endometrioza
-
Ja miałam laparoskopie ,endometrioze mialam na miednicy małej i w jajnku teraz minęło już prawie 10 lat rok temu urodziłam synka i przez te 9 lat endometrioza nie odrosła ale fakt jest taki ze bol byl straszny przed zabiegiem takze bardzo wspolczuje.
Polecam zainteresować się jednak nowymi terapiami z zastosowaniem marihuany medycznej. Czesto dają bardzo dobre rezultaty.
https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany
Więcej informacji na stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:35
Vienne lubi tę wiadomość
-
Karpatia wrote:Endometrioza, jak radzić sobie z bólem, lekarz ginekolog zaleca przeciwbólowe i hormony. Jak jeszcze można pomóc.Córka 22 lata męczy się strasznie
A na jakiej podstawie została stwierdzona endometrioza? Była robiona laparoskopia tak? Jaki stopień endometriozy ma córka?
Ja jestem po tabletkach, analogach.
Ale z swojego punktu widzenia wiem ze leczenie to niestety proces plus dieta!
U mnie pomogły też bardzo zioła, które stosuje do dzisiaj w przerwach.2018- AMH 0,89 2018- po laparoskopiach AMH 0,21 Późna diagnoza endometriozy III/IV stopień Mąż - ok 2019- nieudane in vitro z wlasnej komorki 2021- 2 nieudane in vitro z DO Dwa zarodki czekaja w pogotowiu na to co immunolog powie. -
nick nieaktualnyHej 👋 jestem tu nowa choć lata temu korzystałam z Ovu. Obecnie mam 2 córki - 7 i 2 lata. Po pierwszym porodzie, gdy pękł mi guz rozrywając jajnik, okazało się, że mam endo-mendę IV stopnia. Cudem jest druga córa. Cały czas jestem na sztucznej menopauzie ale coraz gorzej czuję się na lekach i mimo 33 lat na karku postanowiłam spróbować odstawić leki i może szczęście uśmiechnie się do mnie 3 raz? 😉 Pozdrawiam wszystkie endo-siostry i mam nadzieję na miłą konwersację 🤗
Starająca111 lubi tę wiadomość
-