zatoka douglasa
-
Cześć dziewczyny.
Byłam dzis u ginekologa i dowiedziałam sie że nie mam płyny w zatoce Douglasa (17dc) Lekarka nie omówiła wyniku ze mna, schowała go do koperty i wreczyla z informacja zebym wykonala wiecej innych badan. dopiero w domu przeczytalam opis. Co on oznacza?? z góry dzięki za infomajeczka -
nick nieaktualny
-
czyli ze jestem przed owulacja, tak?
pełen opis jest taki:
uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
Płynu douglasa nie widac
Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:47
majeczka -
majeczka651 wrote:czyli ze jestem przed owulacja, tak?
pełen opis jest taki:
uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
Płynu douglasa nie widac
Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok?jednak szkoda, że lekarka nic nie powiedziała czy wgl. jakieś dominujące pęcherzyki są czy organizm szykuje się do owulacji czy nie..chyba pora poszukać nowego lekarza, ja osobiście straciłam 2 lata na lekarza wielkiego prof. a naprawdę wielkiego konowała
który miał tylko jedną diagnozę : "stres i że jestem jeszcze młoda" aż w końcu przez dłuższe plamienie po @ bez żadnych badań nawet usg wysłał mnie na zabieg łyżeczkowania
ale szczęście w nieszczęściu takie, że dzięki tej historii poznałam mojego obecnego lekarza, który mimo młodego wieku bo jest lekko po 30 ma więcej zapału do pracy i więcej powołania niż tamten prof..no i nowemu lekarzowi zajęło niespełna 9cykli by pojawiła się ciąża niestety na krótko ale dzięki niemu wiem, że jesteśmy w stanie naturalnie (prawie bo z pomocą CLO) zajść w ciąże..więc Kochana nie chcę Cię "stresować" ale może wato udać się do innego ginekologa
bo dobry lekarz przy staraniach. które trwają już jakiś czas to 1/2 sukcesu
Powodzenia
-
To ciężko powiedziec ja bywał na monitoringu usg plus badania estradiol i progesteron codziennie w okolicach owulacji. Lekarz podał ze owulacja była albo wczoraj albo rano w dzień badania. Pęcherzyk nadal widoczny zatoka dauhlasa Ok endometrium tez grube. Przypisał dupka 4xdziennie i kolejne badania hormonów mam po tabletkach zobaczymy czy nasz skarbek czy dalsze starania. Nie masz co się martwić najwazniejsze ze owulacja występuje w przyszłym cyklu postaraj się obserwować z lekarzem pęcherzyk. Trzymam za Cienie kciuki
Ika83 lubi tę wiadomość
Ona 30 👱♀️ On 40 👨
31.07.22 👶
Walczymy o rodzeństwo! 👊
Sierpień 2023 start walki
6.11.23 punkcja ❄️❄️❄️❄️
2024 nadzieja na transfer 2 cykle odwołane
3 trafiony- cudzie trwaj!
24.01.24 transfer 4AA 🥺
5dpt ⏸️ cień
7dpt prog 36,9 beta 38,6
10dpt prog 46,1 beta 258
12dpt prog 45,6 beta 714 😍
19dpt beta 8840
26dpt USG mamy ❤️😍
——————————————————-
IVF
06.21 criotransfer 4BB 9dpt 43,7 11dpt 172 prog 15,7 16dpt 1132 prog 14,2 21dpt 1696 prog 18,5 22dpt USG pęcherzyk ciążowy 24dpt 1782 28dpt 💔 Poronienie zatrzymane
11.21 Transfer
7 dpt - prog 17,7 13dpt - bHCG 585 prog 16,5 15dpt - bHCG 1279 prog 21,1 22dpt- bHCG 9558 prog 21,4 30dpt USG 7,5mm serduszko ❤️ 31.07 Cud na świecie! 🥰 Synko 👶🏻 -
Dziewczyny tak z doświadczenia.
Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie udamkwia -
Ika83 wrote:Dziewczyny tak z doświadczenia.
Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie uda
Z mojego doświadczenia:
Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Z mojego doświadczenia:
Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu
Wzięłam ovitrelle o 24:00 w sobotę.
W poniedziałek miałam inseminacje.
W piątek był widoczny płyn w zatoce douglasa.
Jeśli jest widoczny od 1 do 2 dni po pęknięciu to znaczy, że pęcherzyk pękł gdzieś w środę. Czyli około 4 dni po podaniu.
Pęcherzyki nie pękają po ovitrelle tak późno.
Dlatego zastanawiam się kiedy mógł pęknąć.
Może pękł np. w poniedziałek, ale płyn jest widoczny dłużej?mkwia -
Ja byłam na monitoringu owulacji i usłyszałam od lekarza, że widoczne są świeże ślady owulacji i była ona max kilka h przed wizytą. Pytałam jak jest z tym płynem w zatoce Douglasa i usłyszałam, że płyn ten pojawia się trochę później i u mnie to za wcześnie.. Ale dokladnie kiedy i jak długo go widac, to też się nie dowiedziałam.
-
Ja byłam teraz na usg 12 dpo i był płyn w zatoce nadal, a dwa dni później okres przyszedł. Nie da się dokładnie określić po usg kiedy była owulacja33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -