X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Badanie HSG UCK Gdansk
Odpowiedz

Badanie HSG UCK Gdansk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Manttii Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc , czy ktoras z was wykonywala to badanie w uck gdansk ? Czy polecacie ten szpital ? Czy daja do zabiegu srodek znieczulajacy czy mozna go dokupic ? Jak z opieka ? Czy lepiej wykonac to bafandanie w innym szpitalu ?Nastawiam sie na zabieg w marcu ale juz wszystkie flaki mi wiruja w brzuchu. Taki ze.mnie chojrak !!

preg.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam szpital w Kartuzach.

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Pillar Nowa

Wysłany: 31 grudnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Miałam wykonywane to badanie w marcu. Opieka bardzo dobra, warunki ogólne na wysokim poziomie. Jeśli chodzi o znieczulenie, ja nie miałam. Było ciężko, więc jeżeli zaproponują - to trzeba brać ! ;)

Pozdrawiam :)

• Blanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kartuzach miałam w znieczuleniu ogólnym. Lekarz zaproponował.

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja z pytaniem czy ktos ostatnio wykonywal badanie HSG w Copernicusie? Pani na rejestracji w okienku mowila jedno; lekarz drugie a czytajac fora czlowiek tylko strachu sie najada. Ciekawi mnie jak wyglada to badanie; czy przyjmuja na oddzial? Co zabrac ze soba? bede wdzieczna za wszelkie informacje :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ