X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Acard...branie przed ewentualną ciążą
Odpowiedz

Acard...branie przed ewentualną ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, z uwagi na dwie ciąże biochemiczne lekarz zalecił acard przez cały cykl. Biorę od dwóch cykli i właśnie od tego momentu zauważyłam plamienia w 22 dniu cyklu, które utrzymują się do okresu (25 dzień cyklu)czy któraś tak miała? czy ma to związek z niedomogą ciałka żółtego? wcześniej tam nie miałam ( przed braniem acardu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:59

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie zdaje ze to nie wina acardu...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie wydaje ze tak. Acard to kwas acetylosalicylowy, który rozrzedza krew i moze powodowac takie plamienia. Nie jest to niemozliwe. Moze to głupi porównanie, ale chodzi mi jedynie o zobrazowanie działania leku- po polopirynie mojej znajomej np. zawsze leci krew z nosa..cóż i w nosie i w macicy jest śluzówka. Spróbuj moze brac mniejsza dawke albo brac rutinoscorbin, on z kolei uszczelnia naczynia krwionosne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na Twoim miejscu przed zmniejszeniem dawki czy kombinowaniem czy to po tym czy nie, skontaktowałabym się z lekarzem :)))) Tulipanna ma rację ale wydaje mi się, że byłabyś spokojniejsza po kontakcie z lekarzem :)

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oczywiście poruszę ten temat na wizycie w przyszłym tygodniu, bo to dziwne, nigdy czegoś takiego nie było a tu acard i plamienie, dzięki dziewczyny

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też po polopirynie branej 3 dni pod rząd leci krew z nosa także też myślę że te plamienia mogą być od acardu

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pojawiły się dziwne plamienia właśnie w miesiącu w którym po raz pierwszy biorę accord... choć plamienia przed okresowe nie są mi obce ale nigdy nie miałam plamień w 19 dniu cyklu jak to się dzieje obecnie- trwają już 4 dzień... pierwszy dzień brązowo-czerwone, drugi -odrobina krwi a trzeci i czwarty -koloru kawy z mlekiem. Czy któraś z Was jeszcze tak ma?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ja Biorę acard profilaktycznie tak jak ty jestem po 4 poronieniach Acard biorę od 1 grudnia miałam już jedną @ a teraz na dniach planowo jutro będzie kolejna @ i żadnych plamień nie mam nic dziwnego się nie dzieje jedynie pierwszy dzień mam jak wodospad :-) Skonsultuj to z lekarzem i będziesz spokojniejsza ja przyjmuje dawkę 75

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek lutego mam wizytę to podpytam. Co prawda biorę na wlasną rękę. Tyle lat się staram to teraz poprobuje na ślepo co się da :) mało to roztropne ale może w końcu trafię :) na pewno zauważyłam poprawę jeśli chodzi dlonie- rzadziej są zimne jak lody wiec jakiś pozytywny efekt jest :)

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też teraz zaczęłam brać Acard. Co prawda to jest mój pierwszy cykl z nim i jeszcze mam @, ale nawet jak plamienia się u mnie pojawią, to nie połączę ich razem - u mnie plamienia zdarzają się w dziwnych dniach, bez wyraźnej przyczyny. Czasami w ogóle ich nie ma. Jestem w trakcie zmiany lekarza, więc mam nadzieję, że mój problem rozwiążą...

Co Twój lekarz powiedział?

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ