X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciśnienie A ciąża ...
Odpowiedz

Ciśnienie A ciąża ...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 00:36

***musi być dobrze.*

Wysłany: 31 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    W ciąży na nadciśnienie lekarze zalecają Dopegyt, czy kardiolog nie mógłby Ci tego przepisać? Dawniej kobiety w ciąży zażywały Isoptin, ale nie wiem jak jest teraz. Może zapytaj swojego ginekologa.

własnie pytalam ten lek bo wczesniej w ciazy bralam dopegyt stwierdzila ze owo to jest "syf" doslownie takie jej slowa padły... mowila ze dopegyt obnizy mi cisnienie ale puls tez problem z wysokim pulsem.

no nic szkoda ze oprocz Ciebie nikt nic nie wie na ten temat zapytam lekarza dziekuje kochana za informacje

***musi być dobrze.*

Wysłany: 31 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciazy m bralam Nedal u mnie tez byl puls wysoki.Ciaza bezproblemowa i cisnienie zawsze ksiazkowe.

201408184765.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    U mnie na wysokie tętno pomogła suplementacja potasu w końskich dawkach. U Ciebie potas w porządku?

No widzisz tego nie sprawdzalam byc moze o potas chodzi wczesniej bralam Aspargin to z potasem i bylo ok

Mammisima88 lubi tę wiadomość

***musi być dobrze.*

Wysłany: 31 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Ja wciazy m bralam Nedal u mnie tez byl puls wysoki.Ciaza bezproblemowa i cisnienie zawsze ksiazkowe.

a mi dali Isoptin SR 120mg i roznie pisza jedni ze mozna inni ze nie mozna Obawiam sie troche :( bo wczesniej dopegyt bralam ale pytalam kardiolog kilka razy mowila ze moge go brac cala ciaze i ze owo gin. go poelcaja sama nie wiem :(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nagłe tachykardie na samym początku ciąży, szybko się denerwowałam, z byle powodu. Od razu poszłam na zwolnienie i brałam Aspargin, mierzyłam codziennie 3 x ciśnienie i dużo odpoczywałam, pomogło.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ