X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane
Odpowiedz

PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kinga8435 Nowa

Wysłany: 12 września 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was może zdecydowała się na transfer zarodka warunkowo rekomendowanego przez genetyka?
    Zarodek ma zmiany w kariotypie mos-9q. W próbce stwierdzono monosomię fragmentu długiego ramienia chromosomu 9 w układzie mozaikowym. Opisana zmiana może ale nie musi występować tylko w trofoektodermie. Będę miała jeszcze rozmowę z genetykiem na ten temat, ale w między czasie próbuję znaleźć jakieś informacje czy warto spróbować czy nie. Dodam, że mam 43 lata...

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobrą decyzję. Ja niestety nie mam pojęcia na ten temat. Zapytaj szczegółowo genetyka, czym to grozi w najgorszym wypadku.

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 14 września 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum jest osobny dział - starania z pomocą medyczną,myślę że tam szybciej ktoś odpisze🙂

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
    6dpt ⏸️ 🥹 beta 79,prog 38,8 🥰
    8dpt beta 209
    10dpt beta 491,prog 38,4
    12dpt beta 1174
    19dpt beta 25 814
    23dpt Maluszek 0,39cm z bijacym ❤️
    22.08.2025 Maluszek rośnie zdrowo
    ➡️08.09.2025 USG kontrolne+nifty pro
    ➡️19.09.2025 prenatalne I trymestru

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ