Kiepskie wyniki hormonów
-
Bardzo proszę o wsparcie i podzielenie się wiedzą co dalej w przypadku kiepskich wyników hormonów i niskiego AMH. Może któraś z Was miała podobne wyniki.
4 dc:
FSH - 22
LH - 15,20
Estradiol 14,6
AMH 0,186
19 dc:
prolaktyna 8,99
progesteron 14,60
Jestem już umówiona do kliniki leczenia niepłodności jednak mam wrażenie, że do terminu wizyty oszaleję. Co zwykle proponują w takiej sytuacji?Wiosna23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypokat wrote:Bardzo proszę o wsparcie i podzielenie się wiedzą co dalej w przypadku kiepskich wyników hormonów i niskiego AMH. Może któraś z Was miała podobne wyniki.
4 dc:
FSH - 22
LH - 15,20
Estradiol 14,6
AMH 0,186
19 dc:
prolaktyna 8,99
progesteron 14,60
Jestem już umówiona do kliniki leczenia niepłodności jednak mam wrażenie, że do terminu wizyty oszaleję. Co zwykle proponują w takiej sytuacji?
Ja od siebie tylko dodam, że prolaktynę badamy 2-4dc, ale i tak masz ładną.
Co do kliniki, to cóż, zaproponują ivf bo co innego mogą 😉 Spytają Cię o wiek, spojrzą na amh i to raczej zaproponują. Ja w kilku klinikach byłam i ivf nie chcę a nic innego nie chcą zaproponować - a znam możliwości jakie są, tylko lekarze tłumacza się tym, że nie chcą marnować mojego i swojego czasu na mniej skuteczne metody niż ivf 😏 ale olewam to, w sensie kliniki i ivf.
Próbuję po swojemu czuli naturalne wspomaganie siebie i męża, zmiana diet itd. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 11:06
-
Selino, zaproponują in vitro i zapewne w rozmowie lekarz będzie wspominał o opcji z komórką dawczyni. Podwyższone FSH, niskie Amh plus wiek, jak zakładam, 35+ skłania do intensyfikacji starań i działań, jeśli oczywiście bierzesz pod uwagę wsparcie medyczne
-
pokat wrote:Bardzo proszę o wsparcie i podzielenie się wiedzą co dalej w przypadku kiepskich wyników hormonów i niskiego AMH. Może któraś z Was miała podobne wyniki.
4 dc:
FSH - 22
LH - 15,20
Estradiol 14,6
AMH 0,186
19 dc:
prolaktyna 8,99
progesteron 14,60
Jestem już umówiona do kliniki leczenia niepłodności jednak mam wrażenie, że do terminu wizyty oszaleję. Co zwykle proponują w takiej sytuacji? -