X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Zrosty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z was miała zrosty (np.po stanie zapalnym)? I czy jak te zrosty puściły (czy tak rozpuściły się) po lekach to czy coś z was "wypadało"?
    Pytam, bo ja dostałam na zrosty disteptrazę, teraz mam okres i właśnie coś takiego dziwnego (jakby fragment tkanki) ze mnie razem z okresem "wypadło" i nie wiem czy się martwić czy nie.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • mar Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to są te zrosty?
    jeśli chodzi o fragmenty tkanki to całkiem normalnie - to błona złuszczonej macicy - ze mnie co miesiąc takie "wylatują" ;)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    a co to są te zrosty?
    jeśli chodzi o fragmenty tkanki to całkiem normalnie - to błona złuszczonej macicy - ze mnie co miesiąc takie "wylatują" ;)

Za mnie nigdy nic takiego... miękkiego nie wylatywało...
    A Zrosty są to włókniste połączenia tkankowe, występujące w jamie macicy i łączące przeciwległe lub sąsiadujące ze sobą obszary. Powstają np. po urazach, albo po nieleczonym stanie zapalnym.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marronek ja tez miałam distreptaze na zrosty, ale czy sie udało ich pozbyc nie jestem do konca pewna bo cos niepokojacego wyszło podczas HSG a leki dostałam własnie przed badaniem...poza tym brałam jeszcze gynoflor i albothyl dowcipnie....

• Lucy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam Distreptazę i w czasie pierwszej miesiączki po tych czopkach miałam bardzo bolesną @, było dużo ciemnej krwi ze skrzepami, dość dużymi.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania:

- Leczniczy napój z ziół na niedrozne jajowody i zrosty
    Oto ich skład:
    * kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
    * ziele skrzypu - 20 g,
    * liść pokrzywy - 10 g,
    * korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.

Mam ich małe opakowanie, około 50-55 g, Cena 20 zł

Mozliwośc wysyłki od 20.lipca do 8.sierpnia. 2014 r

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wierzę w zioła na leczenie zrostów. Próbowałam ich- ale w moim przypadku nie pomogły. Może dlatego, że u mnie zrosty były wynikiem zbyt mocnego wyłyżeczkowania jamy macicy po cesarskim cięciu. Objawiały się bardzo skąpymi miesiączkami- raczej to było 2 dniowe plamienie niż miesiączka oraz cienkim endometrium- w okresie owulacji dochodziło zaledwie do 6-6,5mm. Byłam załamana, myślałam, że nie mam już szans na ciążę- to samo zresztą słyszałam z ust lekarzy. Ale nie poddałam się, walczyłam do końca, szukałam innych metod leczenia, najlepszych specjalistów od wad macicy i udało się- jestem w ciąży!
    Pełną historię mojej walki ze zrostami i cienkim endometrium znajdziecie: matkamimowszystko.pl/e-book/

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez probowano mnie leczyc distreptaza... jedynie zle sie po niej czulam... a zrostow na usg nie widac. Powinno sie to oceniac przez laparoskopie. I usuwac operacyjnie.

Mam zrosniety jajnik do macicy. Zaszlam mimo to w ciaze i mimo rozciagajacej sie macicy itp. One nie " zniknely" ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam zrosniety jajnik do macicy. Zaszlam mimo to w ciaze i mimo rozciagajacej sie macicy itp. One nie " zniknely" ;)

Udało Ci się donosić ciążę? Starasz się o drugiego maluszka?

matkamimowszystko.pl

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, choc urodzilam w 34 tc poprzez zakazenie wod paleczka klebsielli (mialam infekcje szyjki).
    O drugiego chcielismy sie starac ale bol po ciazy i samo endo jest tak rozszalale, ze musze dac sobie spokoj.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ