Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Higiena ząbkow u maluszków
Odpowiedz

Higiena ząbkow u maluszków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Britka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powiedzcie jak dbacie o higienę pierwszych ząbków u Waszych maluszków? Czy są jakieś dedykowane szczoteczki do zębów, jakoś bardzo polecane? Co się stosuje do mycia? Czy są jakieś pasty dla niemowląt? Taki maluszek przecież jeszcze nie potrafi wypluwać. Czy wystarczy sama woda? I jak często czyścicie? Co z nocnymi karmieniami? Czy to prawda, że mleko matki nie powoduje próchnicy?

Jagnam, Karpatia, zwaniola, rozalix lubią tę wiadomość

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję co wieczór taką szczoteczką na palec silikonową (myję yo trochę nad wyrost powiedziane, daje pogryźć bo o szorowaniu ząbków nie ma mowy), nie daję pasty żadnej bo nie sądzę, że taki maluch powinien zjadać to co dodaje się do past nawet tych dedykowanych. Zacznę używać pasty jak nauczy sie wypluwać.
    Karmienie ponoć nie wpływa na zęby bo sutek jest głęboko w buzi maluszka i mleko nie ma zbyt dużego kontaktu z zębami.
    http://www.portalmedialny.pl/art/78106/pierwsza-wizyta-u-dentysty-jak-przygotowac-dziecko.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 07:53

Karpatia, zwaniola, rozalix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:10

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycie od pierwszego ząbka szczoteczką dla niemowląt 0-6mcy potem kolejne etapy, pasta z 1000ppm fluoru ale tylko pobrudzone włosie. nie szkodzi, że połyka, dzieci nawet do 3-4 roku zycia mogą nie ogarniać wypluwania pasty.. a nie używanie pasty do 3rz grozi zaawansowaną próchnicą wczesnodxiecięcą

Eniana lubi tę wiadomość

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u dorosłego na próchnice ? Zamówiłam już elmex żel, zawsze używam tylko sensodyny z fluorem , ale od kilku miesięcy dużo choruje i bardzo czesto wymiotuje ???? co pogrąża stan szkliwa. Jest jakaś opcja żeby je odbudować ? Jestem załamana bo to dwie jedynki i dwojka mi tak się sypie ...

I czy polecicie jakiś gabinet protetyki w Gdańsku?
    Zastanawiałam się nad tą kliniką https://klinikastomatologiczna.com.pl/oferta/korona-porcelanowa/

Jakie macie opinie na jej temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:16

• Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczoteczka soniczna Seysso i pasta bez Fluoru, u nas Anthyllis, bardzo się sprawdzają. Córka lubi jak coś jej świeci i jeździ w buzi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ