X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatia Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza, jak radzić sobie z bólem, lekarz ginekolog zaleca przeciwbólowe i hormony. Jak jeszcze można pomóc.Córka 22 lata męczy się strasznie

Vienne lubi tę wiadomość

• Britka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopie ,endometrioze mialam na miednicy małej i w jajnku teraz minęło już prawie 10 lat rok temu urodziłam synka i przez te 9 lat endometrioza nie odrosła ale fakt jest taki ze bol byl straszny przed zabiegiem takze bardzo wspolczuje.

Polecam zainteresować się jednak nowymi terapiami z zastosowaniem marihuany medycznej. Czesto dają bardzo dobre rezultaty.
    https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany

Więcej informacji na stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:35

Vienne lubi tę wiadomość

• julk@smyr Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Ci posłuchać lekarza. Jakie leki przypisał na endometriozę? Dobrze jest też robić ciepłe okłady, ćwiczenia relaksacyjne, ale na taki ból czasami najlepsza jest pomoc dobrego ginekologa.

• DoraDot Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatia wrote:
    Endometrioza, jak radzić sobie z bólem, lekarz ginekolog zaleca przeciwbólowe i hormony. Jak jeszcze można pomóc.Córka 22 lata męczy się strasznie

A na jakiej podstawie została stwierdzona endometrioza? Była robiona laparoskopia tak? Jaki stopień endometriozy ma córka?

Ja jestem po tabletkach, analogach.

Ale z swojego punktu widzenia wiem ze leczenie to niestety proces plus dieta!

U mnie pomogły też bardzo zioła, które stosuje do dzisiaj w przerwach.

2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋 jestem tu nowa choć lata temu korzystałam z Ovu. Obecnie mam 2 córki - 7 i 2 lata. Po pierwszym porodzie, gdy pękł mi guz rozrywając jajnik, okazało się, że mam endo-mendę IV stopnia. Cudem jest druga córa. Cały czas jestem na sztucznej menopauzie ale coraz gorzej czuję się na lekach i mimo 33 lat na karku postanowiłam spróbować odstawić leki i może szczęście uśmiechnie się do mnie 3 raz? 😉 Pozdrawiam wszystkie endo-siostry i mam nadzieję na miłą konwersację 🤗

Starająca111 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ