Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane
Odpowiedz

PTG-A zarodka warunkowo rekomendowane

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kinga8435 Nowa

Wysłany: 12 września, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was może zdecydowała się na transfer zarodka warunkowo rekomendowanego przez genetyka?
    Zarodek ma zmiany w kariotypie mos-9q. W próbce stwierdzono monosomię fragmentu długiego ramienia chromosomu 9 w układzie mozaikowym. Opisana zmiana może ale nie musi występować tylko w trofoektodermie. Będę miała jeszcze rozmowę z genetykiem na ten temat, ale w między czasie próbuję znaleźć jakieś informacje czy warto spróbować czy nie. Dodam, że mam 43 lata...

• Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobrą decyzję. Ja niestety nie mam pojęcia na ten temat. Zapytaj szczegółowo genetyka, czym to grozi w najgorszym wypadku.

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 14 września, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum jest osobny dział - starania z pomocą medyczną,myślę że tam szybciej ktoś odpisze🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ