X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badania krwi po transferze
Odpowiedz

Badania krwi po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa871 Nowa

Wysłany: 21 lipca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po transferze i mam zrobić badanie progesteronu. Problem w tym, że progesteron besins biorę 3x1, pierwszą pigułę o 8 rano. Czy badanie progesteronu zrobić przed 8 - przed zarzyciem tej tabletki czy po zarzyciu? Dr nie powiedział, a ja po transferze nie pomyślałam żeby o to zapytać.

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa871 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po transferze i mam zrobić badanie progesteronu. Problem w tym, że progesteron besins biorę 3x1, pierwszą pigułę o 8 rano. Czy badanie progesteronu zrobić przed 8 - przed zarzyciem tej tabletki czy po zarzyciu? Dr nie powiedział, a ja po transferze nie pomyślałam żeby o to zapytać.
    Zrób przed, kiedyś zrobiłam błąd tzn. zrobialam badanie godzinę po zażyciu proga i mi wynik wyszedł coś koło 100, był to niewiarygodny wynik.

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️

preg.png
  • Ewa871 Nowa

Wysłany: 21 lipca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Zajączek94. Tak zrobię

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ