś z Was miała? Jakie były pierwsze objawy?
Proszę o pomoc, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek. Jestem po okresie, a od 3 dni dziwnie boli mnie podbrzusze, trochę jajniki, mam jakby parcie na pęcherz, ale sikam normalnie. Nie wiem co się dzieje -
Kurcze, to nie do końca przypomina moje objawy. Może to jakaś torbiel tak daje czadu?? Nie mam upławów, gorączki, ani tym bardziej krwawienia.. a dół brzucha wciąż dziwnie boli i kłuje.
Oczywiście przy szukaniu info na necie wyszło, że to może być ciąża pozamaciczna ale była obfita miesiączka i test wyszedł negatywnie, więc chyba nie?! Boże, to czekanie na wizytę mnie dobije... -
Ja właśnie jestem w trakcie leczenia.... Nie wiem w którym momencie się to do mnie przyplątało, ale zaczęło się od naprawdę mega obfitego okresu. Dwa dni przerwy, plamienia. Poza tym podwyższona temp i ból podbrzusza. Dobrze się złożyło, bo akurat miałam umówioną wizytę u gina. Zrobił usg i powiedział że mam stan zapalny. Dopiero początek i dobrze się złożyło bo wystarczą leki i powinno przejść.
Nie wiem czy u ciebie to zapalenie przydatków, przekonasz się na wizycie, do poniedziałku nie daleko. Mam nadzieję że wszystko jednak będzie dobrze -
nick nieaktualnymała_mi wrote:Ja właśnie jestem w trakcie leczenia.... Nie wiem w którym momencie się to do mnie przyplątało, ale zaczęło się od naprawdę mega obfitego okresu. Dwa dni przerwy, plamienia. Poza tym podwyższona temp i ból podbrzusza. Dobrze się złożyło, bo akurat miałam umówioną wizytę u gina. Zrobił usg i powiedział że mam stan zapalny. Dopiero początek i dobrze się złożyło bo wystarczą leki i powinno przejść.
Nie wiem czy u ciebie to zapalenie przydatków, przekonasz się na wizycie, do poniedziałku nie daleko. Mam nadzieję że wszystko jednak będzie dobrze -
Miałam zapalenie przydatków jakies parę lat temu. Trochę to przechodziłam bo liczyłam że mi przejdzie. Pamiętam ze bolał mnie prawy jajnik i to dosc mocno czasami. Z lewym nie miałam problemu. Dopiero jak zebrałam się na wizytę okazało się że mam torbiele na obydwu jajnikach. Skonczyło się na szczęście leczeniem farmakologicznym ale mój lekarz chciał mnie pod nóż połozyć. Trwało to chyba ze trzy miesiące ale przeszło. Na lewym jajniku, tam gdzie mnie nie bolało był torbiel 4 cm. Dziś mam problemy z zajściem w ciążę.
Z tego co się orientuję to cholerstwo lubi wracać i od czasu do czasu pojawiają się ale w niewielkich rozmiarach. Mój lekarz mówił, że po tych stanach zapalnych mogę mieć zrosty i to może być powodem mojej bezpłodności.
-
malinka19 wrote:ja zas 3tyg zwlekałam bo niewiedzialam co i jak i dopiero do ginekologa poszlam swojego to jeszcze opierdziel dostałam bo miałam ostre zapalenie i na kroplowach 5dni bylam
O matko aleś się załatwiła. Ale mam nadzieję że już wyleczona jesteś i wszystko ok. -
nick nieaktualnymała_mi wrote:O matko aleś się załatwiła. Ale mam nadzieję że już wyleczona jesteś i wszystko ok.
mała_mi lubi tę wiadomość
-
ja miałam dziś zdiagnozowane lekkie zapalenie przydatków, przepisane mam drogie antybiotyki:( jakoś czytam wasze opisy i nie mam żadnych objawów, może lekkie upławy białego koloru, nic więcej, dla pewności wybieram się do innego gina na usg, ciekawa jestem co mi powie
-
Ja przy zapaleniu jajnika mialamokropny bol jajnika taki ze ledwo chodzilam.. jak lezalam bylo ok jak wstalam to kazdy krok kojarzyl mi sie z kłuciem w jajnik jakby mi ktos igly wpijal ;/
-
Kurde ja 1ego maja wylądowałam w szpitalu z krwawieniem w 12 dc i z bólami, miałam podwyższoną temperaturę i bolały mnie jajniki. położyli mnie na noc na oddział, miałam zrobione dokładne USG i lekarz mi powiedział, że on to nic nie widzi i że to pewnie @ po raz drugi
Kurde, teraz to mnie przestraszyłyście, bo jajniki mnie ciągle bolą na zmianę raz lewy, raz prawy. Dziś to mnie nieźle nasuwały... Chyba się wybiorę ekspresowo do jakiegoś innego gina. -