X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Torbiel na jajniku a starania się
Odpowiedz

Torbiel na jajniku a starania się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Diuna_Hollow Nowa

Wysłany: 18 listopada, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie,

staramy sie z mężem od 3 lat. Dzisiaj wykryto u mnie torbiel na jajniku. Lekarka przepisała środki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy to normalna procedura? Przecież staramy się o dziecko a tutaj środki antykoncepcyjne.

Czy ktoś miał podobną sytuację?

• AMI Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to normalne, taka torbiel tworzy się często gdy nie pęka pęcherzyk, a hormony z antykoncepcji pomagają w jej zniknięciu przez to że hamują owulację i jajnik się wycisza.

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki ze zgodą na transfer
    11.2024 Transfer dwóch mrozaków
    6 dpt ⏸️ !!! 🍀,7 dpt beta 114!, 9 dpt beta 420, progesteron 27,70 :)
    26dpt - mamy <3, 30 dpt jednak są <3 <3 :D
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diuna_Hollow wrote:
    Moje drogie,

staramy sie z mężem od 3 lat. Dzisiaj wykryto u mnie torbiel na jajniku. Lekarka przepisała środki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy to normalna procedura? Przecież staramy się o dziecko a tutaj środki antykoncepcyjne.

Czy ktoś miał podobną sytuację?
    tak ja tez tak mialam i torbiel po tabletkach zniknela

• Diuna_Hollow Nowa

Wysłany: 19 listopada, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje! uspokoiłyście mnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ