Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zrosty po łyżeczkowaniu?
Odpowiedz

Zrosty po łyżeczkowaniu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eufrozyna Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    X 2019 urodziłam przez CC syna. Zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu starań.
    X 2021 poronienie zatrzymane w 9dc. Leki w szpitalu, skończyło się na zabiegu. Po nic, co miesiąc, po miesiączce mam brązowe plamienia do ok. 15 dc.
    Od roku nie udaje mi się zajść w ciążę... Brałam Dostinex, teraz Lenzetto (estradiol) oraz Duphaston. I nic!
    Coś mi mówi, że łyżeczkowanie mnie „uszkodziło" i mam zrosty w macicy. Macie jakieś doświadczenia? Czy podczas histeroskopii można je od razu usunąć?
    Tracę już nadzieję... :(
    PS mój kalendarz tu jest nieaktualny

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zrosty mogą powstac w wyniku łyżeczkowania.
    Można je podejrzeć i usunąć podczas histero.
    Plamienia mogą również wskazywać na stan zapalny endo. Może do niego dość w wyniku i zabiegu jakim było łyżeczkowanie albo samego poronienia.
    Na pewno warto zgłębić diagnostykę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ