Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka1986 wrote:A mnie tak brzuch boli ze sobie poradzić nie mogę tzn żołądek wiec ciesz sie Halinka ze nic Ci nie jest ja tez do niedawna sie cieszyłam ze swietnie sie czuje a tu od kilku dniu żołądek mnie okropnie boli byłam dzis u gin na NFZ oczywiscie nic mi na to nie dała i mnie poprostu zbyła - powiedziała tylko ze gdyby bardziej bolało to albo z prowadzącym sie skontaktować albo na IP. Z dzidziusiem wszystko Oki ❤️ wiec tyle dobrze ale ja sie mecze
Tyle dobrze ze z maleństwem wszystko ok. A pisałaś do Ani? Masz chyba wizytę w czwartek jeśli dobrze pamietam, to na pewno Ci doradzi. Ja idę jutro do Luxmedu żeby dostać skierowania na badania na kolejna wizyte u lekarza prowadzącego. Ja ostatecznie do prowadzenia ciąży zdecydowałam się na lekarza z Ujazdka po tym jak mnie dr.Ch postraszył tym krwiakiem, tak na wszelki wypadek. Oczywiście jutro wykorzystam okazje i pooglądam dzidzie żeby się uspokoić. 😂 czy te nerwy kiedyś się skończą?35l
Endometrioza III stopnia; 08.18 usuniecie tornieli czekoladowej 5cm; 03.19 usuniecie wodniaka i jajowodow
AMH 03.19 bardzo niskie 0.71
3xIUI nieudane (04.13; 07.18; 12.18)
12.05.19 poczatek stumulacji krotki protokol
22.05.19 Punkcja: 7 pecherzykow, 6 pobranych, 4 dojrzale, 3 zaplodnione; 2 blastki
27.05.19 Transfer blastki 3.2.2 -*8tc Aniołek poronienie zatrzymane
17.02.20 Criotransfer 4.1.1 z szóstej doby
7dpt Beta 58
9dpt Beta 141 -
Halinka No właśnie pisałam bo mnie we wtorek trochę kul brzuch i takie ciągnięcia miałam - kazała mi zwiększyć dawki magnezu do 6 tabletek na dobę i sie zaczęły problemy z żołądkiem... No poprostu jak nie jedno to drugie... jakoś dotrwam do czwartku może do wizyty...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczko ja mam też.okropne bóle żołądka i zgagę. Wyczytałam, że to po pierwsze przez wysoki poziom progesteronu, który "poluzowuje" przełyk i powoduje, że dostaje się do niego kwas żołądkowy. A po drugie - na pewno w twoim wypadku to wina magnezu.
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
Halinka wrote:Dziewczyny ja mam dalej zero objawów, poza większymi piersiami które już nawet nie bolą. Czy to normalne w 8 tygodniu?
@Misia jak tam u Ciebie?
Hej☺️ ja już po wizycie. Maleństwo ma 17,3 mm, to 8 tydzień. Umówiłam wizytę za 3 tygodnie, za dwa idę na pappa+beta+ USG. Mam zmienioną dawkę Euthyroxu, i mam zrobić jeszcze inne badania typu morfologia, mocz, cytomegalia, toxo, odczyn coombsa, TSH, glukoza. I chyba tyle.Kropeczka1986, Halinka, Anuśla, Rudzik1, Marzena, sucharek85, Hercia35, Okebu lubią tę wiadomość
01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
A No właśnie do tego ja przyjmuje takie dawki tych leków ze myśle, ze każdy z nich podrażnia juz mój żołądek - 3 razy duphaston, 2 razy dopegyt, 1 accard, prenatal uno No i to 6 tabletek magnezu...plus jeszcze luteina dopochwowo 100 3 razy dziennie wiec kolejny progesteron... Lipa jak sobie radzisz z żołądkiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 18:00
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:A No właśnie do tego ja przyjmuje takie dawki tych leków ze myśle, ze każdy z nich podrażnia juz mój żołądek - 3 razy duphaston, 2 razy dopegyt, 1 accard, prenatal uno No i to 6 tabletek magnezu...plus jeszcze luteina dopochwowo 100 3 razy dziennie wiec kolejny progesteron... Lipa jak sobie radzisz z żołądkiem?
Kropeczka,
A tak z ciekawosci to ile bierzesz tego acardu ? Nasz dr Ci zlecił. ?
Ja to marze, zeby te wszystkie tabsy po transferze juz odstawić...żoładek czuje jakbym codziennie jakas gruba impreze zaliczała 🙄 no nic za tydzien ide serduszko ogladać i to jest dla mnie teraz najważniejsze 😉Hercia35, Marzena, Kropeczka1986, Rudzik1 lubią tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Ja pappa jeszcze nie robiłam ale pytałam ostatnio w synevo i babka mi mówiła ze koszt to około 140 zł za papa i wolne hcg - każde po 77zl.
Mi zleciła moja ginekolog ten accard i biorę 1 tabletkę raz dziennie powiedziała, ze to ze względu na to żeby łożysko sie dobrze wykształciło - początkowo myślałam ze bardziej chodziło o mnie ze względu na nadciśnienie ale wyszło ze o dziecko, natomiast nasz doktor jak pytałam o accard to powiedział ze nie zaszkodzi brać i ze jeśli zleci prowadzący to można... ja liczę ze po 12 tygodniu chociaż trochę zmniejszymy ta dawkę tych leków bo zwariuje... dzis kupiłam pszenne bułki których normalnie nie jadam i kasze mannę może to troszkę złagodzi ten bol chociaż mi to tak jeździ w jelitach ze sama nie wiem... pora na kolejna porcje tabsow 🤢Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:Ja pappa jeszcze nie robiłam ale pytałam ostatnio w synevo i babka mi mówiła ze koszt to około 140 zł za papa i wolne hcg - każde po 77zl.
Mi zleciła moja ginekolog ten accard i biorę 1 tabletkę raz dziennie powiedziała, ze to ze względu na to żeby łożysko sie dobrze wykształciło - początkowo myślałam ze bardziej chodziło o mnie ze względu na nadciśnienie ale wyszło ze o dziecko, natomiast nasz doktor jak pytałam o accard to powiedział ze nie zaszkodzi brać i ze jeśli zleci prowadzący to można... ja liczę ze po 12 tygodniu chociaż trochę zmniejszymy ta dawkę tych leków bo zwariuje... dzis kupiłam pszenne bułki których normalnie nie jadam i kasze mannę może to troszkę złagodzi ten bol chociaż mi to tak jeździ w jelitach ze sama nie wiem... pora na kolejna porcje tabsow 🤢Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualnyMilka90 wrote:Dziewczyny, a jak wygląda przydzielanie komórek dawczyni do danej pary ? Bierze się to,co jest czy jest dopasowanie do pary ? Nie wiem czy to nie jest głupie pytanie z mojej strony. Ostatnio na wizycie, dr P. Wspomniała o KD jeśli teraz się nie uda,a 3 procedura nie przyniesie efektu
Milka90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny myślę że na ten żołądek to można spróbować siemię lniane mielone. W formie kisielku. Na bole zoladka, podrażnienia śluzówki i sprawy wrzodowe to fajna sprawa. Dodatkowo powinno też pomóc na zaparcia. Tylko trzeba zachować rozsądny odstęp od leków - tzn najlepiej brać godzinę, półtorej po przyjęciu leków albo ewentualnie 2 godziny przed. To chyba jedyna rzecz jaką można bezpiecznie stosować w ciąży bo wszystko inne w tym zioła są przeciwwskazane.
Na zgage podobno pomagają migdały, można też brać gaviscon i rennie bo nie zawierają soli aluminium. Jest też taki syrop gastrotuss baby - on jest bardziej na odbijanie i można go stosować nawet u niemowląt więc w ciąży też bez problemu.
Pewnie nic nie pomoże tak na 100% ale warto spróbować moze chociaż trochę złagodzi dolegliwości, żeby się tak nie męczyć strasznieKropeczka1986, lipa lubią tę wiadomość
Starania od 4.2016
Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
Jajowody drożne (laparo 2017)
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
12.10.2020 Helenka -
Magda814 wrote:Dziewczyny czy któraś z was z jakiś powodów chce zrezygnować z pierwszej wizyty u dr Chrostowskiego ? Dzwoniłam na rejestracje i narazie zapisy są wstrzymane 😒 kazała dzwonić w listopadzie dopiero 😭 dajcie znać
Ja będę zwalniać jedną z dwóch wizyt (albo 16 lipca albo 30 lipca) z tym że to nie jest pierwsza wizyta i z doświadczenia wiem, że jeśli Panie w recepcji mówią, że do dr Ch. zapisy nowych pacjentek są wstrzymane to nie zapiszą raczej. Dopiero pod koniec przyszłego tygodnia będę wiedzieć, którą wizytę będę zwalniać.
-
Wilga wrote:Dziewczyny myślę że na ten żołądek to można spróbować siemię lniane mielone. W formie kisielku. Na bole zoladka, podrażnienia śluzówki i sprawy wrzodowe to fajna sprawa. Dodatkowo powinno też pomóc na zaparcia. Tylko trzeba zachować rozsądny odstęp od leków - tzn najlepiej brać godzinę, półtorej po przyjęciu leków albo ewentualnie 2 godziny przed. To chyba jedyna rzecz jaką można bezpiecznie stosować w ciąży bo wszystko inne w tym zioła są przeciwwskazane.
Na zgage podobno pomagają migdały, można też brać gaviscon i rennie bo nie zawierają soli aluminium. Jest też taki syrop gastrotuss baby - on jest bardziej na odbijanie i można go stosować nawet u niemowląt więc w ciąży też bez problemu.
Pewnie nic nie pomoże tak na 100% ale warto spróbować moze chociaż trochę złagodzi dolegliwości, żeby się tak nie męczyć strasznie01.2020 dziewczynka 😍
06.2022 dziewczynka 😍
Mamy jeszcze ❄️❄️, cdn. -
Halinka wrote:Tyle dobrze ze z maleństwem wszystko ok. A pisałaś do Ani? Masz chyba wizytę w czwartek jeśli dobrze pamietam, to na pewno Ci doradzi. Ja idę jutro do Luxmedu żeby dostać skierowania na badania na kolejna wizyte u lekarza prowadzącego. Ja ostatecznie do prowadzenia ciąży zdecydowałam się na lekarza z Ujazdka po tym jak mnie dr.Ch postraszył tym krwiakiem, tak na wszelki wypadek. Oczywiście jutro wykorzystam okazje i pooglądam dzidzie żeby się uspokoić. 😂 czy te nerwy kiedyś się skończą?
-
Tak Lulka, stwierdziłam ze jeżeli by się pogorszyło to lepiej mieć swojego lekarza w szpitalu. A Ujazdek bo moja sąsiadka pracuje tam na neonatologii wiec kolejne wsparcie w razie komplikacji. Mam nadzieje ze tylko chucham na zimne. Ja dostałam od dr. Ch jeszcze dodatkowe zastrzyki z progresteronu i leżałam. Po tygodniu krwiak prawie w całości się wchłonął. Dzisiaj idę jeszcze sprawdzić. A ty gdzie masz tego krwiaka i jak wielki?35l
Endometrioza III stopnia; 08.18 usuniecie tornieli czekoladowej 5cm; 03.19 usuniecie wodniaka i jajowodow
22.05.19 Punkcja: 7 pecherzykow, 6 pobranych, 4 dojrzale, 3 zaplodnione; 2 blastki
7dpt Beta 58
9dpt Beta 141 -
Halinka wrote:Tak Lulka, stwierdziłam ze jeżeli by się pogorszyło to lepiej mieć swojego lekarza w szpitalu. A Ujazdek bo moja sąsiadka pracuje tam na neonatologii wiec kolejne wsparcie w razie komplikacji. Mam nadzieje ze tylko chucham na zimne. Ja dostałam od dr. Ch jeszcze dodatkowe zastrzyki z progresteronu i leżałam. Po tygodniu krwiak prawie w całości się wchłonął. Dzisiaj idę jeszcze sprawdzić. A ty gdzie masz tego krwiaka i jak wielki?
-
Masz racje, to pewnie przez neoparin to opóźnienie. Ale jak lekarze mówią ze nie ma czym się martwić, to na pewno maja racje. A który to tydzień?35l
7dpt Beta 58
9dpt Beta 141