zatoka douglasa
-
Cześć dziewczyny.
Byłam dzis u ginekologa i dowiedziałam sie że nie mam płyny w zatoce Douglasa (17dc) Lekarka nie omówiła wyniku ze mna, schowała go do koperty i wreczyla z informacja zebym wykonala wiecej innych badan. dopiero w domu przeczytalam opis. Co on oznacza?? z góry dzięki za infomajeczka -
nick nieaktualny
-
czyli ze jestem przed owulacja, tak?
pełen opis jest taki:
uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
Płynu douglasa nie widac
Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:47
majeczka -
majeczka651 wrote:czyli ze jestem przed owulacja, tak?
pełen opis jest taki:
uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
Płynu douglasa nie widac
Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok? -
To ciężko powiedziec ja bywał na monitoringu usg plus badania estradiol i progesteron codziennie w okolicach owulacji. Lekarz podał ze owulacja była albo wczoraj albo rano w dzień badania. Pęcherzyk nadal widoczny zatoka dauhlasa Ok endometrium tez grube. Przypisał dupka 4xdziennie i kolejne badania hormonów mam po tabletkach zobaczymy czy nasz skarbek czy dalsze starania. Nie masz co się martwić najwazniejsze ze owulacja występuje w przyszłym cyklu postaraj się obserwować z lekarzem pęcherzyk. Trzymam za Cienie kciuki
Ika83 lubi tę wiadomość
Ona 30 👱♀️ On 40 👨
31.07.22 👶
Walczymy o rodzeństwo! 👊
Sierpień 2023 start walki
6.11.23 punkcja ❄️❄️❄️❄️
2024 nadzieja na transfer 2 cykle odwołane
3 trafiony- cudzie trwaj!
24.01.24 transfer 4AA 🥺
5dpt ⏸️ cień
7dpt prog 36,9 beta 38,6
10dpt prog 46,1 beta 258
12dpt prog 45,6 beta 714 😍
19dpt beta 8840
26dpt USG mamy ❤️😍
——————————————————-
IVF
06.21 criotransfer 4BB 9dpt 43,7 11dpt 172 prog 15,7 16dpt 1132 prog 14,2 21dpt 1696 prog 18,5 22dpt USG pęcherzyk ciążowy 24dpt 1782 28dpt 💔 Poronienie zatrzymane
11.21 Transfer
7 dpt - prog 17,7 13dpt - bHCG 585 prog 16,5 15dpt - bHCG 1279 prog 21,1 22dpt- bHCG 9558 prog 21,4 30dpt USG 7,5mm serduszko ❤️ 31.07 Cud na świecie! 🥰 Synko 👶🏻 -
Dziewczyny tak z doświadczenia.
Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie udamkwia -
Ika83 wrote:Dziewczyny tak z doświadczenia.
Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie uda
Z mojego doświadczenia:
Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Z mojego doświadczenia:
Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu
Wzięłam ovitrelle o 24:00 w sobotę.
W poniedziałek miałam inseminacje.
W piątek był widoczny płyn w zatoce douglasa.
Jeśli jest widoczny od 1 do 2 dni po pęknięciu to znaczy, że pęcherzyk pękł gdzieś w środę. Czyli około 4 dni po podaniu.
Pęcherzyki nie pękają po ovitrelle tak późno.
Dlatego zastanawiam się kiedy mógł pęknąć.
Może pękł np. w poniedziałek, ale płyn jest widoczny dłużej?mkwia -
Ja byłam na monitoringu owulacji i usłyszałam od lekarza, że widoczne są świeże ślady owulacji i była ona max kilka h przed wizytą. Pytałam jak jest z tym płynem w zatoce Douglasa i usłyszałam, że płyn ten pojawia się trochę później i u mnie to za wcześnie.. Ale dokladnie kiedy i jak długo go widac, to też się nie dowiedziałam.
-
Ja byłam teraz na usg 12 dpo i był płyn w zatoce nadal, a dwa dni później okres przyszedł. Nie da się dokładnie określić po usg kiedy była owulacja32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -