X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

MenopaUza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Witam’ jak opóźnić menopauzę? Czytałam ze są hormony czy są bezpieczne ? Kiedy je brać ? Mam 37 lat i moja mama Ok 40 przechodziła a teraz moja dwa lata starsza siostra.
    Myśle mieć jeszce jedno dziecko i boje się ze nie zdążę.
    Jakie badania porobić pod tym katem
    Hey, zrób FSH w 3dniu cyklu, możesz też AMH. Idź do gina zobacz jak na USG czy obraz ok. Łykaj przede wszystkim kwas foliowy, choline i witaminę d3. Tu na forum dużo jest o suplementacji. Nie pal papierosów, zdrowy styl życia itp.

Gosia84 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ