X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie drożności jajowodów
Odpowiedz

Badanie drożności jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina3e Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie czy ktoraś z Pań przechodziła ostatnio drożność jajowodów hsg i mogłaby się podzielić wiedza jak to wygląda w praktyce. Jak należy się przygotować, ile trwa i jak wygląda procedura itp.
    Dostałam o swojego gina skierowanie, gdyż nasze starania ciągle nie przynoszą efektu. Zaproponował spr drożność i oprócz tego, że to jest nieprzyjemne i bolesne nic nie wiem.
    Może któraś z Pań miała to wykonywane w Wejherowie to też byłabym wdzięczna za informacje ;)

• Merida8 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione to badanie, ale w Gdańsku. Miałam robione ze znieczuleniem ogólnym i w sumie dobrze, że się na to zgodziłam, bo podobno nawet w znieczuleniu reagowałam na ból. Badanie nie trwało długo. Dłużej czekałam na wyjście 😉 jeśli chodzi o przygotowanie do badania to musiałam być na czczo.

07.06.2019- HSG- niedrożny lewy jajowód, prawego brak po usunięciu ciąży pozamacicznej
    09.07.2019- AMH- 3.24
    niedoczynność tarczycy
    12.06.2020- badanie kariotypu (kariotypy OK)

INVICTA Gdańsk, 1 IVF, długi protokół

07.01.2021- Transfer blastki 4.1.1 ☘️🤞brak ciąży ☹️
    ❄️4.2.2 ❄️3.2.1

12.02.2021- Criotransfer- 2 zarodki- nieudany

18.09.2021- CUD! jestem w ciąży! (naturalnej) :)

27.06.2024- drugie HSG- częściowo drożny jajowodów

II IVF Bocian Gdańsk:
    27.08.2024- transfer blastki 5.1.1
    ❄️4.1.1, ❄️ 4.2.1, ❄️2x 4.2.2

8dpt- beta: 81,60 mIU/ml
    10dpt- beta: 210 mlU/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ