Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zrosty po łyżeczkowaniu?
Odpowiedz

Zrosty po łyżeczkowaniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eufrozyna Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    X 2019 urodziłam przez CC syna. Zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu starań.
    X 2021 poronienie zatrzymane w 9dc. Leki w szpitalu, skończyło się na zabiegu. Po nic, co miesiąc, po miesiączce mam brązowe plamienia do ok. 15 dc.
    Od roku nie udaje mi się zajść w ciążę... Brałam Dostinex, teraz Lenzetto (estradiol) oraz Duphaston. I nic!
    Coś mi mówi, że łyżeczkowanie mnie „uszkodziło" i mam zrosty w macicy. Macie jakieś doświadczenia? Czy podczas histeroskopii można je od razu usunąć?
    Tracę już nadzieję... :(
    PS mój kalendarz tu jest nieaktualny

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zrosty mogą powstac w wyniku łyżeczkowania.
    Można je podejrzeć i usunąć podczas histero.
    Plamienia mogą również wskazywać na stan zapalny endo. Może do niego dość w wyniku i zabiegu jakim było łyżeczkowanie albo samego poronienia.
    Na pewno warto zgłębić diagnostykę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ