Acard...branie przed ewentualną ciążą
-
Witam, z uwagi na dwie ciąże biochemiczne lekarz zalecił acard przez cały cykl. Biorę od dwóch cykli i właśnie od tego momentu zauważyłam plamienia w 22 dniu cyklu, które utrzymują się do okresu (25 dzień cyklu)czy któraś tak miała? czy ma to związek z niedomogą ciałka żółtego? wcześniej tam nie miałam ( przed braniem acardu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:59
-
A mnie sie wydaje ze tak. Acard to kwas acetylosalicylowy, który rozrzedza krew i moze powodowac takie plamienia. Nie jest to niemozliwe. Moze to głupi porównanie, ale chodzi mi jedynie o zobrazowanie działania leku- po polopirynie mojej znajomej np. zawsze leci krew z nosa..cóż i w nosie i w macicy jest śluzówka. Spróbuj moze brac mniejsza dawke albo brac rutinoscorbin, on z kolei uszczelnia naczynia krwionosne.
-
nick nieaktualny
-
Tak oczywiście poruszę ten temat na wizycie w przyszłym tygodniu, bo to dziwne, nigdy czegoś takiego nie było a tu acard i plamienie, dzięki dziewczyny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi też pojawiły się dziwne plamienia właśnie w miesiącu w którym po raz pierwszy biorę accord... choć plamienia przed okresowe nie są mi obce ale nigdy nie miałam plamień w 19 dniu cyklu jak to się dzieje obecnie- trwają już 4 dzień... pierwszy dzień brązowo-czerwone, drugi -odrobina krwi a trzeci i czwarty -koloru kawy z mlekiem. Czy któraś z Was jeszcze tak ma?
-
witaj ja Biorę acard profilaktycznie tak jak ty jestem po 4 poronieniach Acard biorę od 1 grudnia miałam już jedną @ a teraz na dniach planowo jutro będzie kolejna @ i żadnych plamień nie mam nic dziwnego się nie dzieje jedynie pierwszy dzień mam jak wodospad Skonsultuj to z lekarzem i będziesz spokojniejsza ja przyjmuje dawkę 75
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyNa początek lutego mam wizytę to podpytam. Co prawda biorę na wlasną rękę. Tyle lat się staram to teraz poprobuje na ślepo co się da mało to roztropne ale może w końcu trafię na pewno zauważyłam poprawę jeśli chodzi dlonie- rzadziej są zimne jak lody wiec jakiś pozytywny efekt jest
-
Cześć. Ja też teraz zaczęłam brać Acard. Co prawda to jest mój pierwszy cykl z nim i jeszcze mam @, ale nawet jak plamienia się u mnie pojawią, to nie połączę ich razem - u mnie plamienia zdarzają się w dziwnych dniach, bez wyraźnej przyczyny. Czasami w ogóle ich nie ma. Jestem w trakcie zmiany lekarza, więc mam nadzieję, że mój problem rozwiążą...
Co Twój lekarz powiedział?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -