X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane
Odpowiedz

PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kinga8435 Nowa

Wysłany: 12 września 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was może zdecydowała się na transfer zarodka warunkowo rekomendowanego przez genetyka?
    Zarodek ma zmiany w kariotypie mos-9q. W próbce stwierdzono monosomię fragmentu długiego ramienia chromosomu 9 w układzie mozaikowym. Opisana zmiana może ale nie musi występować tylko w trofoektodermie. Będę miała jeszcze rozmowę z genetykiem na ten temat, ale w między czasie próbuję znaleźć jakieś informacje czy warto spróbować czy nie. Dodam, że mam 43 lata...

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobrą decyzję. Ja niestety nie mam pojęcia na ten temat. Zapytaj szczegółowo genetyka, czym to grozi w najgorszym wypadku.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 14 września 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum jest osobny dział - starania z pomocą medyczną,myślę że tam szybciej ktoś odpisze🙂

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ