X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Halinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    A mnie tak brzuch boli ze sobie poradzić nie mogę :( tzn żołądek wiec ciesz sie Halinka ze nic Ci nie jest ja tez do niedawna sie cieszyłam ze swietnie sie czuje a tu od kilku dniu żołądek mnie okropnie boli :( byłam dzis u gin na NFZ oczywiscie nic mi na to nie dała i mnie poprostu zbyła - powiedziała tylko ze gdyby bardziej bolało to albo z prowadzącym sie skontaktować albo na IP. Z dzidziusiem wszystko Oki ❤️ wiec tyle dobrze ale ja sie mecze :(

Tyle dobrze ze z maleństwem wszystko ok. A pisałaś do Ani? Masz chyba wizytę w czwartek jeśli dobrze pamietam, to na pewno Ci doradzi. Ja idę jutro do Luxmedu żeby dostać skierowania na badania na kolejna wizyte u lekarza prowadzącego. Ja ostatecznie do prowadzenia ciąży zdecydowałam się na lekarza z Ujazdka po tym jak mnie dr.Ch postraszył tym krwiakiem, tak na wszelki wypadek. Oczywiście jutro wykorzystam okazje i pooglądam dzidzie żeby się uspokoić. 😂 czy te nerwy kiedyś się skończą?

35l
    Endometrioza III stopnia; 08.18 usuniecie tornieli czekoladowej 5cm; 03.19 usuniecie wodniaka i jajowodow
    AMH 03.19 bardzo niskie 0.71
    3xIUI nieudane (04.13; 07.18; 12.18)
    12.05.19 poczatek stumulacji krotki protokol
    22.05.19 Punkcja: 7 pecherzykow, 6 pobranych, 4 dojrzale, 3 zaplodnione; 2 blastki
    27.05.19 Transfer blastki 3.2.2 -*8tc Aniołek poronienie zatrzymane
    17.02.20 Criotransfer 4.1.1 z szóstej doby
    7dpt Beta 58
    9dpt Beta 141
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka No właśnie pisałam bo mnie we wtorek trochę kul brzuch i takie ciągnięcia miałam - kazała mi zwiększyć dawki magnezu do 6 tabletek na dobę i sie zaczęły problemy z żołądkiem... No poprostu jak nie jedno to drugie... jakoś dotrwam do czwartku może do wizyty...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ja mam też.okropne bóle żołądka i zgagę. Wyczytałam, że to po pierwsze przez wysoki poziom progesteronu, który "poluzowuje" przełyk i powoduje, że dostaje się do niego kwas żołądkowy. A po drugie - na pewno w twoim wypadku to wina magnezu.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

age.png
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka wrote:
    Dziewczyny ja mam dalej zero objawów, poza większymi piersiami które już nawet nie bolą. Czy to normalne w 8 tygodniu?
    @Misia jak tam u Ciebie?

Hej☺️ ja już po wizycie. Maleństwo ma 17,3 mm, to 8 tydzień. Umówiłam wizytę za 3 tygodnie, za dwa idę na pappa+beta+ USG. Mam zmienioną dawkę Euthyroxu, i mam zrobić jeszcze inne badania typu morfologia, mocz, cytomegalia, toxo, odczyn coombsa, TSH, glukoza. I chyba tyle.

Kropeczka1986, Halinka, Anuśla, Rudzik1, Marzena, sucharek85, Hercia35, Okebu lubią tę wiadomość

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No właśnie do tego ja przyjmuje takie dawki tych leków ze myśle, ze każdy z nich podrażnia juz mój żołądek - 3 razy duphaston, 2 razy dopegyt, 1 accard, prenatal uno No i to 6 tabletek magnezu...plus jeszcze luteina dopochwowo 100 3 razy dziennie wiec kolejny progesteron... Lipa jak sobie radzisz z żołądkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 18:00

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie te same badania Misia :) super rośnie maluszek❤️

Misia28 lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    A No właśnie do tego ja przyjmuje takie dawki tych leków ze myśle, ze każdy z nich podrażnia juz mój żołądek - 3 razy duphaston, 2 razy dopegyt, 1 accard, prenatal uno No i to 6 tabletek magnezu...plus jeszcze luteina dopochwowo 100 3 razy dziennie wiec kolejny progesteron... Lipa jak sobie radzisz z żołądkiem?

Kropeczka,
    A tak z ciekawosci to ile bierzesz tego acardu ? Nasz dr Ci zlecił. ?
    Ja to marze, zeby te wszystkie tabsy po transferze juz odstawić...żoładek czuje jakbym codziennie jakas gruba impreze zaliczała 🙄 no nic za tydzien ide serduszko ogladać i to jest dla mnie teraz najważniejsze 😉

Hercia35, Marzena, Kropeczka1986, Rudzik1 lubią tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Misia28 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja miałam dokładnie te same badania Misia :) super rośnie maluszek❤️
    Gdzie robiłaś badania? CZy ten test pappa jest drogi?

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pappa jeszcze nie robiłam ale pytałam ostatnio w synevo i babka mi mówiła ze koszt to około 140 zł za papa i wolne hcg - każde po 77zl.
    Mi zleciła moja ginekolog ten accard i biorę 1 tabletkę raz dziennie powiedziała, ze to ze względu na to żeby łożysko sie dobrze wykształciło - początkowo myślałam ze bardziej chodziło o mnie ze względu na nadciśnienie ale wyszło ze o dziecko, natomiast nasz doktor jak pytałam o accard to powiedział ze nie zaszkodzi brać i ze jeśli zleci prowadzący to można... ja liczę ze po 12 tygodniu chociaż trochę zmniejszymy ta dawkę tych leków bo zwariuje... dzis kupiłam pszenne bułki których normalnie nie jadam i kasze mannę może to troszkę złagodzi ten bol chociaż mi to tak jeździ w jelitach ze sama nie wiem... pora na kolejna porcje tabsow 🤢

mhsvpx9ik2z006il.png

• Zanes Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja pappa jeszcze nie robiłam ale pytałam ostatnio w synevo i babka mi mówiła ze koszt to około 140 zł za papa i wolne hcg - każde po 77zl.
    Mi zleciła moja ginekolog ten accard i biorę 1 tabletkę raz dziennie powiedziała, ze to ze względu na to żeby łożysko sie dobrze wykształciło - początkowo myślałam ze bardziej chodziło o mnie ze względu na nadciśnienie ale wyszło ze o dziecko, natomiast nasz doktor jak pytałam o accard to powiedział ze nie zaszkodzi brać i ze jeśli zleci prowadzący to można... ja liczę ze po 12 tygodniu chociaż trochę zmniejszymy ta dawkę tych leków bo zwariuje... dzis kupiłam pszenne bułki których normalnie nie jadam i kasze mannę może to troszkę złagodzi ten bol chociaż mi to tak jeździ w jelitach ze sama nie wiem... pora na kolejna porcje tabsow 🤢
    Plus usg jeszcze bo test pappa oblicza się też do usg :) a czemu wam lekarz prowadzący nie da na nfz zrobić? Ja dostałam skierowanie i za darmo zrobiłam a teraz 8 lipca mam to drugie usg to 'narzadowe' :) nam po ivf się należy za darmo :)

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to dzis byłam taka zakręcona z tym bólem brzucha ze nie zapytałam tej lekarki na NFZ o to... zreszta cała wizyta trwała może 3 minuty... zobaczymy co ta moja gin powie we czwartek...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Dziewczyny, a jak wygląda przydzielanie komórek dawczyni do danej pary ? Bierze się to,co jest czy jest dopasowanie do pary ? Nie wiem czy to nie jest głupie pytanie z mojej strony. Ostatnio na wizycie, dr P. Wspomniała o KD :( jeśli teraz się nie uda,a 3 procedura nie przyniesie efektu
    Milka z w artwimedzie nie wykonują in vitro z KD. Wiem, że można w Czechach wykonać, ale cała procedura to ok. 20 tys. i nie mam pojęcia, czy dają gwarancję ilości zarodków. Trzymam kciuki, za Twój zarodeczek obyś nie musiała rozważać dawca KD. Pozdrawiam

Milka90 lubi tę wiadomość

• Wilga Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę że na ten żołądek to można spróbować siemię lniane mielone. W formie kisielku. Na bole zoladka, podrażnienia śluzówki i sprawy wrzodowe to fajna sprawa. Dodatkowo powinno też pomóc na zaparcia. Tylko trzeba zachować rozsądny odstęp od leków - tzn najlepiej brać godzinę, półtorej po przyjęciu leków albo ewentualnie 2 godziny przed. To chyba jedyna rzecz jaką można bezpiecznie stosować w ciąży bo wszystko inne w tym zioła są przeciwwskazane.
    Na zgage podobno pomagają migdały, można też brać gaviscon i rennie bo nie zawierają soli aluminium. Jest też taki syrop gastrotuss baby - on jest bardziej na odbijanie i można go stosować nawet u niemowląt więc w ciąży też bez problemu.
    Pewnie nic nie pomoże tak na 100% ale warto spróbować moze chociaż trochę złagodzi dolegliwości, żeby się tak nie męczyć strasznie :(

Kropeczka1986, lipa lubią tę wiadomość

Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • Sissi83 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was z jakiś powodów chce zrezygnować z pierwszej wizyty u dr Chrostowskiego ? Dzwoniłam na rejestracje i narazie zapisy są wstrzymane 😒 kazała dzwonić w listopadzie dopiero 😭 dajcie znać

Ja będę zwalniać jedną z dwóch wizyt (albo 16 lipca albo 30 lipca) z tym że to nie jest pierwsza wizyta i z doświadczenia wiem, że jeśli Panie w recepcji mówią, że do dr Ch. zapisy nowych pacjentek są wstrzymane to nie zapiszą raczej. Dopiero pod koniec przyszłego tygodnia będę wiedzieć, którą wizytę będę zwalniać.

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 00:57

• Misia28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga wrote:
    Dziewczyny myślę że na ten żołądek to można spróbować siemię lniane mielone. W formie kisielku. Na bole zoladka, podrażnienia śluzówki i sprawy wrzodowe to fajna sprawa. Dodatkowo powinno też pomóc na zaparcia. Tylko trzeba zachować rozsądny odstęp od leków - tzn najlepiej brać godzinę, półtorej po przyjęciu leków albo ewentualnie 2 godziny przed. To chyba jedyna rzecz jaką można bezpiecznie stosować w ciąży bo wszystko inne w tym zioła są przeciwwskazane.
    Na zgage podobno pomagają migdały, można też brać gaviscon i rennie bo nie zawierają soli aluminium. Jest też taki syrop gastrotuss baby - on jest bardziej na odbijanie i można go stosować nawet u niemowląt więc w ciąży też bez problemu.
    Pewnie nic nie pomoże tak na 100% ale warto spróbować moze chociaż trochę złagodzi dolegliwości, żeby się tak nie męczyć strasznie :(
    To herbata miętowa też jest "zakazana"? I inne ziołowe też?

01.2020 dziewczynka 😍
    06.2022 dziewczynka 😍

Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn.
  • Lulka36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka wrote:
    Tyle dobrze ze z maleństwem wszystko ok. A pisałaś do Ani? Masz chyba wizytę w czwartek jeśli dobrze pamietam, to na pewno Ci doradzi. Ja idę jutro do Luxmedu żeby dostać skierowania na badania na kolejna wizyte u lekarza prowadzącego. Ja ostatecznie do prowadzenia ciąży zdecydowałam się na lekarza z Ujazdka po tym jak mnie dr.Ch postraszył tym krwiakiem, tak na wszelki wypadek. Oczywiście jutro wykorzystam okazje i pooglądam dzidzie żeby się uspokoić. 😂 czy te nerwy kiedyś się skończą?
    Halinka dlaczego zdecydowałaś się na lekarza z Ujastka ze względu na krwiaka?? Ja ze swoim krwiakiem już mam przejścia 3 tyg i nie chce się wchłonąć tylko się opróżnia

• Halinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lulka, stwierdziłam ze jeżeli by się pogorszyło to lepiej mieć swojego lekarza w szpitalu. A Ujazdek bo moja sąsiadka pracuje tam na neonatologii wiec kolejne wsparcie w razie komplikacji. Mam nadzieje ze tylko chucham na zimne. Ja dostałam od dr. Ch jeszcze dodatkowe zastrzyki z progresteronu i leżałam. Po tygodniu krwiak prawie w całości się wchłonął. Dzisiaj idę jeszcze sprawdzić. A ty gdzie masz tego krwiaka i jak wielki?

35l
    Endometrioza III stopnia; 08.18 usuniecie tornieli czekoladowej 5cm; 03.19 usuniecie wodniaka i jajowodow
    22.05.19 Punkcja: 7 pecherzykow, 6 pobranych, 4 dojrzale, 3 zaplodnione; 2 blastki
    7dpt Beta 58
    9dpt Beta 141
  • Lulka36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinka wrote:
    Tak Lulka, stwierdziłam ze jeżeli by się pogorszyło to lepiej mieć swojego lekarza w szpitalu. A Ujazdek bo moja sąsiadka pracuje tam na neonatologii wiec kolejne wsparcie w razie komplikacji. Mam nadzieje ze tylko chucham na zimne. Ja dostałam od dr. Ch jeszcze dodatkowe zastrzyki z progresteronu i leżałam. Po tygodniu krwiak prawie w całości się wchłonął. Dzisiaj idę jeszcze sprawdzić. A ty gdzie masz tego krwiaka i jak wielki?
    Ok, myślałam że miałaś jakiś inny powód, ja mam lekarkę z Kopernika a będę się przenosić do lekarki z Rydygiera bo tam chyba bym chciała rodzić. Ja o swoim krwiaku dowiedziałam się jak dostałam krwotoku i wylądowałam na IP, duży nie był bo ok 2 cm pewnie większość już wtedy wypłynęła, reszta myślałam że się wchłonie a on po 2 tyg zaczął się opróżniać i tak już 5 dzień ale najwięcej po nocy. Pod kosmówka się ulokował w sobotę znowu byłam na IP jest już mniejszy i mam się nim nie przejmować bardzo tyle że widok ze coś z Ciebie wychodzi jest mało przyjemny. Lekami też jestem jeszcze obładowana bo i prolutex 1x1 plus duphaston 3x2 i luteina i magnez 4x2 także mąż się śmieje że leki jem jak cukierki. Tylko że ja jeszcze muszę brać całą ciążę neoparin i ona też może powodować krwiaki więc takie trochę błędne koło.

• Halinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, to pewnie przez neoparin to opóźnienie. Ale jak lekarze mówią ze nie ma czym się martwić, to na pewno maja racje. A który to tydzień?

35l
    7dpt Beta 58
    9dpt Beta 141
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ