AMH po punkcjach
-
Sisi85 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które są po jednej lub kilku procedurach in vitro- jak bardzo spadło Wam AMH w stosunku do poziomu przed?
Miałam 1 punkcję, jednak nie badałam po nim AMH, gdyż i tak było bardzo małe.
Natomiast doświadczyłam ogromnego spadku AMH.
W kwietniu 2018 miałam AMH 0,89 natomiast w maju 2019 wynosiło 0,21.
Wiele kobiet ma różne doświadczenia w właśnie z hormonem Antymulerowskim. U mnie w ciągu roku spadło tak drastycznie (przyczyniły sie do tego 2 laparoskopie), że niestety zdyskwalifikowało mnie to w refundacji programu in vitro. Nie biorą pacjentek z tak niskim AMH pod uwagę.
Czytałam dużo o AMH, pisano, że punkcje niestety też mogą w dużym stopniu przyczyniać się do obniżenia wartości AMH.
Jak było Ciebie?2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -
Hej,
Ja mialam robiona laparoskopie w listopadzie 2020 (usuwano mi zrosty - okolojajowodowe i przy jajnikach - przed laparo mialam AMH okolo 2.8 - w lutym 2021 - 1.47 - w kwietniu 1.20 a w sierpniu 0.98 - tragedia....
Czytalam sporo i ponoc po okolo 12 miesiacach od laparoskopii AMH moze wrocic do normy.
Wiecie cos na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 15:57
-
Mika Bella wrote:Hej,
Ja mialam robiona laparoskopie w listopadzie 2020 (usuwano mi zrosty - okolojajowodowe i przy jajnikach - przed laparo mialam AMH okolo 2.8 - w lutym 2021 - 1.47 - w kwietniu 1.20 a w sierpniu 0.98 - tragedia....
Czytalam sporo i ponoc po okolo 12 miesiacach od laparoskopii AMH moze wrocic do normy.
Wiecie cos na ten temat?
Mój ginekolog twierdzi, że tylko spada. Kiedyś na wizycie powiedział, ile średnio według normy spada kobiecie w ciągu roku. Ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć jaka to była wartość procentowa.
Wiem, że ogólnie kobiety z niskim amh są suplomentowane DHEA i dawkami koenzymu i ze to niby ma pomagać.
2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -