X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Atosiban

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natka638847 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mam pytanie, czy któraś z Was miała Atosiban podawany na dobę przed transferem? Ostatnio miałam w dzień transferu i zastanawiam się, czy dzień wcześniej ma to sens?

HSG - jajowody drożne
    01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌
    Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego 07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
    09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna
    KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
    01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, czekamy na sprawdzenie pierwszej bety 🥺
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam godzinę przed transferem i byłam podpita cały czas leciał zrobili transfer I po transferze 1godzinę..

Wysłany: 9 stycznia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:26

HSG - jajowody drożne
    01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌
    Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego 07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
    KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
    01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, czekamy na sprawdzenie pierwszej bety 🥺
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka638847 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo :(
    Ja też to miałam zarówno w 1 hak i teraz 2 drugiej ciąży na starcie..po transferze z którego mam syna kazali mi brać relanium 3 dni i brałam że 2-3tygodnie nospe 3x1 na starcie a potem schodxilam

Natka638847 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłam :)

HSG - jajowody drożne
    01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka638847 wrote:
    Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłam :)
    Microskyrcze które wytwarza macica nirpocxujesz nigdy...ha jak robiłam badanie 1 dzień przed transferem żeby wiedzieć cxy będzie potrzebny atosiban nic nieczulsm a miałam 16skurcxy gdzie norma to 10.

Natka638847 lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Microskyrcze które wytwarza macica nirpocxujesz nigdy...ha jak robiłam badanie 1 dzień przed transferem żeby wiedzieć cxy będzie potrzebny atosiban nic nieczulsm a miałam 16skurcxy gdzie norma to 10.
    Rozumiem, dzięki za informację. Pozostaje mi wierzyć, że będzie ok :)

HSG - jajowody drożne
    01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ