Co pomoże na zaparcia
-
Hej kobietki, przychodzę z dosyć problematyczną sprawą, mianowicie chciałam zapytać co polecacie na zaparcia? Co Wam osobiście pomogło? Od kilku dni mam duże problemy w toalecie, czytam różne fora, próbowałam śliwek, kapusty kiszonej, herbaty, siemienia lnianego, niestety bez rezultatów. Czy środki przeczyszczające według Was faktycznie będą najlepszym rozwiązaniem?
zwaniola lubi tę wiadomość
-
Hmm - jesli mowimy o jednorazowej sytuacji to chyba jedna tabletka nie uzalezni. Ale jesli zaparcia to ciagly problem to i tak lepiej szukac pomocy u lekarza. Dobrze jest się również zastanowić nad swoją dieta. Oraz próbować usunąc przyczyny powstawania zaparć a nie rezultaty.
Od siebie polecam również ponizsze zioła na lepsza prace jelit - pomagają uporać się ze wzdęciami oraz zaparciami. Dostaniesz tutaj https://kredensziolowy.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 08:59
-
Ja w pierwszym trymestrze ciąży nie mam wielkich możliwości, jelita stały się leniwie z powodu podwyższenia poziomu progesteronu. Ostatnio odkryłam czopki Eva/qu. Działają w ciągu dosłownie 5 ciu minut. Podczas rozpuszczania tworzą się musujące bąbelki i to pobudza jelito do działania. Preparat nie wchłania się do organizmu. Stosuję je w miarę konieczności, ogólnie staram się nie zamulać jelit. Na kolację koniecznie kefirek.
-
zwaniola wrote:Hmm - jesli mowimy o jednorazowej sytuacji to chyba jedna tabletka nie uzalezni. Ale jesli zaparcia to ciagly problem to i tak lepiej szukac pomocy u lekarza. Dobrze jest się również zastanowić nad swoją dieta. Oraz próbować usunąc przyczyny powstawania zaparć a nie rezultaty.
Od siebie polecam również ponizsze zioła na lepsza prace jelit - pomagają uporać się ze wzdęciami oraz zaparciami. Dostaniesz tutaj https://kredensziolowy.pl/
Polecam u mnie się sprawdził -
nick nieaktualnyNa zaparcia pij dużo wody, przegotowanej lekko cieplej. Czasami pomaga woda z cytryną na czczo. Czopki są dobre ewa/qu. Pomidory, warzywa. I ta woda to podstawa dla profilaktyki, tak samo błonnik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 17:19
-