X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Megg Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Na początku zlecił mi immunolog i na podstawie tego wyniku z krwi przepisał mi intralipid a jak poszłam do ginekologa dr Paligi to zrobiła mi biopsję endometrium z komórkami nk i wyszło ze jest wynik dobry i intralipid mógłby mi zaszkodzić.

Kurcze to mnie zaniepokoilas... myślałam ze to jest raczej bezpieczne i na zasadzie jak nie pomoże to nie zaszkodzi...

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam powiedziane że jak sa niskie to nie można brać intralipidu a jak wysokie to wtedy może pomóc. Ale wiesz może u Ciebie jeszcze na podstawie jakiś innych wyników lekarz się zdecydował na to. Nie chcę Cię straszyć i wprowadzić w błąd, ale u mnie tak to właśnie wyglądało.

• natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia1988 wrote:
    Hej, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek ,mam kilka pytań odnośnie laparo bo też akurat jestem przed i chciałabym się dowiedzieć kilka rzeczy:-)
    Pozdrawiam:-)
    Dziewczyny nie piszcie na priv, bo ja też przed laparo i jestem wszystkiego ciekawa. Dzielcie się tutaj wiedzą 😉😍

• Kjojewna Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia_nyk wrote:
    Dziewczyny nie piszcie na priv, bo ja też przed laparo i jestem wszystkiego ciekawa. Dzielcie się tutaj wiedzą 😉😍
    I ja też 😊

natalia_nyk lubi tę wiadomość

• Megg Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia_nyk wrote:
    Miałam histero+ laparo w październiku mogę cos powiedzieć :) pytajcie :)

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89, jak się trzymasz? Byłaś badana? Musisz nadal być w szpitalu? Nie możesz leżeć w domu?

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • kasia25760 Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4dni temu laparo+ histero wiec tez Wam mogę na parę pytań odpowiedzieć!!

natalia_nyk, Santi_14 lubią tę wiadomość

Cud lipcowy 2021
    w4sqs65gni1mm362.png

Wysłany: 26 grudnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4dni temu laparo+ histero wiec tez Wam mogę na parę pytań odpowiedzieć!!

Cud lipcowy 2021
    w4sqs65gni1mm362.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam święta dziewczyny?

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Dzisiaj dzień lenia z mężem, ale święta były super! Ze śpiewem na ustach i dobrym humorem. Pierwszy raz od kilku lat nie było łez w Wigilię. To był dobry pomysł, że zostaliśmy u siebie.

Pia88, czekamynadzidzie, Yoselyn82, Baba1, sAnsa_28, Frelciaa lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25760 wrote:

Hej ;)
    Ja już pisałam na ten temat tutaj na forum niedawno odnośnie zastosowania środka antyzrostowego do laparo + histero.Chiałabym się dowiedzieć czy też miałaś jakiś preparat użyty :-)
    Ostatnio jedna z Was,dziewczyn, odpisała mi że miała proszek antyzrostowy 4 dry field i że jest skuteczny.
    Chcę go zakupić, ale jest dość drogi bo 5 gram czyli największa jaka jest gramatura dostępna to koszt 800 zł plus 100 zl jeszcze aplikator.
    Sporo pieniędzy i się zastanawiam czy te 5 gram jest potrzebne czy wystarczyłoby np.3 gramy wtedy koszta są mniejsze.
    Pisałam do doktor maila z zapytaniem o to ale nie dostałam do tej pory niestety odpowiedzi.
    Wiem ,że dr zalecala mi kupić żel z kwasem hialuronowym ale z tego co czytam to nie jest taki skuteczny jak ten proszek..
    Dlatego chciałabym poznać opinię osób które miały niedawno laparo albo które będą miały i czy też doktor im zalecala kupić preparat.
    Sorki, bo wiem że niedawno poruszałam ten temat tutaj na forum ,ale może któraś miała jeszcze użyty ten 4 dry field albo też będzie dopiero kupować na laparo..

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ewa89_89, jak się trzymasz? Byłaś badana? Musisz nadal być w szpitalu? Nie możesz leżeć w domu?

Cały czas trzymam się w pakiecie i modlę się o każdy dzień.
    Póki co z badań wyszła mi lekka infekcja więc mam nystatyne dopochwowo. Na resztę wyników wciąż czekam. Myślę, że może będą w poniedziałek. Oby! bo chciałabym już coś wiedzieć. Moze jakby mi założyli krążek to w domu mogłabym zalegiwac kolejne miesiące.
    Narazie zachowawczo jestem na końskich dawkach proga.
    2x 200 mg prog besins (biorę swój cały czas)
    Od szpitala luteina podjęzykowo 4 tabletki dziennie
    3x duphaston

3 razy dziennie podsłuchujemy małą na detektorze i raz nawet udało się zrobić ktg i wyszło ok. Zaczynam ja też czuć codziennie więc mnie to uspokaja choć wali bardzo nisko właśnie nie wiem czy nie po tej szyjce.
    Z usg chyba też muszę czekać do poniedziałku. Święta, teraz niedziela... To same wiecie jak jest. No ale leżę plackiem i póki co jest dobrze. Mam nadzieję, że tak już będzie. Jutro zaczynam 24 tydz. Małymi kroczkami do przodu.

A święta No cóż... Było minęło. Dobrze, że jest internet, whats up, kamerka i dobra dusza udostępniła mi kody do netflixa więc od wczoraj wciągam seriale i już inaczej czas leci niż na gapieniu się w ścianę.

A jak tam u Was dziewczyny? Początek roku będzie owocował w starania. Tyle stymulacji, transferów, zabiegów.
    Opowiadajcie ze szczegółami. Ja to przeżywam każda historie i myślę o Was ciepło cały czas.
    Jutro jak przyjdzie ksiądz to będziemy sie modlić za medycynę w leczeniu niepłodności i same pozytywne finały.
    To chyba moje najbardziej religijne święta.

natalia_nyk, AGAA, Daśka lubią tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Cały czas trzymam się w pakiecie i modlę się o każdy dzień.
    Póki co z badań wyszła mi lekka infekcja więc mam nystatyne dopochwowo. Na resztę wyników wciąż czekam. Myślę, że może będą w poniedziałek. Oby! bo chciałabym już coś wiedzieć. Moze jakby mi założyli krążek to w domu mogłabym zalegiwac kolejne miesiące.
    Narazie zachowawczo jestem na końskich dawkach proga.
    2x 200 mg prog besins (biorę swój cały czas)
    Od szpitala luteina podjęzykowo 4 tabletki dziennie
    3x duphaston

3 razy dziennie podsłuchujemy małą na detektorze i raz nawet udało się zrobić ktg i wyszło ok. Zaczynam ja też czuć codziennie więc mnie to uspokaja choć wali bardzo nisko właśnie nie wiem czy nie po tej szyjce.
    Z usg chyba też muszę czekać do poniedziałku. Święta, teraz niedziela... To same wiecie jak jest. No ale leżę plackiem i póki co jest dobrze. Mam nadzieję, że tak już będzie. Jutro zaczynam 24 tydz. Małymi kroczkami do przodu.

A święta No cóż... Było minęło. Dobrze, że jest internet, whats up, kamerka i dobra dusza udostępniła mi kody do netflixa więc od wczoraj wciągam seriale i już inaczej czas leci niż na gapieniu się w ścianę.

A jak tam u Was dziewczyny? Początek roku będzie owocował w starania. Tyle stymulacji, transferów, zabiegów.
    Opowiadajcie ze szczegółami. Ja to przeżywam każda historie i myślę o Was ciepło cały czas.
    Jutro jak przyjdzie ksiądz to będziemy sie modlić za medycynę w leczeniu niepłodności i same pozytywne finały.
    To chyba moje najbardziej religijne święta.
    To może to skrócenie szyjki wyniknelo z infekcji; u mnie szło to w parze.
    Obyś po weekendzie usłyszała dobre wieści i mogła wrócić do domu. ✊✊✊

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • Megg Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia1988 wrote:
    Hej ;)
    Ja już pisałam na ten temat tutaj na forum niedawno odnośnie zastosowania środka antyzrostowego do laparo + histero.Chiałabym się dowiedzieć czy też miałaś jakiś preparat użyty :-)
    Ostatnio jedna z Was,dziewczyn, odpisała mi że miała proszek antyzrostowy 4 dry field i że jest skuteczny.
    Chcę go zakupić, ale jest dość drogi bo 5 gram czyli największa jaka jest gramatura dostępna to koszt 800 zł plus 100 zl jeszcze aplikator.
    Sporo pieniędzy i się zastanawiam czy te 5 gram jest potrzebne czy wystarczyłoby np.3 gramy wtedy koszta są mniejsze.
    Pisałam do doktor maila z zapytaniem o to ale nie dostałam do tej pory niestety odpowiedzi.
    Wiem ,że dr zalecala mi kupić żel z kwasem hialuronowym ale z tego co czytam to nie jest taki skuteczny jak ten proszek..
    Dlatego chciałabym poznać opinię osób które miały niedawno laparo albo które będą miały i czy też doktor im zalecala kupić preparat.
    Sorki, bo wiem że niedawno poruszałam ten temat tutaj na forum ,ale może któraś miała jeszcze użyty ten 4 dry field albo też będzie dopiero kupować na laparo..

Kurcze mi dr nic takiego nie kazała kupowac :( te zdrosty moga sie zrobic w macicy po zabiegu?

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczego nie kupowałam na zrosty. Ewcia polecam Gambit Królowej ja się wciągnęłam w szachy nigdy nie umiałam w to grać a dzisiaj 2 h z chrześnicą grałyśmy:D skończyło się remisem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 22:42

Jolka4025, Ewa89_89, Santi_14 lubią tę wiadomość

• Jolka4025 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:

Święta.... męczące:p
    Wigilia u teściowej i u mojej mamy.
    Pierwszy dzień świąt znowu U teściowej.
    Drugi dzień świąt u mojej mamy...
    Na szczęście niedziela wolna !!!

Ewa netflix polecam:
    - gambit królowej
    - w pułapce
    - ku jezioru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 23:11

Frelciaa lubi tę wiadomość

31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞

9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm

qdkk9vvjxcodnorj.png

Wysłany: 26 grudnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie miałam żadnego żelu ani proszku lekarz o tym nic nie mówił choć cięzki przypadek ze mna miał dr G.M bo na laparo odseparowywał cała macice wraz z powięziami z sciany brzucha bo była bardzo moćno zrośnięta .Laparo z histero trwało 1h więc uważam że bardzo długo sąsiadka co obok mnie leżała miała 15 minut i ona tez o żadnym z tych preparatów nie wiedziała ale na to i tak było za późno.ps dobra rada jeśli po narkozie będziesz odczuwałą ze wiruje świat i zbiera się Tobie na wymioty informuj pielęgniarki zapodadzą Tobie fajny lek po którym Ci ulży!

Paulcia1988 lubi tę wiadomość

Cud lipcowy 2021
    w4sqs65gni1mm362.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25760 wrote:
    ja tez nie miałam żadnego żelu ani proszku lekarz o tym nic nie mówił choć cięzki przypadek ze mna miał dr G.M bo na laparo odseparowywał cała macice wraz z powięziami z sciany brzucha bo była bardzo moćno zrośnięta .Laparo z histero trwało 1h więc uważam że bardzo długo sąsiadka co obok mnie leżała miała 15 minut i ona tez o żadnym z tych preparatów nie wiedziała ale na to i tak było za późno.ps dobra rada jeśli po narkozie będziesz odczuwałą ze wiruje świat i zbiera się Tobie na wymioty informuj pielęgniarki zapodadzą Tobie fajny lek po którym Ci ulży!

Dzięki za wiadomość:-)
    Cóż...wychodzi na to że jednym o tym mówią, drugim nie.Trudno.
    Zadzwonię najwyżej tam jeszcze i zapytam.
    Życzę zdrówka:)
    Wyszłaś tego samego dnia ?
    Mi dr mówiła coś że tego samego dnia wyjdę albo ewentualnie na drugi dzień , bo jestem z daleka więc mogą mnie przekimać;-)

• natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o laparo, jestem ciekawa rzeczy takich czysto organizacyjnych, czyli czy mam swoją pizamke czy angeliusowa, czy ciuchy zostawiam obok łóżka? I czy w tej piżamce odbywa się laparo? czy też leżę tam półnaga a później sama się ubieram? No wiem smieszne może dla was ale ja całe życie szpitale omijałam szerokim łukiem, kompletnie nie mam doświadczenia. I mam nadzieję że po laparo mogę wstać do łazienki nikt mi żadnej kaczki, basenu (o matko! :)) przynosić nie będzie? Czy trzeba być na czczo? I czy trzeba ściągnąć hybrydy.. A to ostatnie pytanie to przypomniało mi się, jak koleżance z pracy przy cesarce obowiązkowo kazali ściągać hybrydę. Przepraszam z góry jeśli moje pytania wydają się infantylne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 01:04

• sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia_nyk wrote:
    Jeśli chodzi o laparo, jestem ciekawa rzeczy takich czysto organizacyjnych, czyli czy mam swoją pizamke czy angeliusowa, czy ciuchy zostawiam obok łóżka? I czy w tej piżamce odbywa się laparo? czy też leżę tam półnaga a później sama się ubieram? No wiem smieszne może dla was ale ja całe życie szpitale omijałam szerokim łukiem, kompletnie nie mam doświadczenia. I mam nadzieję że po laparo mogę wstać do łazienki nikt mi żadnej kaczki, basenu (o matko! :)) przynosić nie będzie? Czy trzeba być na czczo? I czy trzeba ściągnąć hybrydy.. A to ostatnie pytanie to przypomniało mi się, jak koleżance z pracy przy cesarce obowiązkowo kazali ściągać hybrydę. Przepraszam z góry jeśli moje pytania wydają się infantylne..
    Miej swoją piżamę, ale w sumie będziesz w niej krótko bo przy zakładaniu wenflonu dostaniesz tę jednorazową. W niej tez zawiozą Cię na zabieg. Nie, po laparo nie można od razu wstać, wiec konieczne jest sikanie do baseniku. Ale luz nie jest to takie najgorsze 😅 mnie koło 15 stej postawili na nogi, to już mogłam człapać siku samodzielnie ☺️
    Na czczo trzeba być. Pierwsze jedzenie dostaniesz dopiero popołudniu, wcześniej będą Cię nawadniać kroplowkami, dlatego tez siku się będzie chciało. Ściągnij sobie hybrydę z dwóch palców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 06:35

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
‹‹ 3163 3164 3165 3166 3167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ