X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

MenopaUza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem
    Hey, zrób FSH w 3dniu cyklu, możesz też AMH. Idź do gina zobacz jak na USG czy obraz ok. Łykaj przede wszystkim kwas foliowy, choline i witaminę d3. Tu na forum dużo jest o suplementacji. Nie pal papierosów, zdrowy styl życia itp.

Gosia84 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ