Trzecie dziecko
-
Hej dziewczyny, mam pytanie do mam, które zdecydowały się na trzecie dziecko. Całe życie chcialam miec trójeczka, juz to wiedzialam jak prosiłam mame, ze chce miec 3 rodzeństwa. Ale boje sie, ze finansowo będzie ciężko albo uwag ludzi, ze masowo dzieci robie... nie wiem mam z tyłu głowy czy bede mogla im zapewnić wszystko. Boję się, ze moje "widzi mi się" wpłynie na nie negatywnie . Ale kocham moja dwójkę i cały czas z tyłu głowy mam, ze chcialabym jeszcze jedno. Czuję pustkę jak pomyślę, że będzie tylko dwójką. Oczywiście dziękuję, ze mam chociaz tą dwójkę i jest wspaniale tak szybko rosną i chcialam was zapytać czy ktos też miał takie myśli. Jak sobie radzicie z trójka maluchów.
-
Cześć jeśli chodzi o uwagi ludzi to tu bym najmniej się przejmowała wiem łatwo mówić nie jest nic przyjemnego słyszeć teksty typu,,800 plus działa,,
Kwestie finansowe no cóż trudno mi się wypowiedzieć bo każdy z nas ma inna sytuację i inne wydatki ale nie ukrywam jest to ważna kwestia.Jesli chodzi o kwestie logistyczne i organizacyjne to da się ogarnąć,nie mówię że jest zawsze jest kolorowo ale miłość daje siłę.Decydujac się na dużą rodzinę trzeba sobie to wszystko przemyśleć.Czy warto myślę że tak jeśli się to czuje.Watpliwosci zawsze się pojawiają nieważne czy to pierwsza czy 6 ciąża
Pozdrawiam -
Ja się teraz spodziewam 4 maluszka.Byla to ciąża nie planowana i mam takie same obawy jak ty,jak sobie poradzę finansowo,ale np jak byłam w drugiej i trzeciej ciąży to ciuszki miałam po starszym synu,od koleżanek lub kupiłam trochę na vinted.Maluszek szybko rośnie i w sumie po miesiącu oddałam to co kupiłam Wózek brałam osobno zwykły a później spacerówkę.Po co mi ciężki wózek 2 czy 3 w 1 za ponad 2 koła 🤭 Karmiłam swoim mlekiem i raz dziennie dokarmiam mm bo miałam trochę mało mleka.Pieluchy brałam w promocji i nie koniecznie były to pampers tylko Dada lub babydream.Teraz też tak będę robiła 🤭 Nie powiem,że jestem bogata i stać mnie na wszystko bo to nie prawda,ale dzieci są zawsze czyste,najedzone i ubrane.Jak ktoś mi powie,że mam dzieci za 800 plus to im powiem żeby się zajęli sobą.
Jak sobie radzę z 3 dzieci? Szczerze to wszystko przychodzi naturalnie,jest tak samo jak z 2- ką tylko jest głośniej 🫣😂😂
Mam akurat 3 synów,wiec jest wesoło a moje mieszkanie to jeden wielki garaż 😂😂 kocham ich i nigdy nie żałowałam swojej decyzji -