Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie wczoraj na wieczór pojawiło się mleko w piersiach 😩w życiu bym się tego nie spodziewała. Całe szczęście, że jutro mam wizytę, bo ból jest niesamowity i może mi dadzą jakieś tabletki na to😑 Czy to wszystko musi być takie trudne.
-
nimsi wrote:Dziewczyny u mnie wczoraj na wieczór pojawiło się mleko w piersiach 😩w życiu bym się tego nie spodziewała. Całe szczęście, że jutro mam wizytę, bo ból jest niesamowity i może mi dadzą jakieś tabletki na to😑 Czy to wszystko musi być takie trudne.Starania od 2015. Leczenie Artvimed od 2018:
2 X IUI ☹️
I IMSI 2018/2019: 5.1.1 - cb; 4.1.1 ☹️, 4.2.2. ☹️
II IMSI, 02.2020 ET, 9dpt 188, 11dpt 557, 23dpt ❤️, Sanco ok, 14+5tc 😭 💔
12.2021, FET 3.2.2 i blastki stadium 2: 10dpt 627, 12dpt 1452, 20dpt jeden GS+YS, 10.02 6,5 cm - prenatalne ok, Sanco ok♥️, 16+4tc 😭💔
Czynnik męski. Kir AA; HLA C2; PAI1 4G/5G hetero; MTHFR A1298C hetero. Niedoczynność tarczycy. Cienkie endometrium.
Starania ostatecznie zakończone. Żyjemy dalej po prostu we dwoje. -
Domimi wrote:😥Nimsi, tak na szybko to ślij męża po kilka liści kapusty, utlucz je i obłóż nimi piersi, mi to pomogło na ból. Ale u mnie nie pokazało się mleko, tylko 1-2 dni mocno bolały. Przeszło bez żadnych tabletek. Niestety, to jest trudne😞. Trzymaj się.
Dzięki Domimi, poszukam otwartego sklepu i wyśle. U mnie niestety mleko się pokazało. Kilka lat temu miałam problemy z wysoką prolaktyna i wtedy też miałam mlekotok. Teraz hormony zwariowały. 🤦🏻♀️ -
Cześć dziewczyny, jestem w trakcie procedury w Artvimedzie, jutro punkcja, po której nie spodziewam się cudów, bo źle zareagowałam na stymulację, ale do rzeczy, co mam Abrac ze sobą na punkcję? Na stronie Artvimed są wymienione ciepłe skarpetki, ale czy coś jeszcze może się przydać? Np. koszula nocna itp., a może kanapka na czas po punkcji? Z góry dziękuję za rady 🙂
-
nick nieaktualnyGusia1985 wrote:Dziekuje Ci bardzo 😘
Teraz mam dylemat, byłam nastawiona na KD w Czechach, a jak patrzę na Twoja stymulacje u P. to się wacham. Na konsultacji mi mówił że jeśli się decydujemy na ivf, to on proponuje z badaniem zarodków. Że mam prawie 36 lat i w tym wieku powinno się badać. Narazie robię badania, dał mi mnóstwo do zrobienia.
Wielkie dzięki za pomoc 😍Gusia1985 lubi tę wiadomość
-
Nimsi ja 1 czerwca mialam zabieg, a 24 wrzesnia transfer, ale to dlatego, ze w sierpniu klinika była zamknięta z tego co pamiętam.
nimsi lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Hercia35 wrote:Jeśli to pierwsze podejście u dr to próbuj 😊 Nie znam Twojej historii, ja nie licząc kwestii finansowej, nie czułam jakoś potrzeby badania zarodków. Może jakbym miała za sobą poronienia to tak. A ja nie mogłam zajść w ciążę . Życzę powodzenia, trzymam kciuki. P.s. Tak z ciekawości , jakie teraz terminy do dr w macierzyństwie?
Dziekuje😘Hercia35 lubi tę wiadomość
-
Hej
melduje się z beta 899,7 w 15 dpt i powiem Wam ze to był mój wymysł z badaniem 😌 w 12 dpt moja beta 144 doktor kazał kontynuować leki i za dwa tygodnie na usg. Usg umówione mam na 23.11 a dziś rano wstałam zdenerwowana i pojechałam na betę chyba psychika mi wariuje... w nocy dziwnie mnie bolał brzuch i rano wstałam to wydawało mi się ze piersi jakoś mniej opuchnięte wiec spanikowałam ze napewno jest coś nie tak... pojechałam ba badania ale beta 899 wiec się uspokoiłam. Mąż na mnie zły bo mówi ze zamiast się cieszyć i skakać z radości to ja doszukuje się w organizmie ze coś może być nie tak, ale chyba rozumiecie 4 lata starań nieudane procedury i poprostu boje się ze to szczescie tak nagle nas spotkało! cieszę się i płacze ze szcwscia ale boje się ze coś może być nie tak. Czekam na usg jak na zbawienie tak bardzo chciałabym usłyszeć ze wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Was dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 12:39
Julowa, Anuśla, Wombat, anjaa25, Gusia1985, Monia/89, Marzena, Domimi lubią tę wiadomość
Niedrożne jajowody, Endometrioza 2st Adonemioza
2018 pierwsza procedura Parens
11.2018 histeroskopia-usunięcie przegrody macicy Artvimed
01.2019 histeroskopia-korekta usunięcia przegrody macicy Artvimed
03.2019 krótki protokół Artvimed
03.2019punkcja 14 kumulusow
na 6 komórek zostało 4 zapłodnione niestety brak blastocysty
07.2019 laparoskopia
11.2019 długi protokół wyciszanie na Zoladexie 3 ❄️❄️❄️
11.2019 transfer nieudany
02.2020 transfer nieudany
08.2020 przygotowania do ostatniego transferu wyciszanie na Reseligo + wlew z accofilu 5 dni przed transferem
27.10.2020 transfer ostatnia ❄️
10dpt ❄️beta 40.8
12dpt ❄️beta149.8
15dpt ❄️beta 899.7
27dpt ❤️Mamy serduszko -
Gusia1985 wrote:Dziekuje Ci bardzo 😘
Teraz mam dylemat, byłam nastawiona na KD w Czechach, a jak patrzę na Twoja stymulacje u P. to się wacham. Na konsultacji mi mówił że jeśli się decydujemy na ivf, to on proponuje z badaniem zarodków. Że mam prawie 36 lat i w tym wieku powinno się badać. Narazie robię badania, dał mi mnóstwo do zrobienia.
Wielkie dzięki za pomoc 😍Gusia1985 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - naturals -
Anuśla wrote:Gusia, nie wiem czy patrzyłaś na wątek Macierzyństwa. Ostatnio była tam bardzo ciekawa dyskusja właśnie o badAniu zarodków. Na stronie wątku 38 jest podany artykuł o tym, że badanie zarodków w 3 dobie mało wnosi i szkodzi zarodkowi. Ponoć bada sie zarodek w 5 dobie żeby to miało sens.
A Ty jak tam? Jak przygotowania do porodu? Jeszcze troche i poznasz swoje maleństwo ❤️ -
Madzik7 wrote:Cześć dziewczyny, jestem w trakcie procedury w Artvimedzie, jutro punkcja, po której nie spodziewam się cudów, bo źle zareagowałam na stymulację, ale do rzeczy, co mam Abrac ze sobą na punkcję? Na stronie Artvimed są wymienione ciepłe skarpetki, ale czy coś jeszcze może się przydać? Np. koszula nocna itp., a może kanapka na czas po punkcji? Z góry dziękuję za rady 🙂
Napiszesz nam coś więcej o sobie😉
A co do punkcji to ja ubierałam luźniejszą koszule lub bluzkę żeby spokojnie zmieścił się pod rękaw wenflon. Skarpet nie brałam na punkcjie, miałam te klapeczki jednorazowe. Koszula nocna też Ci nie potrzebna. Jak się obudzisz po punkcji będziesz miała założone majteczki jak się będziesz rozbierać przed punkcją to nie chowaj ich za bardzo😂 Spędzisz tam od 2 do 2,5godz. Ja nie brałam kanapek tylko kupiłam coś na szybkiego w Kauflandzie jak byłam wykupić receptę w dr. MAX
Powodzenia🍀✊ -
Ewelina_1606 wrote:Hej
melduje się z beta 899,7 w 15 dpt i powiem Wam ze to był mój wymysł z badaniem 😌 w 12 dpt moja beta 144 doktor kazał kontynuować leki i za dwa tygodnie na usg. Usg umówione mam na 23.11 a dziś rano wstałam zdenerwowana i pojechałam na betę chyba psychika mi wariuje... w nocy dziwnie mnie bolał brzuch i rano wstałam to wydawało mi się ze piersi jakoś mniej opuchnięte wiec spanikowałam ze napewno jest coś nie tak... pojechałam ba badania ale beta 899 wiec się uspokoiłam. Mąż na mnie zły bo mówi ze zamiast się cieszyć i skakać z radości to ja doszukuje się w organizmie ze coś może być nie tak, ale chyba rozumiecie 4 lata starań nieudane procedury i poprostu boje się ze to szczescie tak nagle nas spotkało! cieszę się i płacze ze szcwscia ale boje się ze coś może być nie tak. Czekam na usg jak na zbawienie tak bardzo chciałabym usłyszeć ze wszystko jest dobrze. Pozdrawiam Was dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 15:02
Ewelina_1606 lubi tę wiadomość
-
Julowa wrote:Miałam tu nie pisać no ale muszę bo się uduszę...
Byłam wczoraj na monitoringu u dr w 10dc zobaczyć co tam rośnie przed kolejna iui AID.
A tam po zwiększonej dawce lametty 3 pęcherzyki 20,19,16mm endometrium 8,5. Wiec pięknie, no ale środa wolna... Dr zalecił zrobienie dzis w południe testu owulacyjnego i jak będzie pozytywny to przyjechać jak negatywny to czekamy do czwartku.
A tu w południe dwie krechy ( kurde nie mogło by tak być na ciążowym). Popołudniu kontrola i pęcherzyki 24, 21 i 17 endo 9,9.. Zrobiliśmy iui
nie czekamy do czwartku. Jutro cały dzień leżę 😂 -
Gusia1985 wrote:Anuśla dziękuje bardzo za info 😘 nie patrzyłam ale przeczytam ten watek.
A Ty jak tam? Jak przygotowania do porodu? Jeszcze troche i poznasz swoje maleństwo ❤️Gusia1985, Ewelina_1606 lubią tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
12.2024 - naturals -
Anuśla wrote:Ja już odliczam, bo już ciężko 😀 w przyszłym tygodniu będę znała termin cięcia, choć znając życie i tak mnie poród zaskoczy😀
Anuśla trzymamy kciuki za spokojne rozwiązanie 🤗💪 jeszcze trochę i będziecie mieć swojego maluszka, cudownie ☺️
-
Anuśla wrote:Ja już odliczam, bo już ciężko 😀 w przyszłym tygodniu będę znała termin cięcia, choć znając życie i tak mnie poród zaskoczy😀
-
Madzik7 wrote:Cześć dziewczyny, jestem w trakcie procedury w Artvimedzie, jutro punkcja, po której nie spodziewam się cudów, bo źle zareagowałam na stymulację, ale do rzeczy, co mam Abrac ze sobą na punkcję? Na stronie Artvimed są wymienione ciepłe skarpetki, ale czy coś jeszcze może się przydać? Np. koszula nocna itp., a może kanapka na czas po punkcji? Z góry dziękuję za rady 🙂
Madzik7 lubi tę wiadomość
-
nimsi wrote:Anuśla trzymamy kciuki za spokojne rozwiązanie 🤗💪 jeszcze trochę i będziecie mieć swojego maluszka, cudownie ☺️
DziękujęDalej w to nie wierzę
Gusia, tak wyprawka gotowa, zostały takie pierdoły jak stojak do wanienki itd. Imię Klara:)Monia/89, Ewelina_1606 lubią tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
12.2024 - naturals