X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Klaudia9222 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    Tak tak jestem zapisana ale właśnie zastanawiam się jak to działa. Czyli jak kogoś znajdę dzwonię do tej Przychodni i mówię że chcemy z XYZ zamienić się terminami i nie ma tam problemów ?

Dzięki wielkie za odpowiedź!
    Dokładnie tak. Zmieniacie się między sobą, a później w rejestracji tylko informacja o zmianie danych😉

Amh-3.48
    Nasienie-ok
    Immunologia-ok
    5.07- punkcja
    08-10- 2 biopsje
    ❄️4AA
    6.11 transfer
    12.11- beta 23.4
    14.11- beta 75.8 15.11- beta 118 12dpt-448 15dpt-1318 19dpt-1899 21dpt-3016 walcz maluchu❤️23dpt-3196
    6tc 💔💔💔
    ❄️❄️❄️
    25.02- ❄️4ba
    Beta < 2.3
  • MikiFiki Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    To ja plus 15kg,ale ostatnio przez miesiąc przytyłam tylko 2kg a wcześniej po 1kg tygodniowo🤪

Okazało się, że moja waga ma słabe baterie 🙈 nadal trzyma się te magiczne +15 🥲 jeszcze tylko 10 tygodni, więc 10 kg można przytyć max 😂

👩🏻29👱🏻‍♂️38
    3xIUI ❌
    07.24 IVF ❄️❄️
    14.11.24 FET 3BB 💙

preg.png
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko90😉 wrote:
    To ja plus 15kg,ale ostatnio przez miesiąc przytyłam tylko 2kg a wcześniej po 1kg tygodniowo🤪

To ja aktualnie +8 kg, ale Wy dziewczyny jesteście 5 tygodni do przodu ode mnie. Chociaż jest już progres, bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko 1 kg 🥳 mimo, że młody ma już 766 g.

Dziewczyny staraczki - bardzo mi przykro, że musicie się mierzyć z takim bezsensownym stresem, który zafundowała Wam klinika. Jakbyście mało go jeszcze miały... A do tego brak profesjonalnego podejścia do sprawy oraz brak empatii Zarządu kliniki jest porażający! Chyba poczuli się za pewnie wśród innych klinik w okolicy i stąd ta buta. Działajcie i przytrzyjcie im nosa!

preg.png
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    To ja aktualnie +8 kg, ale Wy dziewczyny jesteście 5 tygodni do przodu ode mnie. Chociaż jest już progres, bo przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko 1 kg 🥳 mimo, że młody ma już 766 g.

Dziewczyny staraczki - bardzo mi przykro, że musicie się mierzyć z takim bezsensownym stresem, który zafundowała Wam klinika. Jakbyście mało go jeszcze miały... A do tego brak profesjonalnego podejścia do sprawy oraz brak empatii Zarządu kliniki jest porażający! Chyba poczuli się za pewnie wśród innych klinik w okolicy i stąd ta buta. Działajcie i przytrzyjcie im nosa!
    To idziemy z wagą równo :) też mam 8 na plusie, jestem dwa dni za Tobą :) odważyłam się też zamówić wózek i fotelik.

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kladom wrote:
    Dziewczyny,
    czy udało się Wam w wolnej chwili porozsyłać wczoraj jakieś maile w naszej sprawie?

Niestety jedna czy dwie osoby mało zdziałają. Mamy realnie bardzo mało czasu a sprawa bardzo potrzebuje dużego rozgłosu 🔉🔉🔉

Wysłałam na każdy podany przez Ciebie adres. 💪💪💪

Nie mamy jakichś nowych informacji? 🤔🤔🤔🙈🙈🙈

Starania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, 1 histero 👍 , AMH 2,0 -> 0,3
    nasienie - HBA 👍 fragm. 👎 żylaki powrózka

GC:
    2019 -> 3 x IUI ☹️
    5.20 krótki -> 2🥚-> 1 MII
    8.20 długi -> 2🥚 -> 1 MII
    10.20 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 MII -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️

2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
    6.21 -> 2. histero (zrosty)
    11.21 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 MII -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️

11.11 ET 2AA❤️
    5dpt β 11,63 ❤️
    20 GS+YS
    7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
    NIFTY zdrowy synuś 💙
    8.22 👦 🥰❤️

11.23 3. histero (zrosty), CD138 (-)

3.24 FET 6AB❄️☹️

10.24 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
    5dpt β 13,2 ❤️
    7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
    8t2d 👼💔😭

3.25 krótki (priming E+T) -> 3🥚-> 3 MII -> 3 IMSI -> 1 blastka

3.25 ET 2BA☹️

5.25 mezoterapia 🙏
  • Przytulasek Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:

Ja też właśnie powysyłałam i mam nadzieję, że im więcej tym lepiej i uda się coś zdziałać.

👧 38 🧑‍🦱39

Starania od 2020r.
    Problem : słabe nasienie , niskie Amh obecnie 0,9

03.2025r. Angelius Provita MP
  • Joanah Debiutantka

Wysłany: 21 maja, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek24 wrote:

Ja rownież wtajemniczylam. W naszej sprawie tez wyjasnionienia od koordynatorki, niestety nie ruszyla procedura bo finalnie wizyta miala byc 2 dnia cyklu nie zdażyla sie odbyć zeby "maszynka ruszła". Ufam, ze dalsze przyjmowanie omnitrope (2 cykl- ktore dlugo dlugo bylo niedostępne ) "bedzie tylko na nasza korzyść"...

• Ananasek123 Znajoma

Wysłany: 21 maja, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9222 wrote:
    Dokładnie tak. Zmieniacie się między sobą, a później w rejestracji tylko informacja o zmianie danych😉
    Super dziękuję ci bardzo za informacje :) oby się udało !

Ola8999, Klaudia9222 lubią tę wiadomość

• Corgi Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysyłam ale teraz myślę że kurczę mogłyśmy każda napisać swoimi słowami krótko co i jak, bo tak dostają jak jakiś spam jedną i tą samą wiadomość dlatego brak później odpowiedzi

• aaguushh Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    To idziemy z wagą równo :) też mam 8 na plusie, jestem dwa dni za Tobą :) odważyłam się też zamówić wózek i fotelik.

Ooo to na jakie się zdecydowałaś? Wózek ten venicci upline 2? A fotelik jaki Ci spasował do auta?
    Ja po wózek i fotelik wybieram się jakoś pod koniec przyszłego tygodnia licząc na jakąś promkę z okazji dnia dziecka 🤭😂
    Ale w zeszłym tygodniu zaszalałam z ubrankami jak zobaczyłam, że na różnych stronach co miałam pozapisywane, rozmiary moich upatrzonych ciuszków robią się już niedostępne i to był bodziec do zamawiania, mimo że chciałam to zrobić dopiero za miesiąc. I w ten sposób mam już prawie wszystko w rozmiarach 56 i 62 😅

preg.png
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    Hej wpadam tu co jakiś czas i to co czytam jestem w szoku, bardzo Wam współczuję i mam nadzieję że te maile pomogą ! Trzymam mocno kciuki!
    Mam do Was pytanie, czy jest któraś z Was pacjentka docenta Pasnika ? Chciałam Was podpytać czy faktycznie istnieje możliwość „wymiany terminu jeśli kogoś się znajdzie ? Czy udało się któreś z Was dostać do doc szybciej bo akurat coś się zwolniło ? Jestem pacjentką dr MP i zaleciła badania immunologiczne i konsultacje i zastanawiam się czy faktycznie jest szansa że się coś przeskoczy z tymi terminami ? Będę wdzięczna za odpowiedź !

Pisz maila do apc. Mi się udało zdobyć termin z dnia na dzien!

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery.
    04.2025 naturalna ciąża.
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Ooo to na jakie się zdecydowałaś? Wózek ten venicci upline 2? A fotelik jaki Ci spasował do auta?
    Ja po wózek i fotelik wybieram się jakoś pod koniec przyszłego tygodnia licząc na jakąś promkę z okazji dnia dziecka 🤭😂
    Ale w zeszłym tygodniu zaszalałam z ubrankami jak zobaczyłam, że na różnych stronach co miałam pozapisywane, rozmiary moich upatrzonych ciuszków robią się już niedostępne i to był bodziec do zamawiania, mimo że chciałam to zrobić dopiero za miesiąc. I w ten sposób mam już prawie wszystko w rozmiarach 56 i 62 😅
    Upline 2 i maxi cosi pebble 360 pro 2 choć bardzo się wahaliśmy nad be safe. Akurat była promocja na jedno i na drugie :) U mnie też wszystko znika :( upatrzyłam też kilka rzeczy do pokoiku i przez ten strach już nie ma :( kupiłam dosłownie kilka ubranek. Poluj też na promocje z okazji dnia matki :)

• aaguushh Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Upline 2 i maxi cosi pebble 360 pro 2 choć bardzo się wahaliśmy nad be safe. Akurat była promocja na jedno i na drugie :) U mnie też wszystko znika :( upatrzyłam też kilka rzeczy do pokoiku i przez ten strach już nie ma :( kupiłam dosłownie kilka ubranek. Poluj też na promocje z okazji dnia matki :)

To jest właśnie najgorsze z tym naszym strachem, a potem fajne rzeczy nam uciekają spod nosa ☹️
    Ja też mam upatrzony venicci upline 2 lub tinum upline, ale tak jak kiedyś pisałam muszę podpytać w sklepie czym się one różnią od siebie. A jaki kolor wybrałaś? Bo ja taupe. A co do fotelika to musimy podjechać dwoma samochodami, żeby dopasować fotelik do obu aut, bo czytałam, że właśnie może być z tym różnie. Ale póki co nie mam żadnego typu, będę liczyć na sprzedawcę 😁

preg.png
‹‹ 5396 5397 5398 5399 5400
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ