X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zrosty po łyżeczkowaniu?
Odpowiedz

Zrosty po łyżeczkowaniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eufrozyna Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    X 2019 urodziłam przez CC syna. Zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu starań.
    X 2021 poronienie zatrzymane w 9dc. Leki w szpitalu, skończyło się na zabiegu. Po nic, co miesiąc, po miesiączce mam brązowe plamienia do ok. 15 dc.
    Od roku nie udaje mi się zajść w ciążę... Brałam Dostinex, teraz Lenzetto (estradiol) oraz Duphaston. I nic!
    Coś mi mówi, że łyżeczkowanie mnie „uszkodziło" i mam zrosty w macicy. Macie jakieś doświadczenia? Czy podczas histeroskopii można je od razu usunąć?
    Tracę już nadzieję... :(
    PS mój kalendarz tu jest nieaktualny

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zrosty mogą powstac w wyniku łyżeczkowania.
    Można je podejrzeć i usunąć podczas histero.
    Plamienia mogą również wskazywać na stan zapalny endo. Może do niego dość w wyniku i zabiegu jakim było łyżeczkowanie albo samego poronienia.
    Na pewno warto zgłębić diagnostykę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ