Duphaston na okres a przyszedł
-
Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
Tyle czekałam, a teraz co
W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.👧 38 🧑🦱39
Starania od 2020r.
Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
Kariotypy ✔️
Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
Drożność jajowodów ✔️
03.2025 Angelius Provita MP
1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
02.06 .25 początek stymulacji
💉menopur , puregon , orgalutran
Punkcja 16.06 ❌️ brak komórek 🥲
07.07 Histeroskopia -
Przytulasek wrote:Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
Tyle czekałam, a teraz co
W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.
Artvimed Kraków
06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀
02.25 histeroskopia
18.24 transfer ❄️, biochem
30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Ja tak miałam. Zdaniem lekarza mój naturalny poziom progesteronu był na tyle wysoki że jego spadek był wystarczający żeby organizm zauważył i odpalił protokół miesiączka. Jeśli brałam 2*1 to możesz zwiększyć do 3*1. Jeśli to tylko plamienie to może się udać wyhamować (wedle słów mojego lekarza, mi ostatecznie się nie udało). Zadzwoń do swojego lekarza co robić, my ostatecznie nie przesuwaliśmy i poniekąd dobrze wyszło. Zabieg miałam mieć w pierwszej fazie i stąd ten duphaston, a miałam w drugiej i wykryliśmy zapalenie endometrium.
Dzięki za odpowiedź
Zadzwoniłam do lekarza , powiedział , że nie wie czemu tak wyszło , ale że jak zrobimy tą laparo w 5 czy 6 dniu okresu , to nie ma problemu , bo robię samo laparo bez histo . Więc odetchnęłam z ulgą. Bo mimo , że się boję tego zabiegu , to nie chciałam , żeby trzeba było zmieniać termin . Chcę mieć to z głowy i wiedzieć coś więcej.👧 38 🧑🦱39
Starania od 2020r.
Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
Kariotypy ✔️
Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
Drożność jajowodów ✔️
03.2025 Angelius Provita MP
1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
02.06 .25 początek stymulacji
💉menopur , puregon , orgalutran
Punkcja 16.06 ❌️ brak komórek 🥲
07.07 Histeroskopia -