X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    17 lutego teraz jadę.
    Doszłam do wniosku że chce ci pomóc ! ♥️ tym bardziej że widzę twoich komentarzy masę że ci zależy żeby go kupić 😘 jeśli chcesz to mam 14 tabletek brakuje 6 ino z paczki ☺️ nie chce za nie nic tylko żebyś opłaciła Paczkomat in post a ja ci je mogę wysłać 😘 jeśli ma ci pomóc kochana to tym bardziej chce ci je oddać ♥️

https://zapodaj.net/plik-NFTZcBknzL

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:54

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiaa22 wrote:
    Doszłam do wniosku że chce ci pomóc ! ♥️ tym bardziej że widzę twoich komentarzy masę że ci zależy żeby go kupić 😘 jeśli chcesz to mam 14 tabletek brakuje 6 ino z paczki ☺️ nie chce za nie nic tylko żebyś opłaciła Paczkomat in post a ja ci je mogę wysłać 😘 jeśli ma ci pomóc kochana to tym bardziej chce ci je oddać ♥️

Chętnie przyjmę kochana. Kurcze bardzo mi miło że chcesz się podzielić. Mogę na priv
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:55

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Lusiaa22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Chętnie przyjmę kochana. Kurcze bardzo mi miło że chcesz się podzielić. Mogę na priv
    Pewnie że tak ♥️ trzeba sobie pomagać! ♥️♥️

Ja : wszystkie wyniki w normie
    Amh:1.21
    Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
    Decyzja: nasienie dawcy
    Leczenie w klinice Bocian Katowice
    2IUI❌
    Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
    15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
    Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
    06.06 Transfer
    1 Transfer : ❌ 5AA
    2 Transfer : ❌ 5AB
    Kir BX - brak 1 implantacyjnego
    Biopsja endometrium CD138 0/10
    Cd56 Ok
    Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
    18.11 Transfer 🍍🍍💪
    18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔😭

Badamy immunologie -Dr.Sydor
    •Czekamy na Histeroskopie - laparoskopię
    • Zmiana lekarza na MP ♥️😍🥰

Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB

Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Jestem już z powrotem. Z dzidzią na szczęście wszystko w porządku - ma już 3 cm, serduszko biło 188 🥹 Dziś 9+4 tc. Plamienie ustało, szyjka była czysta, doktor żadnych krwiaczków nie znalazł, powiedział, że to stara krew i musiało dojść do jakiegoś mikrourazu - pęknięcia naczynka czy coś. Powiedział, że w porównaniu do tego co widzi na co dzień w szpitalu to w skali 1-10 to moje plamienie to 1 😅
    Braknicku co do dopplera to mi też dr K.N. woli nie puszczać jeszcze bicia serduszka, ale poprzedni lekarz nie był taki ostrożny i na etapie 5+5 i 6+4 puścił na sekundę. Dopiero potem od lekarza prowadzącego dowiedziałam się, że z ostrożności jeszcze lepiej tego nie robić i wtedy się wkurzyłam, bo przecież już miałam dwa razy puszczane przez poprzedniego 😤 Co do prenatalnych to mi wczoraj udało się zapisać do dr R-W na 27.02 tj. 12+5 tc.
    To idziemy podobnie :) matko przeoczyłam co się stało? Jakieś plamienie? Jak możesz powtórz mi proszę bo nie jestem dziś na bieżąco :( mi proponowali 28, ale to będzie 13+0 i za radą dziewczyn pójdę 11+6 :) bo oczywiście się pomyliłam i 11+6 mam u dr Warcholinskiej a nie 12+0

• aaguushh Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    To idziemy podobnie :) matko przeoczyłam co się stało? Jakieś plamienie? Jak możesz powtórz mi proszę bo nie jestem dziś na bieżąco :( mi proponowali 28, ale to będzie 13+0 i za radą dziewczyn pójdę 11+6 :) bo oczywiście się pomyliłam i 11+6 mam u dr Warcholinskiej a nie 12+0

Zaczęłam nad ranem plamić, na papierze i strużki w kibelku najpierw ciemny brąz, potem jasny, później ustało. Byłam w panice od 4 rano 🥺😢

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Zaczęłam nad ranem plamić, na papierze i strużki w kibelku najpierw ciemny brąz, potem jasny, później ustało. Byłam w panice od 4 rano 🥺😢
    Nie dziwię się :( dobrze ze wszystko jest dobrze :)

Amelka06 lubi tę wiadomość

• Agula Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że trochę mnie zmartwiłyście z tym puszczaniem akcji serca...

Jak byłam u MP na wizycie potwierdzającej, to mi nie puściła tylko pokazała na monitorze, że bije.

Jak tydzień później trafiłam z tym plamieniem do lekarza, to puścił i to dwa razy 😑
    Ehh..

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. usunięcie jajowodu.
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET CS 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET CN 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET CN 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml
    21dpt USG 2mm okruszka z pulsującym serduszkiem 💓

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

preg.png
  • aaguushh Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Nie dziwię się :( dobrze ze wszystko jest dobrze :)

Dobrze, że jednak ta poniedziałkowa wizyta się nie odbyła i została przełożona na dzisiaj 🫡 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ....

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Jak byłam u MP na wizycie potwierdzającej, to mi nie puściła tylko pokazała na monitorze, że bije.

Jak tydzień później trafiłam z tym plamieniem do lekarza, to puścił i to dwa razy 😑
    Ehh..
    Kochana jak widzisz ilu lekarzy tyle opinii, nie przejmuj się. Czasem jest też tak że trzeba puścić tak mi mówili lekarze, może przy plamieniu lekarz wolał się upewnić czy ok. Do niedawna każdemu puszczali i to od razu jak była możliwość, jeśli ja nie panikuje tzn że można być spokojnym ;)

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Ehh..

No a mi dr PJ puścił bicie serca w 6tc a później byłam w 8tc u dr MP i też mi puściła. U dr Brenka miałam pierwsza wizytę w 12 tc więc dlatego mi puszcza na każdej wizycie. Ja wierzę, że doktor wie co robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:33

Starania od 2021 roku.
    KET 12.07.2024 r.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
    16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
    26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
    29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
    32+1 - 2634 g, 141 ud/min👶

preg.png
  • Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny nie zdołam wszystkiego nadrobić dziś ;( mega stresujący dzień jeśli mamy jakieś dobre informacje tu dzisiaj (a mignęło mi, że w końcu takie są) to z całego serca gratuluję ❤️

Zajączku ja po wizycie. U nas wszystko dzięki Bogu dobrze 🥹 dzidziuś ma się dobrze mamy już 3 cm 🥹 krwiak jest mniejszy, ale nadal jest. Dr bardzo fajny, rzeczowy. Decyduje się na Pana Dr i na Bytom, mam tylko dwie zagwozdki :(

1. Pan dr włączył Dopplera 🙈 przeraziłam się, zmroziło mnie i nawet nie wiedziałam kiedy. Zarówno dr MP jak i w szpitalu mówili że do 12 tc nie można… Pan dr uspokajał, ale wiecie jak jest - i tak się boje 🙁macie jakieś doświadczenia? Dziś jestem 9+5

2. Trochę za wcześnie mam prenatalne, niestety wynika to z ferii i braku lekarzy :/ dr mówił że już może tak zostać ale sama nie wiem… jestem umówiona do prof cnoty 11+6 i do dr Warcholinskiej 12+0, dzwoniłam i tu i tu - nie da rady przesunąć, u dr Warcholinskiej ewentualnie na 13+0 i teraz pytanie… co brać? To 12+0 czy 13+0? Dr MP mówiła że najlepiej pomiędzy 12+1, a 13+3, ale 13+0 trochę późno…
    Mi w szpitalu puścił jak miałam 10+3 i mówił,że już można.Pan Dr na pewno wie co robi,nie martw się.

Ja bym wzięła to 13+0 bo pamiętaj że dziecko może być o dzien lub dwa do tyłu i będzie za wcześnie.Moja koleżanka tak miała że dziecko było o 4dni do tyłu.

• Słoneczko90😉 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Nie wiem o co chodzi z tym dopplerem ale podejrzewam, że chodzi o badanie przepływów w tętnicach macicznych, a jeśli tak to ja mam takie badanie co wizytę, i z tego co czytam to jest jak najbardziej bezpieczne w ciąży. Jak to badanie wyglądało? 😁

Co do prenatalnych to ja miałam w 11+6 i to było jak najbardziej ok, więc nie wiem czemu za wcześnie? U mnie doktor nic nie mówił 😁 Ja bym poszła na twoim miejscu do dr Warcholińskiej w 12+0.

A w jakim humorze dzisiaj był doktorek? 😛

Podobno chodzi o to,że za dużo ciepła poprzez fale leci do dziecko dlatego na wczesnym etapie nie powinno się włączać dźwięku serduszka jeśli widać prawidłową częstotliwość.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    Mi w szpitalu puścił jak miałam 10+3 i mówił,że już można.Pan Dr na pewno wie co robi,nie martw się.

Ja bym wzięła to 13+0 bo pamiętaj że dziecko może być o dzien lub dwa do tyłu i będzie za wcześnie.Moja koleżanka tak miała że dziecko było o 4dni do tyłu.
    No właśnie z USG jesteśmy 3 dni to tylu i stąd moje rozważania bo byłam umówiona wg daty z transferu :)

• MikiFiki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    No właśnie z USG jesteśmy 3 dni to tylu i stąd moje rozważania bo byłam umówiona wg daty z transferu :)

Też byłam do tyłu według USG. Dokładnie z daty transferu poszłam w 12+2, a według USG 11+6.
    Ja spotkałam się z teoria, że lepiej wcześniej niż później, bo potem może być fałszywie wyższe NT, ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo nie weryfikowałam tej informacji 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:22

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 🤞
    6dpt- 11,5
    8dpt- 42,9
    10dpt- 125
    11dpt- 236
    13dpt- 532,4
    15dpt- 925,4
    18dpt- 1157,8 😞
    25dpt- 3404,6
    7+0- ❤️ 170/min 🙈
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikiFiki wrote:
    Też byłam do tyłu według USG. Dokładnie z daty transferu poszłam w 12+2, a według USG 11+6.
    Ja spotkałam się z teoria, że lepiej wcześniej niż później, bo potem może być fałszywie wyższe NT, ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo nie weryfikowałam tej informacji 🙈
    No to DOKŁADNIE tak jak ja :) podobno dziecko może pójść do przodu więc wydaje mi się że ten 13+0 z USG ryzykowne bo może się okazać że nadrobił okruch.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    No to DOKŁADNIE tak jak ja :) podobno dziecko może pójść do przodu więc wydaje mi się że ten 13+0 z USG ryzykowne bo może się okazać że nadrobił okruch.
    Miki a jeśli też miałaś taką sytuację to leki odstawiałaś wg USG czy wg transferu? Bo chociażby encorton muszę od 11+0 zmniejszyć 🤔

‹‹ 5052 5053 5054 5055 5056
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ