X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne zatoka douglasa
Odpowiedz

zatoka douglasa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • majeczka651 Nowa

Wysłany: 10 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Byłam dzis u ginekologa i dowiedziałam sie że nie mam płyny w zatoce Douglasa (17dc) Lekarka nie omówiła wyniku ze mna, schowała go do koperty i wreczyla z informacja zebym wykonala wiecej innych badan. dopiero w domu przeczytalam opis. Co on oznacza?? z góry dzięki za info <3

majeczka
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plyn w zatoce douglasa oznacza ze jestes po ovulacji taki plyn powstaje po peknieciu pecherzyka:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powinna powiedziec czy sa pecherzyki itd, nastepnym razem powiedz ze jako pacjent masz prawo do rzetelnej informacji.

• majeczka651 Nowa

Wysłany: 10 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ze jestem przed owulacja, tak?
    pełen opis jest taki:
    uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
    Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
    Płynu douglasa nie widac
    Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
    Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 18:47

majeczka
  • majeczka651 Nowa

Wysłany: 10 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

majeczka
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka651 wrote:
    czyli ze jestem przed owulacja, tak?
    pełen opis jest taki:
    uwidoczniono przodozgięty gładki trzon macicy o AP 41mm
    Endometrium o prawidłowym echu i szer 9,2mm
    Płynu douglasa nie widac
    Przyznam, że normalnie bym pytała ale mam bardzo dużo ostatnio rzeczy na głowie i nie ogarnełam w sumie najważniejszego
    Czy ten opis oznacza, że wszystko jest ok?
    opis może wskazywać na to, że owulacji jeszcze nie było, jak na 17dc endometrium jest oki :) jednak szkoda, że lekarka nic nie powiedziała czy wgl. jakieś dominujące pęcherzyki są czy organizm szykuje się do owulacji czy nie..chyba pora poszukać nowego lekarza, ja osobiście straciłam 2 lata na lekarza wielkiego prof. a naprawdę wielkiego konowała :| który miał tylko jedną diagnozę : "stres i że jestem jeszcze młoda" aż w końcu przez dłuższe plamienie po @ bez żadnych badań nawet usg wysłał mnie na zabieg łyżeczkowania :| ale szczęście w nieszczęściu takie, że dzięki tej historii poznałam mojego obecnego lekarza, który mimo młodego wieku bo jest lekko po 30 ma więcej zapału do pracy i więcej powołania niż tamten prof..no i nowemu lekarzowi zajęło niespełna 9cykli by pojawiła się ciąża niestety na krótko ale dzięki niemu wiem, że jesteśmy w stanie naturalnie (prawie bo z pomocą CLO) zajść w ciąże..więc Kochana nie chcę Cię "stresować" ale może wato udać się do innego ginekologa :) bo dobry lekarz przy staraniach. które trwają już jakiś czas to 1/2 sukcesu :) Powodzenia <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy po pęknięciu pęcherzyka widać płyn w zatoce Douglasa?
    Byłam u lekarza i stwierdził, że owulacja była parę dni temu, bo jest płyn, ale nie powiedział konkretnie kiedy.

mkwia
  • Promyczek93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciężko powiedziec ja bywał na monitoringu usg plus badania estradiol i progesteron codziennie w okolicach owulacji. Lekarz podał ze owulacja była albo wczoraj albo rano w dzień badania. Pęcherzyk nadal widoczny zatoka dauhlasa Ok endometrium tez grube. Przypisał dupka 4xdziennie i kolejne badania hormonów mam po tabletkach zobaczymy czy nasz skarbek czy dalsze starania. Nie masz co się martwić najwazniejsze ze owulacja występuje w przyszłym cyklu postaraj się obserwować z lekarzem pęcherzyk. Trzymam za Cienie kciuki :)

Ika83 lubi tę wiadomość

Ona 30 👱‍♀️ On 40 👨
    31.07.22 👶

Walczymy o rodzeństwo! 👊
    Sierpień 2023 start walki
    6.11.23 punkcja ❄️❄️❄️❄️
    2024 nadzieja na transfer 2 cykle odwołane
    3 trafiony- cudzie trwaj!

24.01.24 transfer 4AA 🥺
    5dpt ⏸️ cień
    7dpt prog 36,9 beta 38,6
    10dpt prog 46,1 beta 258
    12dpt prog 45,6 beta 714 😍
    19dpt beta 8840
    26dpt USG mamy ❤️😍
    ——————————————————-
    IVF
    06.21 criotransfer 4BB 9dpt 43,7 11dpt 172 prog 15,7 16dpt 1132 prog 14,2 21dpt 1696 prog 18,5 22dpt USG pęcherzyk ciążowy 24dpt 1782 28dpt 💔 Poronienie zatrzymane

11.21 Transfer
    7 dpt - prog 17,7 13dpt - bHCG 585 prog 16,5 15dpt - bHCG 1279 prog 21,1 22dpt- bHCG 9558 prog 21,4 30dpt USG 7,5mm serduszko ❤️ 31.07 Cud na świecie! 🥰 Synko 👶🏻
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z doświadczenia.
    Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
    W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
    Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
    Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
    Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie uda :(

mkwia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Dziewczyny tak z doświadczenia.
    Ile dni po owulacji widać płyn w zatoce douglasa i jak długo?
    W poniedziałek miałam inseminację, a w piątek wizytę żeby zobaczyć czy wszystko jest ok.
    Był widoczny płyn, ale zastanawiam się kiedy on jest widoczny i max jak długo po owulacji?
    Czy odrazu na drugi dzień jak pęknie pęcherzyk i widać go np kilkanaście godzin?
    Boję się, że owulację miałam później niż inseminacje i się nie uda :(

Z mojego doświadczenia:
    Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu byłam na usg 29dc, cykle mam około 30-31 dni i również stwierdzono śladowe ilości płynu w zatoce Douglasa i lekarz wyjaśnił mi że właśnie płyn ten jest widoczny po ovu oraz właśnie przed miesiączką

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Z mojego doświadczenia:
    Płyn widać jak pęcherzyk jest świeżo pęknięty, z mojego doświadczenia ok 1-2 dni. Później widać ciałko żółte w jajniku, które mówi o tym ze owu była ok 2 lub więcej dni temu

Wzięłam ovitrelle o 24:00 w sobotę.
    W poniedziałek miałam inseminacje.
    W piątek był widoczny płyn w zatoce douglasa.
    Jeśli jest widoczny od 1 do 2 dni po pęknięciu to znaczy, że pęcherzyk pękł gdzieś w środę. Czyli około 4 dni po podaniu.
    Pęcherzyki nie pękają po ovitrelle tak późno.
    Dlatego zastanawiam się kiedy mógł pęknąć.
    Może pękł np. w poniedziałek, ale płyn jest widoczny dłużej?

mkwia
  • Justix293 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na monitoringu owulacji i usłyszałam od lekarza, że widoczne są świeże ślady owulacji i była ona max kilka h przed wizytą. Pytałam jak jest z tym płynem w zatoce Douglasa i usłyszałam, że płyn ten pojawia się trochę później i u mnie to za wcześnie.. Ale dokladnie kiedy i jak długo go widac, to też się nie dowiedziałam.

• Clausix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam teraz na usg 12 dpo i był płyn w zatoce nadal, a dwa dni później okres przyszedł. Nie da się dokładnie określić po usg kiedy była owulacja

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ