Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia AMH po punkcjach
Odpowiedz

AMH po punkcjach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sisi85 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są po jednej lub kilku procedurach in vitro- jak bardzo spadło Wam AMH w stosunku do poziomu przed?

• DoraDot Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi85 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które są po jednej lub kilku procedurach in vitro- jak bardzo spadło Wam AMH w stosunku do poziomu przed?

Miałam 1 punkcję, jednak nie badałam po nim AMH, gdyż i tak było bardzo małe.
    Natomiast doświadczyłam ogromnego spadku AMH.
    W kwietniu 2018 miałam AMH 0,89 natomiast w maju 2019 wynosiło 0,21.

Wiele kobiet ma różne doświadczenia w właśnie z hormonem Antymulerowskim. U mnie w ciągu roku spadło tak drastycznie (przyczyniły sie do tego 2 laparoskopie), że niestety zdyskwalifikowało mnie to w refundacji programu in vitro. Nie biorą pacjentek z tak niskim AMH pod uwagę.

Czytałam dużo o AMH, pisano, że punkcje niestety też mogą w dużym stopniu przyczyniać się do obniżenia wartości AMH.

Jak było Ciebie?

2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie.
  • Mika Bella Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja mialam robiona laparoskopie w listopadzie 2020 (usuwano mi zrosty - okolojajowodowe i przy jajnikach - przed laparo mialam AMH okolo 2.8 - w lutym 2021 - 1.47 - w kwietniu 1.20 a w sierpniu 0.98 - tragedia....

Czytalam sporo i ponoc po okolo 12 miesiacach od laparoskopii AMH moze wrocic do normy.
    Wiecie cos na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 15:57

• DoraDot Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Bella wrote:
    Hej,

Ja mialam robiona laparoskopie w listopadzie 2020 (usuwano mi zrosty - okolojajowodowe i przy jajnikach - przed laparo mialam AMH okolo 2.8 - w lutym 2021 - 1.47 - w kwietniu 1.20 a w sierpniu 0.98 - tragedia....

Czytalam sporo i ponoc po okolo 12 miesiacach od laparoskopii AMH moze wrocic do normy.
    Wiecie cos na ten temat?

Mój ginekolog twierdzi, że tylko spada. Kiedyś na wizycie powiedział, ile średnio według normy spada kobiecie w ciągu roku. Ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć jaka to była wartość procentowa.

Wiem, że ogólnie kobiety z niskim amh są suplomentowane DHEA i dawkami koenzymu i ze to niby ma pomagać.

2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ