Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Duphaston na okres a przyszedł
Odpowiedz

Duphaston na okres a przyszedł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Przytulasek Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
    Tyle czekałam, a teraz co :(
    W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.

" Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne "
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulasek wrote:
    Hej Dziewczyny. W piątek mam termin laparoskopii. Dostałam od lekarza duphaston, który miałam brać 2 razy dziennie od 16 czerwca, żeby okres się przesunął. Miał wypaść wtedy, co zabieg. A tu zaczęłam mimo wszystko plamić w terminie okresu i czuje się jak w 1 dzień okresu ból brzucha itp. Jestem spanikowana, bo co teraz z zabiegiem. I czemu ten lek nie zadziałał jak miał? Miała Któraś podobny przypadek?
    Tyle czekałam, a teraz co :(
    W sumie wrocilam dziś po tygodniu urlopu, ale chyba wyjazd nie ma wpływu na działanie leku eh.
    Ja tak miałam. Zdaniem lekarza mój naturalny poziom progesteronu był na tyle wysoki że jego spadek był wystarczający żeby organizm zauważył i odpalił protokół miesiączka. Jeśli brałam 2*1 to możesz zwiększyć do 3*1. Jeśli to tylko plamienie to może się udać wyhamować (wedle słów mojego lekarza, mi ostatecznie się nie udało). Zadzwoń do swojego lekarza co robić, my ostatecznie nie przesuwaliśmy i poniekąd dobrze wyszło. Zabieg miałam mieć w pierwszej fazie i stąd ten duphaston, a miałam w drugiej i wykryliśmy zapalenie endometrium.

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Przytulasek Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ja tak miałam. Zdaniem lekarza mój naturalny poziom progesteronu był na tyle wysoki że jego spadek był wystarczający żeby organizm zauważył i odpalił protokół miesiączka. Jeśli brałam 2*1 to możesz zwiększyć do 3*1. Jeśli to tylko plamienie to może się udać wyhamować (wedle słów mojego lekarza, mi ostatecznie się nie udało). Zadzwoń do swojego lekarza co robić, my ostatecznie nie przesuwaliśmy i poniekąd dobrze wyszło. Zabieg miałam mieć w pierwszej fazie i stąd ten duphaston, a miałam w drugiej i wykryliśmy zapalenie endometrium.

Dzięki za odpowiedź :)
    Zadzwoniłam do lekarza , powiedział , że nie wie czemu tak wyszło , ale że jak zrobimy tą laparo w 5 czy 6 dniu okresu , to nie ma problemu , bo robię samo laparo bez histo . Więc odetchnęłam z ulgą. Bo mimo , że się boję tego zabiegu , to nie chciałam , żeby trzeba było zmieniać termin . Chcę mieć to z głowy i wiedzieć coś więcej.

" Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ