Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Co robicie ze swoimi oszczędnościami
Odpowiedz

Co robicie ze swoimi oszczędnościami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie trochę z innej beczki. Co robicie ze swoimi oszczędnościami? Lokaty mają teraz niski %, nie wspominając już o kontach oszczędnościowych. Wiem, że tyle się mówi, że inflacja rośnie, po co odkładać itd., ale poduszka bezpieczeństwa też jest ważna, a żeby kupić choćby mieszkanie trzeba mieć jakieś środki. Stąd moje pytanie. Nie inwestowałam nigdy w papiery wartościowe itp., ale może macie coś godnego polecenia, lub jakąś korzystną ofertę w chwili obecnej?

• zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspólnie z partnerem mamy osobne konto (najzwyklejsze osobiste) na nasze oszczędności. W nic nie inwestujemy, nie oczekujemy zysku (kiedyś na koncie oszczędnościowym po pół roku dorobiliśmy się 1 PLN odsetek ). Każdego miesiąca zaraz po wypłacie oboje na nie przelewamy, każde ile może - zależnie od naszych indywidualnych dochodów.

Mbank ma całkiem dobre oferty jeśli chodzi o oszczedzanie https://www.tanie-konto.pl/mbank/ekonto-konto-osobiste/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 11:16

elforia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obligacje indeksowane inflacją- https://www.obligacjeskarbowe.pl/
    4letnie, 6letnie, 10letnie i 12letnie.
    zawsze to jakas ochrona :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Korneliaa Debiutantka

Wysłany: 21 października 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inwestycja wydaje się najbardziej racjonalna jednak nie każdy może sobie na to pozwolic... jeszcze przy obecnej inflacji...
    Ja również odkładam na konto oszczędnościowe tyle ile mogę co miesiąc nie licząc na jakieś zyski, po prostu by mieć zabezpieczenie na czarna godzine

• AliAla Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje oszczędności na czarną godzinę akurat się przydały, ponieważ zaczynamy naszą przygodę z in vitro. Cieszę się, że mamy takie zabezpieczenie finansowe, bo chociaż dostaliśmy dofinansowanie z invicta, to i tak większość kosztów byliśmy w stanie pokryć sami. Teraz tylko pozostaje czekać na pierwszy transfer :)

• julk@smyr Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, oszczędności warto mieć. Też gdy odkryłam, że jestem niepłodna dziękowałam sobie w duchu, że coś tam odłożyłam na koncie na takie wypadki zdrowotne. Chciałabym się starać o dofinansowanie z kliniki w przyszłym roku, to zdecydowanie pomoże mi finansowo, ale teraz cieszę się z możliwości wykonywania wszystkich niezbędnych badań prywatnie. Jakoś nie mam zauufania do nfz po tym, jak nikt przez cały ten czas nie zauważył u mnie endometriozy... Dopiero lekarz z kliniki postawił dobrą diagnozę, więc tam zostaję.

• N!ka9696 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda nigdy nie wiadmo kiedy się przydadzą ;) Nie jest łatwo odmawiać sobie pewnych zakupów, aby tylko coś odłożyć, ale ja tak jak wiele innych osób robię to na samym początku miesiąca, nie liczę, że coś zostanie na koniec :D

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś zielona, nie inwestuj. Na pewno nie po poradach obcych ludzi w internecie (no może poza radą o poduszce finansowej, bo to dobra rada). Edukuj się, rozwijaj, czytaj pożyteczne blogi i w życiu nie idź w kruszce, antyki, akcje, krypto itp. Na dziś lokata, a jak będziesz miała wiedzę, nie będziesz potrzebowała porady.

Jesli jednak zdecydujesz się pomimo to na otwarcie firmy, polecam kontakt z księgową:
    https://twojprogrampit.pl/biuro-rachunkowe-czym-jego-dzialalnosc-rozni-sie-od-pracy-samodzielnej-ksiegowej/

W biurze rachunkowym podpowiedzą, czego dopilnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2022, 11:28

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ