Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Kiepskie wyniki hormonów
Odpowiedz

Kiepskie wyniki hormonów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pokat Nowa

Wysłany: 6 maja 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o wsparcie i podzielenie się wiedzą co dalej w przypadku kiepskich wyników hormonów i niskiego AMH. Może któraś z Was miała podobne wyniki.
    4 dc:
    FSH - 22
    LH - 15,20
    Estradiol 14,6
    AMH 0,186
    19 dc:
    prolaktyna 8,99
    progesteron 14,60

Jestem już umówiona do kliniki leczenia niepłodności jednak mam wrażenie, że do terminu wizyty oszaleję. Co zwykle proponują w takiej sytuacji?

Wiosna23 lubi tę wiadomość

• Wiosna23 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się tez chętnie się dowiem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokat wrote:
    Bardzo proszę o wsparcie i podzielenie się wiedzą co dalej w przypadku kiepskich wyników hormonów i niskiego AMH. Może któraś z Was miała podobne wyniki.
    4 dc:
    FSH - 22
    LH - 15,20
    Estradiol 14,6
    AMH 0,186
    19 dc:
    prolaktyna 8,99
    progesteron 14,60

Jestem już umówiona do kliniki leczenia niepłodności jednak mam wrażenie, że do terminu wizyty oszaleję. Co zwykle proponują w takiej sytuacji?
    Hej,
    Ja od siebie tylko dodam, że prolaktynę badamy 2-4dc, ale i tak masz ładną.
    Co do kliniki, to cóż, zaproponują ivf bo co innego mogą 😉 Spytają Cię o wiek, spojrzą na amh i to raczej zaproponują. Ja w kilku klinikach byłam i ivf nie chcę a nic innego nie chcą zaproponować - a znam możliwości jakie są, tylko lekarze tłumacza się tym, że nie chcą marnować mojego i swojego czasu na mniej skuteczne metody niż ivf 😏 ale olewam to, w sensie kliniki i ivf.
    Próbuję po swojemu czuli naturalne wspomaganie siebie i męża, zmiana diet itd. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 11:06

• Godzilla Nowa

Wysłany: 28 maja 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selino, zaproponują in vitro i zapewne w rozmowie lekarz będzie wspominał o opcji z komórką dawczyni. Podwyższone FSH, niskie Amh plus wiek, jak zakładam, 35+ skłania do intensyfikacji starań i działań, jeśli oczywiście bierzesz pod uwagę wsparcie medyczne

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokat wrote:
    4 dc:
    FSH - 22
    LH - 15,20
    Estradiol 14,6
    AMH 0,186
    19 dc:
    prolaktyna 8,99
    progesteron 14,60

Hej jak to u Ciebie się potoczyło?

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ