Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Torbiel na jajniku a starania się
Odpowiedz

Torbiel na jajniku a starania się

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Diuna_Hollow Nowa

Wysłany: 18 listopada, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie,

staramy sie z mężem od 3 lat. Dzisiaj wykryto u mnie torbiel na jajniku. Lekarka przepisała środki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy to normalna procedura? Przecież staramy się o dziecko a tutaj środki antykoncepcyjne.

Czy ktoś miał podobną sytuację?

• AMI Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to normalne, taka torbiel tworzy się często gdy nie pęka pęcherzyk, a hormony z antykoncepcji pomagają w jej zniknięciu przez to że hamują owulację i jajnik się wycisza.

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki
    11.2024 Transfer ...⏳🍀
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diuna_Hollow wrote:
    Moje drogie,

staramy sie z mężem od 3 lat. Dzisiaj wykryto u mnie torbiel na jajniku. Lekarka przepisała środki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy to normalna procedura? Przecież staramy się o dziecko a tutaj środki antykoncepcyjne.

Czy ktoś miał podobną sytuację?
    tak ja tez tak mialam i torbiel po tabletkach zniknela

• Diuna_Hollow Nowa

Wysłany: 19 listopada, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje! uspokoiłyście mnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ