Zdrowe odzywianie a zajscie w ciaze ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Według mnie zdrowe odżywianie jak najbardziej pomaga. Dostarczamy wtedy organizmowi niezbędnych witamin i minerałów, a eliminujemy w większości to, co złe. Ciąża to nie lada wyzwanie dla organizmu, dlatego jeszcze przed zajściem powinnyśmy go jak najlepiej przygotować do tego wysiłku. Zdrowe odżywianie plus sport (oczywiście wszystko w granicach rozsądku ). Ja przeszłam na zdrowe jedzenie już kawałek czasu temu i mój organizm zauważalnie lepiej pracuje Czasem mi się wydaje, że dostaję już "fiołka" na punkcie zdrowej żywności
basiulkaa_89 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] - 23.04.2015 -
nick nieaktualnyNela wrote:Cześć Według mnie zdrowe odżywianie jak najbardziej pomaga. Dostarczamy wtedy organizmowi niezbędnych witamin i minerałów, a eliminujemy w większości to, co złe. Ciąża to nie lada wyzwanie dla organizmu, dlatego jeszcze przed zajściem powinnyśmy go jak najlepiej przygotować do tego wysiłku. Zdrowe odżywianie plus sport (oczywiście wszystko w granicach rozsądku ). Ja przeszłam na zdrowe jedzenie już kawałek czasu temu i mój organizm zauważalnie lepiej pracuje Czasem mi się wydaje, że dostaję już "fiołka" na punkcie zdrowej żywności
Nela mam to samo fakt wszystko w granicach rozsadku eszcze bym musiala sie zapisac na jakis fitness i bedzie o.k.Ale zauwazylam wiele zmian w moim organizmie Mniej pryszczy na twarzy,wyglad skory poprawiony.Chociaz jak mam ochote na czekolade to ja zjadam.Staram sie jesc madrzej ale nie glodzic sie i rezygnowac ze wszystkiego w koncu jedno jest zycieNela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
basiulkaa_89 wrote:Uwielbiam tworzyc nowe salatki Pije swiezo wyciskane soki z owocow i warzyw Bawie sie w kuchni nowymi smakami roznorodnoscia tylko ciezko mi zjadac 5 posilkow dziennie
A wy jecie 5posilkow dziennie?
Też uwielbiam eksperymentować w kuchni. Niestety nie posiadam sokowirówki, dlatego własnych soków nie produkuję, ale za to na drugie śniadanko przyrządzam sobie koktajl z kefirem, owocami, siemieniem lnianym, otrębami - rewelacyjnie zabija głód i dodaje energii. Ostatnio robiłam smoothie ze szpinakiem, kiwi, jabłuszkiem - miałam mega ochotę na coś zielonego
Też mam ten problem, żeby zjadać 5 posiłków dziennie, ale 4 mi wychodzą (choć nie zawsze )basiulkaa_89 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyoj nela widze ze bratnia dusze znalazlam ja uwielbiam smoothie z swiezego soku z pomaranczy i mlekiem a jak dodasz do tego miete i lody waniliowe to mmmmm
Dzisiaj na obiadek mialam ryz brazowy,troszke gotowanej piersi z kurczaka,szpinak z czosnkiem i kukurydza aaa i troszke zoltego seraNela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Basiulkaa smoothie, w szczególności te eksperymetalne, są świetne - uwielbiam
A ja dziś na obiadek przygotowałam typowo włoska pizze z ziemniakami, oczywiście odchudzoną Korzystam czasem z bardzo fajnego bloga kobitki, która gotuje zdrowo i dietetycznie
Marzena, może właśnie to powinien być bodziec, żeby bardziej o siebie zadbać - zdrowa żywność, trochę ruchu - poprawi się kondycja, a i dusza na tym skorzysta Trzymam mocno za Ciebie kciuki!
Ja niespełna miesiąc temu poroniłam i to właśnie mnie bardziej pchnęło, żeby coś dla siebie więcej zrobić, żeby lepiej się przygotować przed kolejna ciążą. Nie wiem, może czasem trochę wariuje na tym punkcie, ale staram się przeć do przodu ze wszystkich sił, jakie jeszcze mambasiulkaa_89 lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-