X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Duphaston na okres a przyszedł
Odpowiedz

Duphaston na okres a przyszedł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
    Tyle czekałam, a teraz co :(
    W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ brak komórek 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
    Tyle czekałam, a teraz co :(
    W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.
    Ja tak miałam. Zdaniem lekarza mój naturalny poziom progesteronu był na tyle wysoki że jego spadek był wystarczający żeby organizm zauważył i odpalił protokół miesiączka. Jeśli brałam 2*1 to możesz zwiększyć do 3*1. Jeśli to tylko plamienie to może się udać wyhamować (wedle słów mojego lekarza, mi ostatecznie się nie udało). Zadzwoń do swojego lekarza co robić, my ostatecznie nie przesuwaliśmy i poniekąd dobrze wyszło. Zabieg miałam mieć w pierwszej fazie i stąd ten duphaston, a miałam w drugiej i wykryliśmy zapalenie endometrium.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Przytulasek Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ja tak miałam. Zdaniem lekarza mój naturalny poziom progesteronu był na tyle wysoki że jego spadek był wystarczający żeby organizm zauważył i odpalił protokół miesiączka. Jeśli brałam 2*1 to możesz zwiększyć do 3*1. Jeśli to tylko plamienie to może się udać wyhamować (wedle słów mojego lekarza, mi ostatecznie się nie udało). Zadzwoń do swojego lekarza co robić, my ostatecznie nie przesuwaliśmy i poniekąd dobrze wyszło. Zabieg miałam mieć w pierwszej fazie i stąd ten duphaston, a miałam w drugiej i wykryliśmy zapalenie endometrium.

Dzięki za odpowiedź :)
    Zadzwoniłam do lekarza , powiedział , że nie wie czemu tak wyszło , ale że jak zrobimy tą laparo w 5 czy 6 dniu okresu , to nie ma problemu , bo robię samo laparo bez histo . Więc odetchnęłam z ulgą. Bo mimo , że się boję tego zabiegu , to nie chciałam , żeby trzeba było zmieniać termin . Chcę mieć to z głowy i wiedzieć coś więcej.

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,7 , niskie żelazo i ferrytyna
    Kariotypy ✔️
    Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
    Drożność jajowodów ✔️
    03.2025 Angelius Provita MP
    1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
    02.06 .25 początek stymulacji
    💉menopur , puregon , orgalutran
    Punkcja 16.06 ❌️ brak komórek 🥲
    07.07 Histeroskopia
    Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ