X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Alab czy diagnostyka?
Odpowiedz

Alab czy diagnostyka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam, ale nie znalazłam, więc może z doświadczenia pomożecie. Planuję zrobić kilka badań z zakresu immunologi. Zastanawiam się w którym labie warto? Diagnostyka czy może Alab? A może zupełnie inne? Chcę żeby były jak najbardziej miarodajne. Czy raczej się nie zastanawiać i robić tam, gdzie mam bliżej albo cena lepsza.

• IlonaQ Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja nie zauważyłam różnic w jakości czy jakoś tak. Natomiast Diagnostyka bardzo podrożała i badania są droższe niż np w Alabie.

paprotka17 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06. - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
  • inkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAjlepiej wysłac maila z prośba o wycenę, Tak robiłam. Często w klinikach mają atrakcyjniejsze ceny niż w labo. Skąd jesteś PAprotko?

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inkaa wrote:
    NAjlepiej wysłac maila z prośba o wycenę, Tak robiłam. Często w klinikach mają atrakcyjniejsze ceny niż w labo. Skąd jesteś PAprotko?
    Okolice wawy. Prócz ceny, zależy mi też na jakości badania, ale chyba wszędzie mogę na to liczyć, a przynajmniej taka mam nadzieję

• Kluska Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia najlepiej przedzwonić do działu usług odpłatnych w szpitalu. W Krakowie różnica w cenach badań immunologicznych w porównaniu z diagnostyką to nawet kilkaset złotych.

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 18:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Z mojego doświadczenia najlepiej przedzwonić do działu usług odpłatnych w szpitalu. W Krakowie różnica w cenach badań immunologicznych w porównaniu z diagnostyką to nawet kilkaset złotych.
    Na pomysł ze szpitalem nie wpadłam, dzięki:)

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ