X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kobietki!!!

Ogólne wyniki, hormony, AMH - wszystko w normie.
    Mąż badanie nasienia Ok

Zaproponowano mi HSG Sono - co o tym myślicie? Czy któraś z was miała? Łapie się wszystkiego juz z rozpaczy by zobaczyć 2 kreski!!! ;(

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po HyCoSy. Myślę że warto sprawdzić czy jajowody są drożne.

Janette lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marchewa88 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj. I bardzo się cieszę że się zdecydowałam- szkoda tylko że tak późno. U mnie były nie drożne jajowody ale udało się udrożnić . Dodatkowo zrobili mi biopsję endometrium i zobaczymy co wyjdzie. Ale uważam że badanie to była bardzo dobra decyzja pomimo że koszty duże.

• Mas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zrób, bo i tak wszędzie potem będą tego wymagać. Ja akurat miałam drożne oba jajowody, więc całe badanie trwało może z 10 min. Boli trochę, podobnie jak przy okresie, ale nie przez cały czas, może przez 2 min. Też się tego bardzo bałam, a okazało się, że to nic wielkiego. Sto razy lepsze od gastroskopii i kolonoskopii, które też przeżyłam 😉 Na dodatek jest bezpieczne, bo pod kontrolą USG, nie RTG.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • MoniaN Nowa

Wysłany: 9 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie a nawet dwa i licz e na wsparcie 🙏

W minionym tygodniu miałam badanie HSG. Wynik sredni. Jeden jajowód zatkany, drugi być może nie, być może tak...

Umowiona jestem na kwiecień na "LAPS z chromopresuflacją".Rozumiem że jest to operacja laparoskopowa udrażniania jajowodów ale drugiej części nawet google nie chce mi wyjaśnić. Miała któraś z Was takie zalecenia?

Drugie pytanie. Jak tu teraz z 'przytulaniem' zapezpieczac się do czasu opercji aby przypadkiem dziwnym cudem nie trafiła się jakaś ciąża pozamaciczna? Czlowiek się naczyta tych internetow i głupieje 🫣

Ps. tak zamierzam skonsultować kwestie współżycia i moja GIN

• Natalita88 Nowa

Wysłany: 22 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy hsg hycosy można robić tylko prywatnie? Dostałam zlecenie od dr na prywatnej wizycie, ale 1200 zł za badanie to dla mnie spora kwota:( miasto Warszawa:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ