X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

MenopaUza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem
    Hey, zrób FSH w 3dniu cyklu, możesz też AMH. Idź do gina zobacz jak na USG czy obraz ok. Łykaj przede wszystkim kwas foliowy, choline i witaminę d3. Tu na forum dużo jest o suplementacji. Nie pal papierosów, zdrowy styl życia itp.

Gosia84 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ