X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zwapnienie na ścianie macicy
Odpowiedz

Zwapnienie na ścianie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki!
    Pisałam już ten temat gdzie indziej, ale niestety nikt mi nie odpowiedział. Może tutaj...
    Byłam dziś na USG i ginka powiedziała, że mam zwapnienie na przedniej ścianie macicy. Gdy zobaczyła moją przerażoną minę powiedziała, że to nic groźnego i może taka moja uroda. Szczerze powiedziawszy wcale mnie te słowa nie uspokoiły. Zwłaszcza, że na wcześniejszych USG żaden lekarz nic nie zauważył więc domniemam, że wcześniej tego nie było.
    Wiecie coś na ten temat? Co to jest? Skąd się bierze? Czy to groźne?
    Niestety w necie nic nie znalazłam...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ