Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH a odroczony transfer
Odpowiedz

AMH a odroczony transfer

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mandarynkowa Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam symulacje (krótki protokół gonallem) . Mam 30 lat. Lekarz stwierdził że przy moim AMH 3,6 będzie odroczony transfer bo jest za wysokie. Któraś miała podobnie? Nie dopytalismy z tego stresu o szczegóły. Pierwsze słyszę że mam wysokie AMH.

👩🏻'95
    jajowody drożne, owulacje, kariotyp, AMH 3,6✅
    niedoczynność tarczycy, endenomioza I stopnia ❌

👨🏻'92 morfologia 4% / 4% / 6%, inne parametry w granicach normy, fragmentacja 15%✅

-Starania od 10.2022. - > ciąża naturalna 03.2023- poronienie samoistne w 8 tyg.
    17.01.2025 punkcja - > 5❄️: 4AA, 5AA, 5AA, 5AB, 5BB
    -03.25 ->ciąża w rogu macicy, w 29dpt ciąża obumarła- poronienie wywołane, łyżeczkowanie (ryzyko przerwania ściany macicy), (lokalizacja zagraża życiu) ❌
    -06.25 - > beta 0❌
    -07.25 - > beta 0❌
    -08.25 - histeroskopia diagnostyczna✅ +biopsja endometrium CD138 i CD56 ✅
    -09.25 - >pęcherzyk ciążowy - krwiak❌
    -07.01.26 ->23dpt serduszko ❤️ Crl 0,31cm 🥰
    19.02- IP-krwiak crl 2.32.
    preg.png
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2025, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkowa wrote:
    Hej, mam symulacje (krótki protokół gonallem) . Mam 30 lat. Lekarz stwierdził że przy moim AMH 3,6 będzie odroczony transfer bo jest za wysokie. Któraś miała podobnie? Nie dopytalismy z tego stresu o szczegóły. Pierwsze słyszę że mam wysokie AMH.

Najlepiej pytać na wątku miesięcznym, tam najszybciej dostaniesz odpowiedz :) Co do odroczonego transferu, to lekarz zapewne obawia sie hiperstymulacji - masz stwierdzone PCOS? Może AMH razem z usg dają takie podejrzenie i woli dmuchać na zimne. Gdzie się leczycie?

PCOS
    IO
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2025, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynkowa wrote:

Może masz PCOS, na obrazie usg jest dużo pęcherzyków? Samego AMH wcale nie masz jakiegoś bardzo wysokiego.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ