X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Alab czy diagnostyka?
Odpowiedz

Alab czy diagnostyka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam, ale nie znalazłam, więc może z doświadczenia pomożecie. Planuję zrobić kilka badań z zakresu immunologi. Zastanawiam się w którym labie warto? Diagnostyka czy może Alab? A może zupełnie inne? Chcę żeby były jak najbardziej miarodajne. Czy raczej się nie zastanawiać i robić tam, gdzie mam bliżej albo cena lepsza.

• IlonaQ Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja nie zauważyłam różnic w jakości czy jakoś tak. Natomiast Diagnostyka bardzo podrożała i badania są droższe niż np w Alabie.

paprotka17 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06. - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
  • inkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAjlepiej wysłac maila z prośba o wycenę, Tak robiłam. Często w klinikach mają atrakcyjniejsze ceny niż w labo. Skąd jesteś PAprotko?

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inkaa wrote:
    NAjlepiej wysłac maila z prośba o wycenę, Tak robiłam. Często w klinikach mają atrakcyjniejsze ceny niż w labo. Skąd jesteś PAprotko?
    Okolice wawy. Prócz ceny, zależy mi też na jakości badania, ale chyba wszędzie mogę na to liczyć, a przynajmniej taka mam nadzieję

• Kluska Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia najlepiej przedzwonić do działu usług odpłatnych w szpitalu. W Krakowie różnica w cenach badań immunologicznych w porównaniu z diagnostyką to nawet kilkaset złotych.

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 18:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Z mojego doświadczenia najlepiej przedzwonić do działu usług odpłatnych w szpitalu. W Krakowie różnica w cenach badań immunologicznych w porównaniu z diagnostyką to nawet kilkaset złotych.
    Na pomysł ze szpitalem nie wpadłam, dzięki:)

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ