X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Badanie HSG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulik Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może ktoś się znajdzie kto miał hsg i okazało się że jeden jajowód jest drożny a drugi nie i udało się zajsc w ciążę? W grudniu w zeszłym roku miałam laparoskopię ciąży pozamacicznej w lewym jajwodzie i jajwod zostawili a dziś miałam badanie hsg no i prawy drożny a lewy ten operowany niedrozny :( i teraz wizytę mam za dwa tygodnie i ciekawa jestem co teraz ze mną będzie...czy może któraś miała podobną sytuację?jak wygląda dalsze staranie o dziecko? Pozdrawiam

Paulik
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest cały wielki temat o HSG. Ostatni wpis z 4.06.

M&M
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ