Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Omnitrope

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam na pierwszej wizycie Omnitrope, 2 fiolki, na 24 dni ma wystarczyć . Czy któraś z Was brała i wie, jak to zadziała? Niskie AMH.

• Ewsona Nowa

Wysłany: 16 września 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też dostałam dziś receptę na ten lek. Mam stosować razem z zastrzykami w stymulacji do In-vitro. Mam niskie AMH (0.4) i lekarka zaleciła ten lek fakultatywnie. Też się zastanawiam jak zadziała i czy da skutki uboczne. A jak u Ciebie po zastosowaniu?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 10 dni już biorę, wczoraj płacz mi się włączył wieczorem , ogólnie jak przed okresem takie ma być działanie. Dwa dni było mi niedobrze, ale minęło, może nie od tego. Ja mam AMH 0, 38, dostałam na pierwszej wizycie , mam zrobić badania i przyjść wtedy . A Ty jaki jeszcze lek do tego dostałaś i na co?

• Ewsona Nowa

Wysłany: 16 września 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic przyjemnego w takim razie, ale chyba do przeżycia, z tego co piszesz. Ja oprócz tego mam dwa leki do stymulacji jajników: menopur i bemfolę. U mnie to część pierwszej procedury in-vitro.

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nic nie wiem, co dalej będzie zastosowane, pewnie na wizycie kolejnej się dowiem czegoś.

• Ona13 Nowa

Wysłany: 10 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim miejscu robiłyście zastrzyk?

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okolice pępka, raz z lewej raz z prawej

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pewnej odległości, sporej od samego pępka

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona13 wrote:
    Dziewczyny, w jakim miejscu robiłyście zastrzyk?
    Czy miałam zlecony lek w stymulacji już w danym cyklu, czy tak po prostu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ