Atosiban
-
Hej!
Mam pytanie, czy któraś z Was miała Atosiban podawany na dobę przed transferem? Ostatnio miałam w dzień transferu i zastanawiam się, czy dzień wcześniej ma to sens?HSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌
Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego 07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna
KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, czekamy na sprawdzenie pierwszej bety 🥺 -
Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:26
HSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌
Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego 07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe
KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%
01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, czekamy na sprawdzenie pierwszej bety 🥺 -
Natka638847 wrote:Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo
Natka638847 lubi tę wiadomość
-
Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłamHSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌
Natka638847 wrote:Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłam
Natka638847 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Microskyrcze które wytwarza macica nirpocxujesz nigdy...ha jak robiłam badanie 1 dzień przed transferem żeby wiedzieć cxy będzie potrzebny atosiban nic nieczulsm a miałam 16skurcxy gdzie norma to 10.HSG - jajowody drożne
01.24 IUI ❌
02.24 IUI ❌