SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wspaniałe wiadomości- niech cały kolejny tydzień będzie pełny takich ☘️✊️

Staraczka dziękuję, że znalazłaś siły, by się tu odezwać. Serce się łamie i bardzo współczuję Ci Twoich przeżyć 🫂 twoje obecne uczucia i emocje są normalne , potrzebne by wrócić do równowagi... pamiętaj, że tu wszystkie o Tobie ciepło myślimy .. przytulam wirtualnie ❤️

Ola 999 infekcja na pewno mu minie ,ale gorączka jest zabójcza dla plemników. A nasze bez tego są słabe. Obawiam się, że będzie trzeba wszystko przesunąć, muszę się skonsultować z Panią Doktor . Nie miałam takiej sytuacji ,nie wiem ...Ale to też nasze 3 już podejście dobrze, jakby było też z głową.

Lajla87_87 lubi tę wiadomość

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2 zapłodnione --> 6 doba ❌️
  • azja87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - ogromnie Wam współczuję czytając Twoją historię. Nic w tej drodze nie jest sprawiedliwe :(

My jutro mamy ostatnią „rządową” punkcję - stresuje się że będzie jak poprzednimi razami czyli mało dojrzałych komórek i zastanawiam się co będziemy mieli zrobić dalej. A z drugiej strony tak mocno, mocno chciałabym żeby tym razem było inaczej, żeby mój organizm zaskoczył i wyprodukował więcej dojrzałych komórek i chociaż będziemy mieli jakiś jeden zdrowy zarodek do transferu.

Czy któraś z Was orientuje się jak wygląda ten proces informowania o postępach rozwoju zarodków w Angeliusie w Katowicach? To nasza pierwsza procedura tam i nie wiemy na to będzie tam wyglądać.

Ona: rocznik 87
    On: rocznik 74
    AMH: 1,0
    cross-match: negatywny,
    allo-MLR-6%,
    KIR - genotyp Bx, nieobecne geny: 2DL5 [gr.1], 2DS1, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
    IUI x 2 - nieudane,
    Od 10.2024 w trakcie in vitro - 1 stymulacja 10.2024: ❄️❄️ (jeden prawidłowy po PGT-A), transfer nieudany, 2 stymulacja 02.2025: LLM ❄️, ❄️ nieprawidłowy, transfer nieudany, 3 stymulacja 07.2025 -❄️❄️ oba nieprawidłowe po PGT-A
  • Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azja87 wrote:
    Staraczka - ogromnie Wam współczuję czytając Twoją historię. Nic w tej drodze nie jest sprawiedliwe :(

My jutro mamy ostatnią „rządową” punkcję - stresuje się że będzie jak poprzednimi razami czyli mało dojrzałych komórek i zastanawiam się co będziemy mieli zrobić dalej. A z drugiej strony tak mocno, mocno chciałabym żeby tym razem było inaczej, żeby mój organizm zaskoczył i wyprodukował więcej dojrzałych komórek i chociaż będziemy mieli jakiś jeden zdrowy zarodek do transferu.

Czy któraś z Was orientuje się jak wygląda ten proces informowania o postępach rozwoju zarodków w Angeliusie w Katowicach? To nasza pierwsza procedura tam i nie wiemy na to będzie tam wyglądać.

Rozumiem strach 🫂Sama jestem juz po dwóch procedurach nieudanych.. Te wszystkie emocje są strasznie trudne, ale chyba trzeba trzymać się tej dobrej myśli mimo wszystko - trzymam kciuki , oby tym razem się udało ☘️✊️

Ja miałam procedury w Angelusie. Wyglądało to tak ,że po punkcji w czwartek w tym samym dniu dowiedziałam się, ile mamy komórek i że na 2 dzień koło 13 mam zadzwonić do Laboratorium . Zadzwonili już sami na 2 dzień rano z informacją, ile komórek się zapłodniło. I później na 3 dobę w poniedziałek telefon , jak idzie rozwój zarodków. Wtedy się też dowiedziałam, że tylko 2 zostały i że na środę jest zaplanowany ewentualny transfer. Niestety w dniu transferu 5 doba dopiero znowu podglądają. My byliśmy już gotowi do wyjścia, a tu telefon ,że transferu nie będzie, bo zarodki się nie rozwinęły do blastocysty. Jeszcze czekali do 6 dnia, czy coś nie ruszy I był telefon kolejny z laboratorium. Cały dokładniejszy raport z rozwoju zarodków poznaliśmy na wizycie u swojej Pani Doktor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 20:18

azja87 lubi tę wiadomość

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Laparoskopia 2021r.
    Problem : słabe nasienie
    AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
    2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    14.11.25 początek stymulacji
    💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
    Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2 zapłodnione --> 6 doba ❌️
  • LS Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @STARAczka, strasznie mi przykro, że po raz kolejny musisz przechodzić przez taki ból. To ogromna strata i ogromne cierpienie, masz pełne prawo czuć wszystko, co teraz czujesz.
    Chcę, żebyś wiedziała, że bardzo Ci współczuję i myślami jestem przy Tobie. Jeśli będziesz miała siłę - pisz, wyrzucaj z siebie emocje, milcz jeśli trzeba. Wszystko jest w porządku.
    Życzę Ci teraz jak najwięcej spokoju, czułości dla samej siebie i ludzi wokół, którzy dadzą Ci wsparcie, a nie puste słowa. Przytulam Cię mocno 🤍🫂

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20
    11.2025: CD56✔️CD138✔️

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IVF 2025:
    Kwalifikacja 01.04✔️
    07.05 💉Menopur300, Rekovelle12
    20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
    06.06 - histeroskopia✔️
    11.09 - FET 4AB ❌
    20.12.25 - przygotowanie do FET⏳
  • LS Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @azja, bardzo trzymam za Was jutro kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Życzę Ci spokoju i żeby ten dzień przyniósł choć małą, dobrą niespodziankę. Myślami jestem z Tobą.🤍🍀🍀🍀

👩'89
    HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
    Kariotyp✔️
    ❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1)
    ❌Niska ferrytyna 21-->27-->20
    11.2025: CD56✔️CD138✔️

🧔‍♂️'74
    Morfologia 1%❌
    Kariotyp ✔️

IVF 2025:
    Kwalifikacja 01.04✔️
    07.05 💉Menopur300, Rekovelle12
    20.05 - pobrano 11🥚- dojrzałych 11 - zapłodniono 10 - 3 ❄️❄️❄️ 4AB, 4BB, 4BA
    06.06 - histeroskopia✔️
    11.09 - FET 4AB ❌
    20.12.25 - przygotowanie do FET⏳
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ