Depilacja laserowa bikini
-
Dziewczyny , zastanawiam się nad depilacja laserową, ale mam kilka obaw.
A ) czy zabieg jest bolesny
B ) ile trzeba wykonywać zabiegów by uzyskać zadowalający efekt
Nie ukrywam, że to droga sprawa, a jeśli miałaby przynieść dobre efekty to jestem w stanie się tego podjąć.
Jakie macie doświadczenia ? Polecacie tego rodzaju depilacje ?
https://medycynaestetycznakrakow.pl/depilacja-laserowa-szybki-sposob-na-perfekcyjnie-gladka-skore/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 07:23
-
Hej Rozeczka:)
Jeśli chodzi o bolesność- do przeżycia- najbardziej boli skóra na kościach, oraz im głębsza depilacja to tam bardziej boli🤪 ale wiadomo, jak się chce być pięknym to się cierpi:)
Jeżeli chodzi o ilość zabiegów to trzeba się przygotować na +6 ale to i tak nie daje pewności że wszystkie włoski znikną, mi odrosły, jest ich mniej ale nie jestem gładka. Dla mnie i tak super, bo mniej włosków= mniej podrażnień.
Co do bolesności można znieczulić się emlą, tylko wtedy depilacja jest ciut mniej skuteczna;)
Generalnie tak czy tak polecam przy świadomości, że to nie jest w stu procentach skuteczna metoda.
Moja Pani kosmetolog mówiła, że przy zaburzeniach hormonalnych lub ciąży to w ogóle wszystkie włoski mogą odrosnąć- to tak apropos tego forum starniowego:) -
Ja jestem już kilka lat po serii 6 zabiegów depilacji. 90% włosów zniknęło bezpowrotnie te które zostały są dużo słabsze no i jaśniejsze. Miałam bardzo ciemne włosy, także i tak jest lepiej. Przez bardzo długi czas te włosy które zostały (a naprawdę jest ich niewiele w porównaniu z tym co było plus widać je pod kątem na wprost nie) rosły wolniej i były bardzo słabe. Można wykonać zabieg przypominający np przed latem i planuję to zrobić w tym roku.
Zabieg faktycznie jest kosztowny, ale warto!!! Jeśli masz ciemne włosy to to na pewno zmieni Twoje życie Co do bólu to tak jak pisze poprzedniczka – do przeżycia -
Mela90 wrote:Ja jestem już kilka lat po serii 6 zabiegów depilacji. 90% włosów zniknęło bezpowrotnie te które zostały są dużo słabsze no i jaśniejsze. Miałam bardzo ciemne włosy, także i tak jest lepiej. Przez bardzo długi czas te włosy które zostały (a naprawdę jest ich niewiele w porównaniu z tym co było plus widać je pod kątem na wprost nie) rosły wolniej i były bardzo słabe. Można wykonać zabieg przypominający np przed latem i planuję to zrobić w tym roku.
Zabieg faktycznie jest kosztowny, ale warto!!! Jeśli masz ciemne włosy to to na pewno zmieni Twoje życie Co do bólu to tak jak pisze poprzedniczka – do przeżycia
Chyba mnie przekonałaś już od dawna się zastanawiam, ale bałam się, że efekt utrzyma się rok lub dwa -
Mela90 wrote:Ja jestem już kilka lat po serii 6 zabiegów depilacji. 90% włosów zniknęło bezpowrotnie te które zostały są dużo słabsze no i jaśniejsze. Miałam bardzo ciemne włosy, także i tak jest lepiej. Przez bardzo długi czas te włosy które zostały (a naprawdę jest ich niewiele w porównaniu z tym co było plus widać je pod kątem na wprost nie) rosły wolniej i były bardzo słabe. Można wykonać zabieg przypominający np przed latem i planuję to zrobić w tym roku.
Zabieg faktycznie jest kosztowny, ale warto!!! Jeśli masz ciemne włosy to to na pewno zmieni Twoje życie Co do bólu to tak jak pisze poprzedniczka – do przeżycia
Potwierdzam, mam podobne obserwacje i też robiłam serie zabiegów kilka lat temu Polecam, całkowicie odmienia to życie! -
Czy to potwierdzone info, że znieczulenie emlą zmniejsza skuteczność zabiegu?
Brzmi trochę nieprawdopodobnie...
Wykupiłam właśnie pakiet depilacji i po pierwszym zabiegu wiem, że bez znieczulenia nie dam rady... na szczęście trwa to chwilę, ale dosłownie cała się spociłam z bólu Jestem już zdecydowana na zakup preparatu, czekam na receptę i teraz ta informacja trochę mnie zasmuciła... -