Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Depilacja laserowa bikini
Odpowiedz

Depilacja laserowa bikini

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , zastanawiam się nad depilacja laserową, ale mam kilka obaw.
    A ) czy zabieg jest bolesny
    B ) ile trzeba wykonywać zabiegów by uzyskać zadowalający efekt
    Nie ukrywam, że to droga sprawa, a jeśli miałaby przynieść dobre efekty to jestem w stanie się tego podjąć.
    Jakie macie doświadczenia ? Polecacie tego rodzaju depilacje ?
    https://medycynaestetycznakrakow.pl/depilacja-laserowa-szybki-sposob-na-perfekcyjnie-gladka-skore/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 07:23

• Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rozeczka:)
    Jeśli chodzi o bolesność- do przeżycia- najbardziej boli skóra na kościach, oraz im głębsza depilacja to tam bardziej boli🤪 ale wiadomo, jak się chce być pięknym to się cierpi:)
    Jeżeli chodzi o ilość zabiegów to trzeba się przygotować na +6 ale to i tak nie daje pewności że wszystkie włoski znikną, mi odrosły, jest ich mniej ale nie jestem gładka. Dla mnie i tak super, bo mniej włosków= mniej podrażnień.

Co do bolesności można znieczulić się emlą, tylko wtedy depilacja jest ciut mniej skuteczna;)

Generalnie tak czy tak polecam przy świadomości, że to nie jest w stu procentach skuteczna metoda.

Moja Pani kosmetolog mówiła, że przy zaburzeniach hormonalnych lub ciąży to w ogóle wszystkie włoski mogą odrosnąć- to tak apropos tego forum starniowego:)

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Mela90 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już kilka lat po serii 6 zabiegów depilacji. 90% włosów zniknęło bezpowrotnie :) te które zostały są dużo słabsze no i jaśniejsze. Miałam bardzo ciemne włosy, także i tak jest lepiej. Przez bardzo długi czas te włosy które zostały (a naprawdę jest ich niewiele w porównaniu z tym co było plus widać je pod kątem na wprost nie) rosły wolniej i były bardzo słabe. Można wykonać zabieg przypominający np przed latem i planuję to zrobić w tym roku.

Zabieg faktycznie jest kosztowny, ale warto!!! Jeśli masz ciemne włosy to to na pewno zmieni Twoje życie :D Co do bólu to tak jak pisze poprzedniczka – do przeżycia ;)

• olciastanis Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela90 wrote:
    Ja jestem już kilka lat po serii 6 zabiegów depilacji. 90% włosów zniknęło bezpowrotnie :) te które zostały są dużo słabsze no i jaśniejsze. Miałam bardzo ciemne włosy, także i tak jest lepiej. Przez bardzo długi czas te włosy które zostały (a naprawdę jest ich niewiele w porównaniu z tym co było plus widać je pod kątem na wprost nie) rosły wolniej i były bardzo słabe. Można wykonać zabieg przypominający np przed latem i planuję to zrobić w tym roku.

Zabieg faktycznie jest kosztowny, ale warto!!! Jeśli masz ciemne włosy to to na pewno zmieni Twoje życie :D Co do bólu to tak jak pisze poprzedniczka – do przeżycia ;)

Chyba mnie przekonałaś :D już od dawna się zastanawiam, ale bałam się, że efekt utrzyma się rok lub dwa

• klaudia.kol Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela90 wrote:

Potwierdzam, mam podobne obserwacje i też robiłam serie zabiegów kilka lat temu ;) Polecam, całkowicie odmienia to życie!

• agnes009 Nowa

Wysłany: 18 września 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakie polecacie zabiegi na rozstępy?

• Basia9333 Znajoma

Wysłany: 28 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to potwierdzone info, że znieczulenie emlą zmniejsza skuteczność zabiegu?
    Brzmi trochę nieprawdopodobnie...

Wykupiłam właśnie pakiet depilacji i po pierwszym zabiegu wiem, że bez znieczulenia nie dam rady... na szczęście trwa to chwilę, ale dosłownie cała się spociłam z bólu :D Jestem już zdecydowana na zakup preparatu, czekam na receptę i teraz ta informacja trochę mnie zasmuciła...

• julk@smyr Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystałam z lasera i z emli przy tym i polecam. Zabieg z tym znieczuleniem jest do zniesienia ;) Bez nawet nie próbowałam i nie mam zamiaru bo słyszałam, że bardzo boli

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ