X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Atosiban

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natka638847 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mam pytanie, czy któraś z Was miała Atosiban podawany na dobę przed transferem? Ostatnio miałam w dzień transferu i zastanawiam się, czy dzień wcześniej ma to sens?

HSG - jajowody drożne

01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

Jama macicy prawidłowa, endometrium bez stanu zapalnego

07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe

09.24 FET - zarodek zdrowy 6.2.1, ciąża biochemiczna 💔

KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%

01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, kolejna ciąża biochemiczna 💔

02.25 IVF, 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️, 4 po PTG-A, 2 prawidłowe
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam godzinę przed transferem i byłam podpita cały czas leciał zrobili transfer I po transferze 1godzinę..

• Natka638847 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:26

HSG - jajowody drożne

01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

07.24 IVF, 4❄️❄️❄️❄️, PTG-A - jeden prawidłowy, jeden mozaika, dwa nieprawidłowe

KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%, allo-mlr 0%

01.25 FET mozaiki 5.1.1, Accofil, immunoglobuliny, Encorton, Acard, Clexane, Atosiban, cykl przed Equoral i Encorton, kolejna ciąża biochemiczna 💔

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka638847 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Dokładnie tak miałam przy pierwszym transferze. Niestety ciąża biochemiczna. Teraz mam dodatkowo Accofil w dzień transferu i wlew z immunoglobulin trzy dni przed i Atosiban dzień przed transferem. Przy wcześniejszych staraniach i inseminacjach miałam okropne skurcze macicy, stąd wprowadzenie Atosibanu. Boje się, że jak dostanę go dzień wcześniej to nie zadziała tak samo :(
    Ja też to miałam zarówno w 1 hak i teraz 2 drugiej ciąży na starcie..po transferze z którego mam syna kazali mi brać relanium 3 dni i brałam że 2-3tygodnie nospe 3x1 na starcie a potem schodxilam

Natka638847 lubi tę wiadomość

• Natka638847 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłam :)

HSG - jajowody drożne

01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka638847 wrote:
    Miałam Atosiban dzień przed transferem i nic nie czułam w trakcie, więc dla innych szukających informacji, nie ma różnicy, czy dzień wcześniej, czy w trakcie. Przynajmniej ja tej różnicy nie zauważyłam :)
    Microskyrcze które wytwarza macica nirpocxujesz nigdy...ha jak robiłam badanie 1 dzień przed transferem żeby wiedzieć cxy będzie potrzebny atosiban nic nieczulsm a miałam 16skurcxy gdzie norma to 10.

Natka638847 lubi tę wiadomość

• Natka638847 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Microskyrcze które wytwarza macica nirpocxujesz nigdy...ha jak robiłam badanie 1 dzień przed transferem żeby wiedzieć cxy będzie potrzebny atosiban nic nieczulsm a miałam 16skurcxy gdzie norma to 10.
    Rozumiem, dzięki za informację. Pozostaje mi wierzyć, że będzie ok :)

HSG - jajowody drożne

01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ