Zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
-
Cześć dziewczyny.. wiem że pewnie był poruszany już ten temat wielokrotnie. Ale jestem tu nowa i jeszcze nie do końca potrafię się poruszać.
Mam pytanie- czy miałyście już doświadczenie z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka? Czy zastrzyk jest skuteczny?
U mnie pęcherzyki za nic nie chcą pękać, lekarz powiedzial, ze w kolejnym cyklu robimy próbę generalną z zastrzykiem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi! -
Ja już robiłam sobie 4 zastrzyk ovitrelle. Jego zrobienie nie jest skomplikowane większy był mój strach przed igłą niż to było warte. Raczej pękają (ładny progesteron, raz torbiel krwotoczna ale lekarz powiedział że ok). Ale wszystko to kwestia indywidualna.
Mila2204 lubi tę wiadomość
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Martoszka wrote:Tak, brałam pregnyl i ovitrelle przez kilka cykli i pęcherzyki pękały. Czasem potrzebna jest mniejsza, a czasem większa dawka.
Martoszka, miałaś zastrzyk więcej niż dwa razy?
Mi lekarz powiedział, że spróbujemy dwa razy z zastrzykiem, a jeśli to nie pomoże, to raczej In Vitro. -
Ja miałam zastrzyk w zeszłym cyklu, niestety nie monitorowany czy pekl, bo byl wyjazd na wakacje. W tym cyklu przy pecherzyku 19mm (usg 9 rano) podałam zastrzyk o 19:00, to bylo w niedziele. W środę wieczorem usg - płyn i pękniety pecherzyk. Także u mnie zadziałał ovitrelle.
-