X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Starając się o 4 dziecko
Odpowiedz

Starając się o 4 dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • meniulka Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny mam taką zagwostke. Ja mam 3 dzieci. Z ojcem dzieci się rozeszłam. Mam nowego partnera i on też ma 3 troje dzieci z byla. Chcemy mieć wspólne. Staramy się od 7miesiecy i nic. Byłam u lekarza i on akurat nie widział żeby była owulacja w tym miesiącu. Czy miałyście problem zajsc w 4 lub kolejna ciaze? Bo ja już sobie wbijam do głowy że może nie możemy miec czy jestem już za stara hehe ostatnie dziecko moje ma 4l i partnera też 4l

meniulka
  • Czarpar Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pewnym wieku wszystko sie zmienia, nie koniecznie musisz miec co miesiac owulacje, moze masz ja w innych dniach, ja po 35 roku przestalam odczuwac bole owulacyjne a mimo tego owulacje mam, nie mam sluzu plodnego a mimo to zaszlam w ciaze. Sprawdz hormony, fsh i lh, jaki jest stosunek. Ile masz lat?

Betti37 lubi tę wiadomość

• meniulka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też nie odczuwam owulacji jqk bylam u giną w styczniu to stwierdził że jej nie widział ale miesiąc wcześniej ja czulam teraz od stycznia nie czuje. Ja mam 36 lat w grudniu

meniulka
  • Kanga Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też staram się o czwarte, mam niecałe 38 lat 🙂 tylko mam trochę pod górkę z hormonami i nie wiem w sumie jak to bedzie. Zrób badania to podstawa, mi wyszła bardzo mizerna rezerwa jajnikowa...

• meniulka Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badanie trzeba zrobić na tą rezerwę jajnikowa?

meniulka
  • Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meniulka wrote:
    A jakie badanie trzeba zrobić na tą rezerwę jajnikowa?
    Jest to badanie z krwi - AMH (koszt około 180zł, czasem mniej lub więcej zależy od laboratorium)

🙍‍♀️ Ona 35

Starania od grudnia 2017 r.
    AMH 10.2021: 1,79
    AMH 05.2022: 1,38
    AMH 03.2023: 1,15
    TSH❌➡️💊Letrox50➡️✅
    Kortyzol❌
    Inne badania prawidłowe.

🙍‍♂️ On
    Bardzo słabe parametry nasienia po raku i chemii.
    Fragmentacja plemników ❌

I IUI 12.2021 ❌
    II IUI 01.2022 ❌
    III IUI 02.2022 ❌

START IN VITRO - Czerwiec 2022 r.
    Polna - Poznań, I procedura (ICSI) /długi protokół, punkcja 14.07.: pobrano 10 oocytów, 5 dojrzałych 🥚, 4 zapłodnione,
    transfer nr 1: 19.07. ET blastka 3.3.3,
    8dpt beta hcg <2,30 mlU/ml 😪
    0❄️ ☹️

Sierpień/wrzesień 2022- covid

Polna - Poznań, II procedura (ICSI) /krótki protokół, punkcja 07.09.: pobrano 7 oocytów, 3 dojrzałe 🥚, 3 zapłodnione,
    transfer nr 2: 12.09. ET blastka 4.1.1
    7dpt beta hcg 56,75 mlU/ml prog. 56,20 ng/ml😍
    9 dpt beta hcg 144,91 mlU/ml
    11 dpt beta hcg 286,04 mlU/ml prog. 95,54 ng/ml
    1❄️ (4.2.1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ